Skip to main content

PRESA DE AZI. Anexarea Crimeei de către Rusia și posibila alipire a Transnistriei, pe prima pagină a ziarelor

 

Crimeea, presa de azi 19 martiePresa de azi tratează pe prima pagină cel mai fierbinte subiect de politică externă al momentului și anume anexarea Crimeei și posibilitatea ca și Transnistria să fie alipită la Rusia.

Publicitate

România liberă își deschide ediția de astăzi cu titlul "Putin anexează Crimeea. Urmează Transnistria?".

Cotidianul editat de Medien Holding notează pe prima pagină că "în pofida avertismentelor și amenințărilor occidentale, Vladimir Putin a semnat ieri documentele de anexare a Peninsulei Crimeea la Federația Rusă într-un atac de încălcar a normelor internaționale fără precedent în Europa de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, când a ocupat și comunizat țările din estul Europei".

România liberă îl citează pe Traian Băsescu, dintr-un interviu pentru Associated Press, spunând că "intenția evidentă a lui Putin este să refacă Uniunea Sovietică".

Evenimentul zilei este un alt cotidian generalist care a ales ca subiect de primă pagină anexarea Crimeei la Ruxia. "Cortina de catifea", titrează EVZ pe prima pagină.

"Crimea a fost anexată în liniște, iar Transnistria a cerut și ea alipirea la Rusia. Găgăuzia recurge la provocări", scrie Evenimentul zilei în deschiderea ediției de astăzi.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, subiectele de pe prima pagină a ziarelor.

  • ADEVĂRUL are ca deschidere de ziar un articol despre moda bonelor și menajerelor filipineze, dar asta nu înseamnă că subiectul anexării Crimeei de către Rusia este complet ignorat pe prima pagină. "Putin rescrie cu pușca harta Europei", este titlul unei trimiteri de pe copertă în paginile 2 - 3. Adevărul scrie că "analiști specializați în problematica Republicii Moldova spun că din punct de vedere al retoricii Kremlinului Transnistria va fi faza a doua a operațiunii". 
  • JURNALUL NAȚIONAL are pe prima pagină un articol de opinie despre anexarea Crimeei, sub titlul "Putin, discursul Țarului". Materialul este semnat de Dan Constantin. Articolul de deschidere este însă despre Dosarul Transferurilor. Jurnalul Național scrie că "specialiștii în drept sunt contrariați de modul în care s-a dat sentința finală în Dorarul Transferurilor" și enumeră câteva vicii de procedură. 
  • GAZETA SPORTURILOR scrie în edița de astăzi despre auditul de la Federația Română de Fotabal, care "dezvăluie cum și-a răsplătit Nașul colaboratorii". "Funcții onorifice, bani adevărați!", titrează GSP pe prima pagină. 
  • LIBERTATEA își deschide ediția de astăzi cu un articol despre Iulia Vântur, care e la un pas "să pună mâna pe cel mai râvnit burlac din India, celebrul Salman Khan, actorul cu o avere de 200.000.000 de dolari". "Dă probe ca să-i arate că e bună de nevastă", titrează libertatea. 
  • CLICK! scrie despre iubita lui irinel Columbeanu, care are un coafor de lux în Brașov. 

Vedeți cum arată primele pagini ale ziarelor, în secțiunea PRESA DE AZI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu