Skip to main content

PRESA DE AZI. EVZ: Afacerea meciurilor televizate de la Liga lui Gino

 

Screen Shot 2014-03-07 at 11.12.19 AMEvenimentul zilei îşi deschide ediţia de astăzi cu un articol despre afacerea televizării meciurilor din Liga 1 de fotbal, care urmează "să intre din nou sub lupa Consiliului Concurenţei".

Publicitate

"Dacă au fost vândute ilegal drepturile de televiziune, Consiliul Concurenţei poate amenda LPF cu milioane de euro", scrie cotidianul condus de Dan Andronic.

Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a spus că drepturile de difuzare nu au fost vândute ci au fost cesionate.

"Partenerii noştri şi-au asumat responsabilitatea de a vinde drepturile TV către televiziuni, cu stricta respectare a prevederilor legii concurenţei", a declarat Iorgulescu pentru EVZ.

Presa de sport a scris, în urmă cu două zile, că în spatele firmei care a încheiat un parteneriat cu LPF pentru drepturile TV ale Ligii 1 s-ar afla Arpad Paszkany, patronul clubului de fotbal CFR Cluj. Omul de afaceri a negat această informaţie într-o declaraţie oferită EVZ.

"Nu am nicio implicare în această afacere, dar sper ca firma în cauză va cumpăra de la mine cele două canale TV pe care le deţin, Transilvania Live şi look. Cei care au cumpărat drepturile sunt britanici şi au afaceri media (...) Planul lor este să se extindă spre Rusia, unde campionatul de fotbal este mult mai atractiv decât în România", a declarat Paszkany pentru Evenimentul zilei.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, principalele subiecte ale presei de astăzi.

  • GAZETA SPORTURILOR are pe prima pagină "apelul la compasiune" al unor mari sportivi care îi cer lui Băsescu graţierea lui Gică Popescu. O scrisoare deschisă către preşedintele României a fost adresată şi de către Grigore Cartianu, cunoscut jurnalist sportiv.
  • LIBERTATEA este un alt cotidian care vorbeşte despre graţierea lui Gică Popescu. "Condamnat la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare în Dosarul transferurilor (...) Baciul îşi poate recăpăta libertatea doar dacă preşedintele ţării ar fi de acord să semneze o cerere de graţiere. Gheorghe Hagi este negru de supărare: "Sunt şocat! Cum să îl bagi la puşcărie pe Gică Popescu?", titrează tabloidul.
  • ROMÂNIA LIBERĂ scrie despre conflictul dintre Rusia şi Ucraina. "Dansul periculos al navelor de luptă în Marea Neagră", titrează cotidianul pe prima pagină. România liberă mai notează că "Rusia nu va reuşi să pună stăpânire în întregime pe Crimea până când nu va anihila marina ucraineană".
  • ADEVĂRUL DE WEEKEND este dedicat unui subiect prilejuit de 8 martie. "Ziua femieilor egale cu bărbaţii", este titlul dat de cotidianul Adevărul pentru ediţia de weekend. "Feminismul a intrat oficial în România abia după Revoluţie. Acum se presă la facultate", scrie Adevărul pe prima pagină.
  • CLICK! titrează pe prima pagină "Borcea, salvat din puşcărie de operaţia la inimă?". Tabloidul scrie că surse medicale susţin că intervenţia din 2012 a fostului acţionar de la Dinamo "ar fi fost o făcătură" şi că "problemele cardiace ale lui Borcea, care de două zile se află în închisoare, au făcut parte dintr-o strategie bine pusă la punct". 
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mile mile
    daca este hot , cum sa nu mearga la puscarie
  • Fane Fane
    Cum stranuta cineva,cum e ceva in neregula.Daca vrea sa faca cineva ceva,imediat sar cei care nu prea o au cu munca si spun ca nu e in regula.De aceea nu se face nimic,iar cei mai buni se duc vazand cu ochii,acolo unde civilizatia si bunul simt sunt reale si legile sunt pentru toti.

Trimite un comentariu

sus