Skip to main content

Jurnaliştii Digi24, scoşi din Crimeea. Reporterul Laurenţiu Rădulescu a povestit incidentul

 

Digi 24, echipa scoasa din Crimeea O echipă a postului Digi24 care a ajuns în Crimeea a fost întoarsă în Ucraina de trupe militare proruse.

Publicitate

Jurnaliştii au fost duşi într-o cazarmă din Armiansk, oraş aflat în nordul regiunii, legimaţi şi obligaţi să părăsească zona, potrivit site-ului oficial al postului de ştiri, digi24.ro.

Echipa Digi24 a plecat din Odessa cu un tren de pasageri, cu destinaţia Simferopol, capitala Crimeei.

Cu două ore înainte ca trenul să ajungă la Simferopol, garnitura a fost oprită de trupe proruse. Câţiva zeci de militari au intrat din vagon în vagon şi au legitimat călătorii, inclusiv pe jurnaliştii Digi24.

Reporterul Laurenţiu Rădulescu povesteşte incidentul:

„Au făcut controlul de rigoare. Le-am spus că suntem jurnalişti din România, interesaţi să facem un reportaj în Crimeea. Li s-a părut suspect că aveam veste antiglonţ şi aparat de filmare. Am fost coborâţi din tren, urcaţi într-o maşină, ţinuţi cu capul în jos ca să nu vedem drumul. Când am fost urcaţi în maşina care ne aştepta la ieşirea din gară am întrebat unde vom fi duşi. Ni s-a spus că nu e treaba noastră, să fim tăcuţi, să avem răbdare. În 15 minute am ajuns la o unitate militară, unde am văzut arborat steagul Rusiei. Am fost legitimaţi, iar un comandant de acolo ne-a spus că ne putem continua drumul, dar spre Ucraina.

Nu am fost bruscaţi, dar mesajul a fost unul ferm. Comandantul ne-a spus că ar trebui să ne adresăm Moscovei pentru misiunea noastră.

La cazarmă ni s-a indicat din mână direcţia spre care să ne îndreptăm, ni s-a spus că acolo e graniţa cu Ucraina şi că e o distanţă de 4 – 5 kilometri. Am parcurs-o pe jos. E o graniţă improvizată”, a povestit reporterul Laurenţiu Rădulescu la Digi 24.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un cetatean un cetatean
    respect pt Digi24! restul posturilor de stiri sunt prea ocupate cu propaganda.

Trimite un comentariu

sus