Skip to main content

INTERVIU. Ianțu: Chiar dacă eu consideram "Vrei să fii milionar?" un capitol închis, el nu se dezlipește de mine prea ușor

 

Virgil IantuVirgil Ianțu se întoarce pentru a treia oară la emisiunea "Vrei să fii milionar?", un format care "nu se dezlipește" de el nici la 14 ani de la prima ediție lansată în România, de postul Prima TV.

Publicitate

"Se pare că Vrei să fii milionar? este iubit, dorit și chiar dacă eu îl consideram un capitol închis, dorind să încep un format nou, el nu se dezlipește de mine prea ușor", a declarat Virgil Ianțu, într-un interviu acordat Paginademedia.ro.

Revenirea în postura de prezentator al celebrei emisiuni de cultură generală coincide și cu întoarcerea lui Virgil Ianțu la postul Prima TV unde, în anul 2000, acesta și-a făcut debutul în televiziune.

Virgil Ianțu va prezenta, începând din 22 martie, emisiunea "Vrei să fii milionar?" în prime time-ul zilelor de sâmbătă și duminică (de la ora 20:30), la postul Prima TV.

Virgil Ianțu spune că revenirea lui la Prima TV este legată de etapa de "reconstrucția" prin care trece postul pentru a reveni în preferințele românilor.

"Asta s-a întâmplat și acum 14 ani, în 2000, când am participat personal la acel moment, alături de cei cu care urma să fiu coleg timp de nouă ani de zile și cu care am rămas coleg, chiar dacă hârtiile spuneau altceva.
Se pare că voi retrăi acele etape și mă bucur că sunt din nou acasă", a mai spus Ianțu.

Întrebat dacă a primit propuneri de colaborare și din partea altor posturi TV, strict pentru formatul "Vrei să fii milionar?", Virgil Ianțu a răspuns scurt "da", fără să ofere și alte detalii.

Cât privește implicarea lui și în alte formate de televiziune, Ianțu a spus că "sunt în plan mai multe formate" și că pregătește "surprize foarte plăcute".

Interviul, integral:

Paginademedia.ro: Cum ai ajuns să prezinți, din nou, Vrei să fii milionar? Cine ți-a propus?

Virgil Ianțu: Prima TV a intrat într-o etapă nouă, așa cum am aflat cu toții, o etapă de reconstrucție în care se dorește readucerea acestui post, acolo unde era odată. Asta s-a întâmplat și acum 14 ani, în 2000, când am participat personal la acel moment, alături de cei cu care urma să fiu coleg timp de nouă ani de zile și cu care am rămas coleg, chiar dacă hârtiile spuneau altceva.

Se pare că voi retrăi acele etape și mă bucur că sunt din nou acasă.

Înainte de a se lua decizia introducerii în grilă a formatului "VSFM?" (Vrei să fii milionar?) s-au făcut niște studii, cum era și normal și se pare că "Vrei să fii milionar?" este iubit, dorit și chiar dacă eu îl consideram un capitol închis, dorind să încep un format nou, el nu se dezlipește de mine prea ușor.

 

Ai avut rezerve să accepți să prezinți din nou emisiunea?

M-am opus la un anumit moment transformării acestei emisiuni într-un tabloid și ducerii ei în derizoriu (la sfârșitul anului 2012, Virgil Ianțu a părăsit postul Kanal D din cauza unor neînțelegeri privind modificările de format care fuseseră aduse emisiunii Vrei să fii milionar? - n.r.).

"VSFM?" trebuie să fie un format transparent, curat, care să ofere încredere, un format ce trebuie respectat și ce respectă la rândul lui publicul.

Vreau ca acest public să știe că atâta vreme cât eu voi prezența această emisiune, ea va fi produsă la cea mai înaltă calitate și sper că alături de concurenții pe care îi voi avea în față mea, să îi pot bucura pe cei cărora le-a lipsit "Vrei să fii milionar?"

Care crezi că sunt atuurile emisiunii "Vrei să fii milionar" ? Mai are forța de acum câțiva ani?

Este o emisiune iubită în toată lumea și concursurile serioase de acest gen, lipsesc la noi. Cred în imaginea emisiunii"VSFM?", rămâne iconică pentru publicul din România și sper că va fi primită așa cum a fost de fiecare dată.

Au mai fost și alte televiziuni care și-au dorit în grilă emisiunea Vrei să fii milionar? - cu Virgil Ianțu? (Ai mai avut și alte propuneri de colaborare?)

Da.

Lumea mă asociază cu Vrei să fii milionar și cu Copiii spun lucruri trăsnite

Este un avantaj sau un dezavantaj asocierea ta cu imaginea Vrei să fii milionar?

Am prezentat zece formate diferite, dar într-adevăr lumea mă asociază cu "VSFM?" și cu "Copiii spun lucruri trăsnite!".
E firesc, sunt două formate importante și foarte populare, dar eu sunt asociat și cu alte lucruri pe care le fac. Muzică, Campanii sociale, sport, viață sănătoasă! Ca imagine, formatul se potrivește cu mine, se pliază pe valorile mele, și invers. La fel, pe tot ceea ce transmit și în afara emisiunii.

Crezi că această emisiune poate deveni motorul de audiență al stației Prima TV? "Vrei să fii milionar" mai poate fi emisiunea locomotivă a postului, așa cum a fost în trecut?

Cum spuneam, este o emisiune iconică pentru Prima TV, când spui VSFM spui Prima TV și invers.

Ai și alte proiecte de emisiuni, în afară de Vrei să fii milionar? Te întorci și la Copii spun lucruri trăsnite?

Sunt în plan mai multe formate și o să aveți surprize foarte plăcute. Si eu abia astept!

Despre cariera din televiziune a lui Virgil Ianțu:

  • În 2000, Virgil Ianțu debutează în televiziune când a fost lansat în România formatul "Vrei să fii milionar?", difuzat la Prima TV sub titlul "Vrei să fii miliardar?", timp de trei ani de zile, până în 2003.
  • După succesul "Vrei să fii miliardar?", au urmat și alte emisiunii a care a participat în calitate de prezentator sau jurat: Big Brother (2003 - 2004), Star Factory (jurat, 2003), Copii spun lucruri trăsnite, (2007 - 2009) Te crezi mai deştept? (2007), Megastar (jurat), toate la Prima TV.
  • După nouă ani la Prima TV și o pauză de aproximativ doi ani de zile, Virgil Ianțu a intrat, în vara anului 2011 în echipa Kanal D pentru a realiza "Vrei să fii milionar?". Acesta a părăsit televiziunea trustului Dogan la finalul anului 2012.
  • Între timp, acesta şi-a îndreptat atenţia către prima sa dragoste, muzica. În prezent Virgil se află în plin turneu de promovare al primului său disc solo, “Ieri şi azi”, lansat de curând pe piaţă.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu