Skip to main content

Ringier și Intact se aliază împotriva distribuitorilor de presă rău-platnici

 

Surs foto: Financiarul
Surs foto: Financiarul

Publicitate

Ringier, compania care editează ziarul Libertatea, și Convergent Media, editorul Gazetei Sporturilor, au ajuns la un acord fără precedent pe piața de distribuție de presă, prin care pun piciorul în prag în fața distribuitorilor care au datorii de milioane de euro către ziare, scrie HotNews.ro citând surse din piață.

Ce presupune alianța dintre cei doi publisheri?

Cei doi editori și cine dorește să li se alăture impun noi condiții distribuitorilor: se oprește orice livrare, dacă banii ce le revin publisherilor din distribuția de presă nu sunt dați imediat, nu cu întârzieri de luni de zile cum se petrece în prezent.

Mișcarea editorilor la adresa distribuitorilor rău-platnici, anume aceea de a livra numai cu plata imediată, nu are precedent în istoria presei scrise din România, mai scrie HotNews.ro.

CONTEXT. Acordul vine la aproape un an de când între Intact și Ringier au început discuții privind o posibilă preluare a Gazetei de către Ringier. Discuțiile s-au blocat mai întâi la finalul anului după ce Pro Sport s-a închis, iar Intact a cerut un preț mai mare pentru Gazeta Sporturilor (după cum Paginademedia.ro a scris AICI).

Ulterior discuțiile au fost reluate, dar s-au împotmolit din nou, acum, tocmai din cauza situației catastrofale din piața de distribuție, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Publisherii au de recuperat peste 10 milioane de euro de la distribuitori

Publisherii au de recuperat, în total, peste 10 milioane de euro de la difuzori, din care Libertatea ar avea de recuperat peste 2 miioane de euro, iar Gazeta Sporturilor - peste 1 milion, potrivit surselor citate de HotNews.ro.

Citește și:

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Astia vand acum mai mult carti si alte jucarele, s-ar putea sa nu le pese prea mult de editori. Ziarele parca sunt mai mult un pretext pentru a vinde altceva.
  • Cand regula stricta o aplica un singur editor important nu sperie distribuitorii, dar cand regula stricta va fi aplicata de primii 5-6 editori, atunci niciun distribuitor nu-si va mai permite sa nu se sperie. Fara primele 7-8 titluri de pe piata orice distributor e mort. Iar dupa ce primii 7-8 seteaza regula, toti ceilalti se aliniaza. E pacat ca a fost nevoie sa ia atatea tepe ca sa-si dea seama ce ar trebui sa faca.
  • Mediafax Group a facut si face de luni de zile asta. Din pacate e si un pas periculos si, asa cum s-a dovedit in cazul mediafax, duce mai degraba la inchiderea titlurilor, nu la sperierea distribuitorilor

Trimite un comentariu