Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul a lansat un serial despre românii din Anglia. GSP a descoperit că și "spiritele iau rentă viageră"

 

Adevarul, presa de azi 25 martie Cotidianul Adevărul a publicat în ediția de astăzi primul articol dintr-un serial despre românii din Anglia.

Publicitate

Jurnaliștii de la Adevărul și-au propus să dezvăluie motivele pentru care "imigranții români" au devenit "carne de tun"pentru presa britanică. Cotidianul deținut de Cristian Burci scrie că mizele politice au jucat și ele un rol important în campania antiromâni.

Gazeta Sporturilor și-a deschis ediția de astăzi cu o concluzie lugubră desprinsă dintr-o investigație privind renetele viagere și anume faptul că Ministerul Tineretului și Sportului continuă să plătească bani și la câțiva ani după ce unii sportivi au trecut în neființă.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, principalele subiecte ale presei de azi.

Screen Shot 2014-03-25 at 11.19.44 AM

  • GAZETA SPORTURILOR a descoperit în urma unei investigații că "două handbaliste moarte de 5 ani și de 3 ani încasează bani de la stat". Victorița Dumitrescu și Cornelia Constantinescu au fost campioane mondiale la handbal. Au murit de câțiva ani, dar continuă să figureze drept beneficiare ale rentei viagere. În fiecare lună, de la MTS pleacă câte 2.668 de lei pe lună pe numele lor, scrie cotidianul de sport. "Spiritele iau rentă!", titrează Gazeta Sporturilor pe prima pagină.
  • ADEVĂRUL a lansat un serial despre românii care lucrează în Anglia. Trei jurnaliști de la ziarul Adevărul au fost timp de o săptămână a Londra pentru a înțelege cum au devenit imigranții români "carne de tun" pentru mare parte din presa britanică. "Sub influența politicului, tabloidele i-au transformat pe români, pentru prima dată în istorie, într-un popor invadator. (...) Eliminarea restricțiilor de pe piața muncii din Europa, de la 1 ianuarie 2014, pentru români și bulgari , a impus un preț greu de plătit: imaginea României", mai scrie Adevărul. "Adevărul despre românii din Anglia", este titlul de pe coperta ediției de astăzi.
  • ROMÂNIA LIBERĂ își deschide ediția de astăzi cu un articol despre Consiliul Superior al Magistraturii care "vrea să împiedice accesul presei la informațiile din dosarele penale de interes major, cum ar fi cele de corupție". CSM elaborează un ghid de comunicare între magistrați și presă care se sincronizează cu noile Coduri penale. Acestea din urmă secretizează totul până la judecarea fondului și nici atunci nu există acces liber și nelimitat la dosarele de interes public. "GIDUL CSM - SALVAREA CORUPȚIEI", titrează România liberă pe prima pagină. Cotidianul mai scrie că societatea civilă a fost consultată "doar de ochii ambasadelor".
  • EVENIMENTUL ZILEI a publicat în ediția de astăzi stenogramele din care reiese că președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihail Vlasov, cerea șpăgi de la un om de afaceri. "Excelența Sa, arestatul, Mișu Vlasov își cerea șpaga: Aveți banii la dumneavoastră", este titlul dat de EVZ. Șeful CCIR a fost interceptat ambiental atunci când cerea șpăgile de la un om de afaceri. Banii folosiți la flagrant au fost marcați cu "mită".
  • ZIARUL FINANCIAR scrie în ediția de astăzi despre felul în care bancherii încearcă să resusciteze vânzarea de credite de consum cu dobânzi mai mici și reduceri de comisioane. "Bancherii rămași fără clienți coboară sub 10% dobânzile la creditele de consum", titrează cotidianul economic editat de Mediafax Group.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu