Skip to main content

Ponta: Cred că Stelian Tănase trebuie să-şi continue activitatea la şefia TVR

 

Sursa: România liberă
Sursa: România liberă

Publicitate

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că liderii coaliţiei de guvernare au decis declanşarea procedurilor pentru numirea unui nou Consiuliu de Administraţie (CA) pentru televiziunea publică, relatează Mediafax.

Acesta a mai spus că, în opinia sa, Stelian Tănase trebuie să-şi continue activitatea la şefia TVR.

Premierul a spus că în privinţa TVR, decizia Curţii Constituţionale e ca reprezentarea în CA să respecte proporţiile grupurilor parlamentare şi că va discuta cu liderii grupurilor parlamentare în ceea ce priveşte funcţia de preşedinte-director general.

"Însă eu cred că domnul Stelian Tănase trebuie să-şi continue activitatea şi trebuie să identifice, alături de CA (Consiliul de Administraţie), soluţiile legale prin care activitatea TVR să continue, însă în condiţiile în care sunt uriaşe datorii şi probleme care de ani de zile s-au acumulat şi care pun sub un mare pericol activitatea TVR în continuare", a menţionat Ponta.

El a spus că, dacă decizia va fi ca Stelian Tănase să continue la şefia TVR, atunci va avea mâine o întrevedere cu acesta pentru prezentarea soluţiilor pentru perioada următoare.

"Dacă aceasta va fi decizia, mâine voi avea o întâlnire cu domnul Tănase şi probabil împreună cu domnia sa, eu voi anunţa partea ce ţine de Guvern iar domnia sa ceea ce intenţionează, dacă va rămâne preşedinte-director general, ca strategie pentru următoarea perioadă", a spus Ponta.

Întrebat dacă are în vedere ştergerea datoriilor TVR, Ponta a răspuns:

"Nu. Partea care ţine de Guvern reprezintă un set de măsuri care să permită relansarea şi restructurarea TVR".

Într-un interviu acordat recent agenţiei Mediafax, Stelian Tănase a declarat că TVR este în pericol să intre în incapacitate de plată chiar în acest an, precizând că instrumentele pentru salvarea televiziunii se află la Guvern şi la liderii politici.

Stelian Tănase a fost numit director general interimar al Televiziunii Române, de Parlament, pe 20 decembrie 2013.

Fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care era condus de preşedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Săftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus