Skip to main content

INTERVIU. Ianţu: Chiar dacă eu consideram "Vrei să fii milionar?" un capitol închis, el nu se dezlipeşte de mine prea uşor

 

Virgil IantuVirgil Ianţu se întoarce pentru a treia oară la emisiunea "Vrei să fii milionar?", un format care "nu se dezlipeşte" de el nici la 14 ani de la prima ediţie lansată în România, de postul Prima TV.

Publicitate

"Se pare că Vrei să fii milionar? este iubit, dorit şi chiar dacă eu îl consideram un capitol închis, dorind să încep un format nou, el nu se dezlipeşte de mine prea uşor", a declarat Virgil Ianţu, într-un interviu acordat Paginademedia.ro.

Revenirea în postura de prezentator al celebrei emisiuni de cultură generală coincide şi cu întoarcerea lui Virgil Ianţu la postul Prima TV unde, în anul 2000, acesta şi-a făcut debutul în televiziune.

Virgil Ianţu va prezenta, începând din 22 martie, emisiunea "Vrei să fii milionar?" în prime time-ul zilelor de sâmbătă şi duminică (de la ora 20:30), la postul Prima TV.

Virgil Ianţu spune că revenirea lui la Prima TV este legată de etapa de "reconstrucţia" prin care trece postul pentru a reveni în preferinţele românilor.

"Asta s-a întâmplat şi acum 14 ani, în 2000, când am participat personal la acel moment, alături de cei cu care urma să fiu coleg timp de nouă ani de zile şi cu care am rămas coleg, chiar dacă hârtiile spuneau altceva.
Se pare că voi retrăi acele etape şi mă bucur că sunt din nou acasă", a mai spus Ianţu.

Întrebat dacă a primit propuneri de colaborare şi din partea altor posturi TV, strict pentru formatul "Vrei să fii milionar?", Virgil Ianţu a răspuns scurt "da", fără să ofere şi alte detalii.

Cât priveşte implicarea lui şi în alte formate de televiziune, Ianţu a spus că "sunt în plan mai multe formate" şi că pregăteşte "surprize foarte plăcute".

Interviul, integral:

Paginademedia.ro: Cum ai ajuns să prezinţi, din nou, Vrei să fii milionar? Cine ţi-a propus?

Virgil Ianţu: Prima TV a intrat într-o etapă nouă, aşa cum am aflat cu toţii, o etapă de reconstrucţie în care se doreşte readucerea acestui post, acolo unde era odată. Asta s-a întâmplat şi acum 14 ani, în 2000, când am participat personal la acel moment, alături de cei cu care urma să fiu coleg timp de nouă ani de zile şi cu care am rămas coleg, chiar dacă hârtiile spuneau altceva.

Se pare că voi retrăi acele etape şi mă bucur că sunt din nou acasă.

Înainte de a se lua decizia introducerii în grilă a formatului "VSFM?" (Vrei să fii milionar?) s-au făcut nişte studii, cum era şi normal şi se pare că "Vrei să fii milionar?" este iubit, dorit şi chiar dacă eu îl consideram un capitol închis, dorind să încep un format nou, el nu se dezlipeşte de mine prea uşor.

Ai avut rezerve să accepţi să prezinţi din nou emisiunea?

M-am opus la un anumit moment transformării acestei emisiuni într-un tabloid şi ducerii ei în derizoriu (la sfârşitul anului 2012, Virgil Ianţu a părăsit postul Kanal D din cauza unor neînţelegeri privind modificările de format care fuseseră aduse emisiunii Vrei să fii milionar? - n.r.).

"VSFM?" trebuie să fie un format transparent, curat, care să ofere încredere, un format ce trebuie respectat şi ce respectă la rândul lui publicul.

Vreau ca acest public să ştie că atâta vreme cât eu voi prezenţa această emisiune, ea va fi produsă la cea mai înaltă calitate şi sper că alături de concurenţii pe care îi voi avea în faţă mea, să îi pot bucura pe cei cărora le-a lipsit "Vrei să fii milionar?"

Care crezi că sunt atuurile emisiunii "Vrei să fii milionar" ? Mai are forţa de acum câţiva ani?

Este o emisiune iubită în toată lumea şi concursurile serioase de acest gen, lipsesc la noi. Cred în imaginea emisiunii"VSFM?", rămâne iconică pentru publicul din România şi sper că va fi primită aşa cum a fost de fiecare dată.

Au mai fost şi alte televiziuni care şi-au dorit în grilă emisiunea Vrei să fii milionar? - cu Virgil Ianţu? (Ai mai avut şi alte propuneri de colaborare?)

Da.

Lumea mă asociază cu Vrei să fii milionar şi cu Copiii spun lucruri trăsnite

Este un avantaj sau un dezavantaj asocierea ta cu imaginea Vrei să fii milionar?

Am prezentat zece formate diferite, dar într-adevăr lumea mă asociază cu "VSFM?" şi cu "Copiii spun lucruri trăsnite!".
E firesc, sunt două formate importante şi foarte populare, dar eu sunt asociat şi cu alte lucruri pe care le fac. Muzică, Campanii sociale, sport, viaţă sănătoasă! Ca imagine, formatul se potriveşte cu mine, se pliază pe valorile mele, şi invers. La fel, pe tot ceea ce transmit şi în afara emisiunii.

Crezi că această emisiune poate deveni motorul de audienţă al staţiei Prima TV? "Vrei să fii milionar" mai poate fi emisiunea locomotivă a postului, aşa cum a fost în trecut?

Cum spuneam, este o emisiune iconică pentru Prima TV, când spui VSFM spui Prima TV şi invers.

Ai şi alte proiecte de emisiuni, în afară de Vrei să fii milionar? Te întorci şi la Copii spun lucruri trăsnite?

Sunt în plan mai multe formate şi o să aveţi surprize foarte plăcute. Si eu abia astept!

Despre cariera din televiziune a lui Virgil Ianţu:

  • În 2000, Virgil Ianţu debutează în televiziune când a fost lansat în România formatul "Vrei să fii milionar?", difuzat la Prima TV sub titlul "Vrei să fii miliardar?", timp de trei ani de zile, până în 2003.
  • După succesul "Vrei să fii miliardar?", au urmat şi alte emisiunii a care a participat în calitate de prezentator sau jurat: Big Brother (2003 - 2004), Star Factory (jurat, 2003), Copii spun lucruri trăsnite, (2007 - 2009) Te crezi mai deştept? (2007), Megastar (jurat), toate la Prima TV.
  • După nouă ani la Prima TV şi o pauză de aproximativ doi ani de zile, Virgil Ianţu a intrat, în vara anului 2011 în echipa Kanal D pentru a realiza "Vrei să fii milionar?". Acesta a părăsit televiziunea trustului Dogan la finalul anului 2012.
  • Între timp, acesta şi-a îndreptat atenţia către prima sa dragoste, muzica. În prezent Virgil se află în plin turneu de promovare al primului său disc solo, “Ieri şi azi”, lansat de curând pe piaţă.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ionut Ionut
    A mai fost si prezentator la emisiunea "Mobilul" tot pe PrimaTv !

Trimite un comentariu

sus