Skip to main content

PRESA DE AZI. EVZ: Afacerea meciurilor televizate de la Liga lui Gino

 

Screen Shot 2014-03-07 at 11.12.19 AMEvenimentul zilei își deschide ediția de astăzi cu un articol despre afacerea televizării meciurilor din Liga 1 de fotbal, care urmează "să intre din nou sub lupa Consiliului Concurenței".

Publicitate

"Dacă au fost vândute ilegal drepturile de televiziune, Consiliul Concurenței poate amenda LPF cu milioane de euro", scrie cotidianul condus de Dan Andronic.

Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a spus că drepturile de difuzare nu au fost vândute ci au fost cesionate.

"Partenerii noștri și-au asumat responsabilitatea de a vinde drepturile TV către televiziuni, cu stricta respectare a prevederilor legii concurenței", a declarat Iorgulescu pentru EVZ.

Presa de sport a scris, în urmă cu două zile, că în spatele firmei care a încheiat un parteneriat cu LPF pentru drepturile TV ale Ligii 1 s-ar afla Arpad Paszkany, patronul clubului de fotbal CFR Cluj. Omul de afaceri a negat această informație într-o declarație oferită EVZ.

"Nu am nicio implicare în această afacere, dar sper ca firma în cauză va cumpăra de la mine cele două canale TV pe care le dețin, Transilvania Live și look. Cei care au cumpărat drepturile sunt britanici și au afaceri media (...) Planul lor este să se extindă spre Rusia, unde campionatul de fotbal este mult mai atractiv decât în România", a declarat Paszkany pentru Evenimentul zilei.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, principalele subiecte ale presei de astăzi.

  • GAZETA SPORTURILOR are pe prima pagină "apelul la compasiune" al unor mari sportivi care îi cer lui Băsescu grațierea lui Gică Popescu. O scrisoare deschisă către președintele României a fost adresată și de către Grigore Cartianu, cunoscut jurnalist sportiv.
  • LIBERTATEA este un alt cotidian care vorbește despre grațierea lui Gică Popescu. "Condamnat la trei ani, o lună și zece zile de închisoare în Dosarul transferurilor (...) Baciul își poate recăpăta libertatea doar dacă președintele țării ar fi de acord să semneze o cerere de grațiere. Gheorghe Hagi este negru de supărare: "Sunt șocat! Cum să îl bagi la pușcărie pe Gică Popescu?", titrează tabloidul.
  • ROMÂNIA LIBERĂ scrie despre conflictul dintre Rusia și Ucraina. "Dansul periculos al navelor de luptă în Marea Neagră", titrează cotidianul pe prima pagină. România liberă mai notează că "Rusia nu va reuși să pună stăpânire în întregime pe Crimea până când nu va anihila marina ucraineană".
  • ADEVĂRUL DE WEEKEND este dedicat unui subiect prilejuit de 8 martie. "Ziua femieilor egale cu bărbații", este titlul dat de cotidianul Adevărul pentru ediția de weekend. "Feminismul a intrat oficial în România abia după Revoluție. Acum se presă la facultate", scrie Adevărul pe prima pagină.
  • CLICK! titrează pe prima pagină "Borcea, salvat din pușcărie de operația la inimă?". Tabloidul scrie că surse medicale susțin că intervenția din 2012 a fostului acționar de la Dinamo "ar fi fost o făcătură" și că "problemele cardiace ale lui Borcea, care de două zile se află în închisoare, au făcut parte dintr-o strategie bine pusă la punct". 
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Cum stranuta cineva,cum e ceva in neregula.Daca vrea sa faca cineva ceva,imediat sar cei care nu prea o au cu munca si spun ca nu e in regula.De aceea nu se face nimic,iar cei mai buni se duc vazand cu ochii,acolo unde civilizatia si bunul simt sunt reale si legile sunt pentru toti.

Trimite un comentariu