Skip to main content

PRESA DE AZI. Liga lui Mititica. Condamnările din Dosarul Transferurilor, pe prima pagină.

 

Screen Shot 2014-03-05 at 11.04.38 AMCondamnarea la închisoare cu executare a celor opt inculpaţi din Dosarul Transferurilor este principalul subiect abordat pe prima pagină a ziarelor de astăzi.

Publicitate

Adevărul, Evenimentul zilei, Gazeta Sporturilor, Jurnalul Naţional, România liberă, dar şi tabloidele Click şi Libertatea îşi deschid ediţiile de astăzi cu articole care vorbesc despre verdictele primite ieri de Cristi Borcea, George Copos, Mihai Stoica, Ioan Becali, Victor Becali, Jean Pădureanu, Gică Popescu şi Gigi Neţoiu.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, titlurile presei de astăzi.

  • ADEVĂRUL. "Liga lui Mititica" este titlul de pe prima pagină a cotidianului Adevărul. Ziarul scrie că "opt dintre cei mai puternici oameni din fotbal au ajuns după gratii pentru corupţie, inclusiv Gică Popescu şi Jean Pădureanu, pentru care procurorii ceruseră închisoare cu suspendare".
  • JURNALUL NAŢIONAL. "Fotbal înlănţuit" este titlul cu care Jurnalul Naţional îşi deschide ediţia de astăzi. Articolul de pe coperta cotidianului este ilustrat cu o minge de fotbal care poartă semnăturile celor opt condamnaţi, alături de anii de închisoare stabiliţi de justiţie.

Screen Shot 2014-03-05 at 12.03.57 PM

  • GAZETA SPORTURILOR se bucură că "jurnalismul nu e mort, scrisul trăieşte". Cotidianul de sport aminteşte că în urmă cu opt ani de zile "a lansat şi a continuat investigaţia Dosarul Transferurilor", care ieri s-a finalizat la Curtea de Apel cu condamnarea la închisoare cu executare a celor opt oameni din lumea fotbalului. Ziarul titrează: "Scrisul n-a murit! Şefii fotbalului au primit 34 de ani de închisoare". Gazeta Sporturilor mai scrie pe coperta ediţiei de astăzi: "Ştim că publicul exultă, dar, ca profesionişti, pentru noi motivul de satisfacţie nu îl reprezintă condamnările, ci faptul că dosarul creat de investigaţia unui ziar a ajuns la final. Jurnalismul nu e mort, scrisul trăieşte, din păcate într-o formă aparte pentru şefii fotbalului românesc"
  • EVENIMENTUL ZILEI a grupat pe prima pagină cele mai importante evenimente petrecute ieri sub titlul "4 martie 2014 MARELE CUTREMUR", făcând o paralelă, la nivel de ilustraţie, cu catastrofa produsă de cutremurul din 4 martie 1977. Cele trei evenimente majore ale zilei de ieri, aşa cum au fost consemnate de EVZ pe prima pagină: "Crin Antonescu a trecut în Opoziţie", "Dosarul Transferurilor. Două judecătoare au curăţat Mafia din fotbalul românesc", "Caracatiţa din Asigurări. Dan-Radu-Ruşanu a fost arestat pentru 30 de zile".
  • ROMÂNIA LIBERĂ a pus pe planul doi condamnările din Dosarul Transferurilor, abordând ca principal subiect conflictul dintre Crin Antonescu (fostul preşedinte al Senatului) şi premierul Victor Ponta. "Ponta fuge de răspundere. Mingea este la Băsescu", titrează cotidianul, pe prima pagină. În privinţa condamnărilor celor opt oameni din fotbal, România liberă se întreabă, tot pe prima pagină, "Cum s-a ajuns la pedepsele grele din Dosarul Transferurilor".
  • CLICK! vine cu o abordare interesantă pentru subiectul condamnărilor din Dosarul Transferurilor. Tabloidul raportează anii de puşcărie pe care îi vor petrece cei opt inculpaţi la "milioanele de euro pe care le-au furat". "Boşii fotbalului au primit pedepse grele. Fac 34 de ani de puşcărie că au furat 10 milioane de euro". Click! rezumă Dosarul Transferurilor astfel: "şase ani de procese, 34 de ani de puşcărie, 10 milioane de euro băgate în buzunar".
  • LIBERTATEA îşi deschide ediţia de astăzi cu o abordare emoţională, specifică tabloidelor. "Condamnat la şase ani şi patru luni de puşcărie în Dosarul Transferurilor, Cristi Borcea i-a transmis un mesaj emoţionant lui Patrick, fiul lui de 16 ani: <Tati, de acum tu eşti capul familiei!Să ai grijă de frăţiorii tăi>", scrie Libertatea pe prima pagină.

Vedeţi cum arată primele pagini ale ziarelor, în secţiunea PRESA DE AZI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Liviu Liviu
    Foarte bine au făcut, asa merita au distrus fotbalul Romanesc.
  • Librarul Librarul
    era un lucru pe care toti suporterii il asteapta de foarte mult timp. lumea sportului romanesc necesita o curatenie de genul asta pentru a putea evolua
  • pacepa pacepa
    foarte bine sa stea acolo mult si bine ca prea mari manarii au facut in fotbalul romanesc.
  • Pedagogul Pedagogul
    Gazeta Sporturilor a semnalat de-a lungul timpului foarte multe nereguri care se petrec in fotbalul romanesc.
  • pixel pixel
    desigur. fiecare isi primeste rasplata pentru lucrurile facute. pe merit. basescu ar face bine sa constientizeze si el lucrurile astea pentru ca o sa ii vina si lui randul cat de curand sa dea nas in nas cu justitia
  • Mihu Mihu
    Fiecare are dreptul sa scrie ce si cum vrea, iar cei implicati in transferuri isi asuma si suporta consecintele.
  • kiaburu kiaburu
    pentru ceea ce au facut acuma o sa plateasca cu varf si indesat.
  • qwerty qwerty
    Liga lui MITITICA este titlul de pe prima pagina in Adevarul.

Trimite un comentariu

sus