Skip to main content

PRESA DE AZI. Invazia rusă în Ucraina, pe prima pagină a ziarelor

 

Screen Shot 2014-03-03 at 11.12.23 AMZiarele centrale de astăzi au ca principal subiect acțiunile militare întreprinse de Rusia în Ucraina, în ultimele zile, și pericolul unui război rece la granița de est a României.

Publicitate

Adevărul, Evenimentul zilei și România liberă își deschid edițiile de astăzi cu titluri despre situația tensionată dintre Rusia și Ucraina.

"Invazia rusă în Ucraina nu poate fi oprită", titrează ziarul Adevărul pe prima pagină. Cotidianul scrie că în Crimeea "s-ar afla deja peste 15.000 de soldați ruși, iar Moscova continuă să trimită tancuri, vase și avioane de luptă".

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, cum arată prima pagină a ziarelor de astăzi.

  • ADEVĂRUL scrie că "pericolul vine de la răsărit". Subiectul conflictului dintre Rusia și Ucraina se întinde pe trei pagini în care se vorbește, printre altele, și despre intervenția NATO care a cerut Rusiei să înceteze activitățile militare, avertizând că operațiunile ruse reprezeintă "o amenințare pentru pacea și securitatea Europei".
  • EVENIMENTUL ZILEI titrează pe prima pagină că "Rusia nu amenință militar România", dar și că "NATO s-a reunit de urgență din cauza crizei Crimeii". Cotidianul are pe copertă declarațiile președintelui României, Traian Băsescu, alături de cele ale președintelui Rusiei, Vladimir Putin. "Situația din Ucraina nu e în acest moment o amenințare directă și imediată la adresa securității României, dar apariția unui conflict înghețat de natură să accentueze instabilitatea regională poate amenința pe termen mediu și lung securitatea noastră națională", spune Traian Băsescu. De cealaltă parte, Putin spune că "Rusia își rezervă dreptul de a-și proteja interesele și pe cele ale vorbitorilot de limbă rusă".
  • ROMÂNIA LIBERĂ își deschide ediția de astăzi cu titlul "România, timorată în fața agresiunii Rusiei în Ucraina". Cotidianul scrie că "forțele ruse au deschis calea unui nou război rece". Ziarul vorbește și despre reacția Bucureștiului, care "a oscilat de la ridicol (Victor Ponta și Titus Corlățean) la timid, prin președintele Traian Băsescu, care a declarat aseară că România cere Rusiei încetarea manevrelor militare la adresa Ucrainei și că Victor Ianukovici și-a pierdut legimitatea și ar trebui să își anunțe demisia".
  • ZIARUL FINANCIAR scrie că "BCR a tăiat din personal și sucursale și a trecut pe profit, dar creditele se subțiază".
  • Ziarul CAPITAL are pe prima pagină un articol despre "blândețea" noului Cod penal care "elimină înșelăciunea cu cecuri, iar pedepsele pentru cele mai comune infracțiuni economice scad și de patru ori".
  • CLICK își deschide ediția de astăzi cu un articol despre accidentul suferit de unul dintre membrii juriului, Alexandra Cepraga, care a căzut de pe scena teatrului din Brașov unde s-a desfășurat Selecția Națională pentru Eurovision 2014. "Și-a rupt umărul și picioarele pe scena Eurovision!", titrează tabloidul editat de Medien Holding.
  • LIBERTATEA scrie despre "teroarea" la care sunt supuși concurenții de la MasterChef, emisiune difuzată de Pro TV. "Farfurii sparte și înjurături. Asta trăim în fiecare zi", titrează tabloidul pe prima pagină.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu