Skip to main content

PRESA DE AZI. Capital: Fotbalul românesc, vândut pe sub mână

 

Capital, presa de azi 17 martie Săptămânalul Capital titrează pe prima pagină "Fotbalul românesc vândut pe sub mână". Publicația de business își deschide ediția de astăzi cu un articol despre cedarea drepturilor de televiziune pentru Liga 1 către o firmă misterioasă, proaspăt înființată în Malta.

Publicitate

Capital notează pe prima pagină valoarea la care sunt vândute drepturile de televizare pentru prima divizie în țări precum Anglia (1.2 miliarde euro/sezon), Italia (833 milioane de euro), Germania (630 mil. euro) Polonia (30 mil. euro) și Romănia (33,6 mil. de euro).

Săptămânalul a făcut un calcul din care reiese că "televiziunile (din România - n.r.) care vor difuza vor fi nevoite să vândă reclame de cel puțin 42 milioane de euro pe an doar pentru a-și acoperi costurile, având în vedere că 20% din venitururile din publicitate se vor duce către LPF".

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, principalele subiecte ale presei de azi.

  • ROMÂNIA LIBERĂ a realizat un interviu cu ambasadorul Ucrainei la București, Teofil Bauer, care spune că "se așteaptă ca SUA și Marea Britanie că apere țara sa de Rusia, conform Memorandumului de la Budapesta, potrivit căruia Ucraina a renunțat la arsenalul său militar în schimbul garantării integrității și suveranității sale". Cotidianul editat de Medien Holding titrează pe prima pagină "Vestul se mișcă prea încet și prea timid cu sancționarea Rusiei".
  • EVENIMENTUL ZILEI abordează pe prima pagină subiectul mafiei cărnii dintr-o perspectivă mai generală - evaziunea fiscală, care "a ajuns o problemă de siguranță națională". Cotidianul generalist scrie în deschiderea ediție de astăzi că "legislația schimbătoare, ineficiența Fiscului, corupția printre demnitarii și func'ionarii statului au favorizat creșterea îngrijorătoare a evaziunii fiscale". EVZ atrage atenția că evaziunea fiscală "reprezintă deja un atac frontal la securitatea națională".
  • ADEVĂRUL își deschide ediția de astăzi cu rezultatele unei cercetări care artă că, în turul al II-lea al alegerilor prezidențiale, duelul Victor Ponta - Klaus Iohannis ar fi mai echilibrat decât o luptă Victor Ponta - Crin Antonescu. "Iohannis, un adversar mai greu pentru Ponta decât Antonescu", titrează Adevărul pe prima pagină. Sondajul citat de cotidian a fost realizat de INSCOP Research.
  • GAZETA SPORTURILOR are pe prima pagină un articol despre Robert Vîlceanu, mijlocașul ofensiv care a devenit al 5-lea cel mai tânăr marcator în Liga 1. "Cât de mare poate crește?", se întreabă GSP, în deschiderea ediției de astăzi.
  • LIBERTATEA are pe prima pagină un articol despre sora secretă a lui Adrian Păunescu care trăiește într-un spital de psihiatrie.

Vedeți cum arată primele pagini ale ziarelor, în secțiunea PRESA DE AZI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu