Skip to main content

Ion Cristoiu, amendat de Consiliul pentru Combaterea Discriminării pentru declarații discriminatorii la adresa lui Raed Arafat

 

Cristoiu-23Jurnalistul Ion Cristoiu a fost amendat cu 1.500 de lei de către Consiliul pentru Combaterea Discriminării, pentru declarații discriminatorii la adresa lui Raed Arafat, scrie HotNews.ro, care citează surse oficiale.

Publicitate

Secretarul de stat Raed Arafat a sesizat CNCD în luna februarie în legătură cu două articole publicate în Evenimentul Zilei de Ion Cristoiu.

Contactat de HotNews.ro, Ion Cristoiu a declarat că "domnul Raed Arafat nu a putut dovedi un moment în plângerea sa că era vorba de discriminare, ci se referea la niște cuvinte mai tari, de stil pamflet, care pot fi considerate ca pagubă morală numai de o instanță de judecată, și nu de o instanță care se ocupă de discriminare".

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis cム"prin textul supus analizei s-a creat o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa petentului pe criteriul apartenenței etnice și religioase".

"Domnul ministru Raed Arafat consideră discriminare afirmația mea potrivit căreia pe internet domniei sale i se spune Calafat. E o poreclă care nu are nicio legătură cu etnia domniei sale de arab. Nu numai domnia sa, și eu și alte persoane publice sunt poreclite sau alintate", a spus Cristoiu.

Raed Arafat a sesizat CNCD cu privire la două articole semnate de către Ion Cristoiu și publicate în cotidianul Evenimentul Zilei pe 3 februarie și pe 4 februarie 2014.

Articolele pentru care a fost sancționat Cristoiu:

Ion Cristoiu a spus, pentru HotNews.ro, că va contesta în instanță decizia CNCD.

"Acesta este un precedent foarte periculos pentru ca in timp ce alti demnitari trebuie sa se adreseze instantei de judecata, pe civil, domnul Raed Arafat, invocand etnia sa, a gasit in CNCD un tribunal", a adaugat Cristoiu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu