Skip to main content

Liiceanu: Am fost invitat la TVR pentru o emisiune despre cazul Pleşu-Antena 3, dar Stelian Tănase a spus că e o aiureală. Stelian Tanase: Emisiunea se va face

 

plesu si liiceanu agerpresScriitorul Gabriel Liiceanu a spus ieri seară, în emisiunea lui Robert Turcescu de la B1 TV, că săptămâna trecută a primit o invitaţie la o emisiune ce urma să aibă loc la TVR despre cazul Andrei Pleşu-Antena 3, dar emisiunea nu s-a mai ţinut, în condiţiile în care şeful Televiziunii publice, Stelian Tănase, ar fi spus că "e aiureală", scrie HotNews.ro.

Publicitate

Liiceanu a precizat că Tănase a revenit, ulterior, afirmând că emisiunea urma să aibă loc luni: "azi e marţi, nu s-a întâmplat nimic".

Contactat de HotNews.ro, Stelian Tănase a spus că ceea ce a spus Liiceanu "nu e exact" şi că "emisiunea va avea loc".

Reamintim că Gabriel Liiceanu a participat la şedinţa CNA de ieri pentru a-l susţine pe Andrei Pleşu, care a fost ţinta unor atacuri din partea postului Antena 3, după cum Paginademedia.ro a scris AICI. Citeşte şi pledoaria integrală a scriitorului Liiceanu în faţa membrilor CNA - AICI.

Ce a spus Gabriel Liiceanu la B1 TV, despre invitaţia primită la TVR:

  • [la o zi sau două după emisiunea "Sinteză zilei" de la Antena 3, în care a fost atacat dur Andrei Pleşu] Pleşu a fost sunat de către Stelian Tănase. L-a sunat şi, într-un mod extrem de elegant şi de drăguţ din partea lui, Stelian Tănase şi-a exprimat compasiunea pentru situaţia în care l-a pus linşajul mediatic de marţi. Şi i-a spus că oricând televiziunea publică îi e la dispoziţie, îl primeşte că oaspete oricând, pentru a pune la punct lucrurile. Şi că îi pare foarte rău.
  • Andrei Pleşu a fost extrem de mişcat de acest gest de gentleman. Şi la oră 3, am primit un telefon de la un redactor TVR, în care eram invitat la o emisiune în care să se discute exact chestiunea asta cu linşajele mediatice, cu moderator Cătălin Ştefănescu. Care, mi s-a spus, vine special de la Cluj pentru această emisiune.
  • Am spus că vin, după care a trecut o jumătate de oră şi am fost sunat din nou de redactorul, realizatorul emisiunii, care mi-a spus că, din păcate, preşedintele televiziunii [n.red.: TVR nu are în prezent un preşedinte-director general, Stelian Tănase fiind director general interimar]a spus că e aiureală, că ce e cu emisiunea asta, că sunt alte subiecte fierbinţi la ordinea zilei. (...) Cel care făcuse gestul acesta cu extremă eleganţă, în clipa în care s-a pus problema unei asemenea emisiuni înăuntrul televiziunii a spus că nici vorbă, că nu au ce caută basistii acolo. (Liiceanu a precizat că nu i s-a vorbit direct folosindu-se acest termen)
  • Ce-i spunea [Stelian Tănase] lui Pleşu era una, ce făcea în realitate e alta. Asta se numeşte o enormă duplicitate. (...) Mi s-a părut ceva absolut enorm, nu ştiu cum nu i-a fost ruşine. Nu s-a gândit, săracul, că lucrul asta devine public. (...) Andrei Pleşu l-a sunat din nou: ce faci, spui una, apoi razi emisiunea care mă priveşte? [I s-a răspuns că] Nu, e vorba de o neînţelegere, acum avem lucrul fierbinte cu Târgu Mureş. Dar luni, oricând... Azi e marţi, nu s-a întâmplat nimic
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Coco Coco
    Tanase a mai demonstrat o data, daca era nevoie, ca nu are ce ii trebuie pentru postul ala.

Trimite un comentariu

sus