Skip to main content

România TV, nicio sancțiune în cazul Sorina Matei - Dragoș Pătraru

 

sorina matei

Publicitate

Trei propuneri, trei runde de vot și niciun consens. Membrii CNA nu s-au decis nici astăzi, după ce au reluat cazul Sorina Matei - România TV. În plus, doi dintre membrii, Lorand Turoș și Monica Gubernat, au ales să nu voteze pentru niciuna dintre propuneri.

Narcisa Iorga a propus amenda de 50.000 de lei, Christian Mititelu - 20.000 de lei, iar Răsvan Popescu - 10.000 de lei. Propunerile de sancționare au fost trecute la vot de trei ori, așa cum prevede regulamentul CNA, însă niciuna nu a reușit să strângă numărul minim de voturo (șase).

După încheierea votului, Narcisa Iorga a cerut celor doi care au refuzat să voteze vreo propunere să explice decizia.

Monica Gubernat - Eu am votat 5.000 data trecută. Mi se pare amenda potrivită pentru ceea ce s-a întâmplat în emisiune. Propunerile de astăzi mi s-au părut prea mari.

Lorand Turoș - Nu înțeleg această atitudine. Avem fiecare câte un vot. Cred că nu au încălcat atât de grav articolele din lege sau din cod. Dacă considerați că România TV nu a fost amendată deși merita, putem pune aceeași întrebare la orice alt post. Dacă ar fi fost un mic compromis în acest sens s-ar fi ajuns la sancționarea postului.

Christian Mititelu - Aș vrea să se facă o statistică pentru a vedea care este totalul amenzilor primite de România TV în ultimele șase lui și care este în cazul altor posturi.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu