Skip to main content

PRESA DE AZI. Liga lui Mititica. Condamnările din Dosarul Transferurilor, pe prima pagină.

 

Screen Shot 2014-03-05 at 11.04.38 AMCondamnarea la închisoare cu executare a celor opt inculpați din Dosarul Transferurilor este principalul subiect abordat pe prima pagină a ziarelor de astăzi.

Publicitate

Adevărul, Evenimentul zilei, Gazeta Sporturilor, Jurnalul Național, România liberă, dar și tabloidele Click și Libertatea își deschid edițiile de astăzi cu articole care vorbesc despre verdictele primite ieri de Cristi Borcea, George Copos, Mihai Stoica, Ioan Becali, Victor Becali, Jean Pădureanu, Gică Popescu și Gigi Nețoiu.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, titlurile presei de astăzi.

  • ADEVĂRUL. "Liga lui Mititica" este titlul de pe prima pagină a cotidianului Adevărul. Ziarul scrie că "opt dintre cei mai puternici oameni din fotbal au ajuns după gratii pentru corupție, inclusiv Gică Popescu și Jean Pădureanu, pentru care procurorii ceruseră închisoare cu suspendare".
  • JURNALUL NAȚIONAL. "Fotbal înlănțuit" este titlul cu care Jurnalul Național își deschide ediția de astăzi. Articolul de pe coperta cotidianului este ilustrat cu o minge de fotbal care poartă semnăturile celor opt condamnați, alături de anii de închisoare stabiliți de justiție.

Screen Shot 2014-03-05 at 12.03.57 PM

  • GAZETA SPORTURILOR se bucură că "jurnalismul nu e mort, scrisul trăiește". Cotidianul de sport amintește că în urmă cu opt ani de zile "a lansat și a continuat investigația Dosarul Transferurilor", care ieri s-a finalizat la Curtea de Apel cu condamnarea la închisoare cu executare a celor opt oameni din lumea fotbalului. Ziarul titrează: "Scrisul n-a murit! Șefii fotbalului au primit 34 de ani de închisoare". Gazeta Sporturilor mai scrie pe coperta ediției de astăzi: "Știm că publicul exultă, dar, ca profesioniști, pentru noi motivul de satisfacție nu îl reprezintă condamnările, ci faptul că dosarul creat de investigația unui ziar a ajuns la final. Jurnalismul nu e mort, scrisul trăiește, din păcate într-o formă aparte pentru șefii fotbalului românesc"
  • EVENIMENTUL ZILEI a grupat pe prima pagină cele mai importante evenimente petrecute ieri sub titlul "4 martie 2014 MARELE CUTREMUR", făcând o paralelă, la nivel de ilustrație, cu catastrofa produsă de cutremurul din 4 martie 1977. Cele trei evenimente majore ale zilei de ieri, așa cum au fost consemnate de EVZ pe prima pagină: "Crin Antonescu a trecut în Opoziție", "Dosarul Transferurilor. Două judecătoare au curățat Mafia din fotbalul românesc", "Caracatița din Asigurări. Dan-Radu-Rușanu a fost arestat pentru 30 de zile".
  • ROMÂNIA LIBERĂ a pus pe planul doi condamnările din Dosarul Transferurilor, abordând ca principal subiect conflictul dintre Crin Antonescu (fostul președinte al Senatului) și premierul Victor Ponta. "Ponta fuge de răspundere. Mingea este la Băsescu", titrează cotidianul, pe prima pagină. În privința condamnărilor celor opt oameni din fotbal, România liberă se întreabă, tot pe prima pagină, "Cum s-a ajuns la pedepsele grele din Dosarul Transferurilor".
  • CLICK! vine cu o abordare interesantă pentru subiectul condamnărilor din Dosarul Transferurilor. Tabloidul raportează anii de pușcărie pe care îi vor petrece cei opt inculpați la "milioanele de euro pe care le-au furat". "Boșii fotbalului au primit pedepse grele. Fac 34 de ani de pușcărie că au furat 10 milioane de euro". Click! rezumă Dosarul Transferurilor astfel: "șase ani de procese, 34 de ani de pușcărie, 10 milioane de euro băgate în buzunar".
  • LIBERTATEA își deschide ediția de astăzi cu o abordare emoțională, specifică tabloidelor. "Condamnat la șase ani și patru luni de pușcărie în Dosarul Transferurilor, Cristi Borcea i-a transmis un mesaj emoționant lui Patrick, fiul lui de 16 ani: <Tati, de acum tu ești capul familiei!Să ai grijă de frățiorii tăi>", scrie Libertatea pe prima pagină.

Vedeți cum arată primele pagini ale ziarelor, în secțiunea PRESA DE AZI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu