Skip to main content

Ringier şi Intact se aliază împotriva distribuitorilor de presă rău-platnici

 

Surs foto: Financiarul
Surs foto: Financiarul

Publicitate

Ringier, compania care editează ziarul Libertatea, şi Convergent Media, editorul Gazetei Sporturilor, au ajuns la un acord fără precedent pe piaţa de distribuţie de presă, prin care pun piciorul în prag în faţa distribuitorilor care au datorii de milioane de euro către ziare, scrie HotNews.ro citând surse din piaţă.

Ce presupune alianţa dintre cei doi publisheri?

Cei doi editori şi cine doreşte să li se alăture impun noi condiţii distribuitorilor: se opreşte orice livrare, dacă banii ce le revin publisherilor din distribuţia de presă nu sunt daţi imediat, nu cu întârzieri de luni de zile cum se petrece în prezent.

Mişcarea editorilor la adresa distribuitorilor rău-platnici, anume aceea de a livra numai cu plata imediată, nu are precedent în istoria presei scrise din România, mai scrie HotNews.ro.

CONTEXT. Acordul vine la aproape un an de când între Intact şi Ringier au început discuţii privind o posibilă preluare a Gazetei de către Ringier. Discuţiile s-au blocat mai întâi la finalul anului după ce Pro Sport s-a închis, iar Intact a cerut un preţ mai mare pentru Gazeta Sporturilor (după cum Paginademedia.ro a scris AICI).

Ulterior discuţiile au fost reluate, dar s-au împotmolit din nou, acum, tocmai din cauza situaţiei catastrofale din piaţa de distribuţie, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Publisherii au de recuperat peste 10 milioane de euro de la distribuitori

Publisherii au de recuperat, în total, peste 10 milioane de euro de la difuzori, din care Libertatea ar avea de recuperat peste 2 miioane de euro, iar Gazeta Sporturilor - peste 1 milion, potrivit surselor citate de HotNews.ro.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sabau Sabau
    Astia vand acum mai mult carti si alte jucarele, s-ar putea sa nu le pese prea mult de editori. Ziarele parca sunt mai mult un pretext pentru a vinde altceva.
  • Ted Ted
    Cand regula stricta o aplica un singur editor important nu sperie distribuitorii, dar cand regula stricta va fi aplicata de primii 5-6 editori, atunci niciun distribuitor nu-si va mai permite sa nu se sperie. Fara primele 7-8 titluri de pe piata orice distributor e mort. Iar dupa ce primii 7-8 seteaza regula, toti ceilalti se aliniaza. E pacat ca a fost nevoie sa ia atatea tepe ca sa-si dea seama ce ar trebui sa faca.
  • Mihai Mihai
    Mediafax Group a facut si face de luni de zile asta. Din pacate e si un pas periculos si, asa cum s-a dovedit in cazul mediafax, duce mai degraba la inchiderea titlurilor, nu la sperierea distribuitorilor

Trimite un comentariu

sus