Skip to main content

Stelian Tănase, după întâlnirea cu Ponta: TVR se va uni cu Radioul în doi-trei ani. Am convenit asupra unui proces de restructurare a TVR

 

Stelian-Tanase-Mediafax_Foto-Diana_IurkiewiczStelian Tănase, directorul general interimar, a declarat, astăzi, după întâlnirea cu premierul Victor Ponta, că s-a convenit asupra unui proces de restructurare a televiziunii publice, relatează Mediafax.

Publicitate

Şeful TVR a explicat că restrcturarea presupune refacerea organigramei televiziunii publice pentru ca instituţia să devină un organism competitiv, după modelul BBC.

"Am convenit asupra unui proces de restructurare, de reorganizare a televiziunii", a spus Tănase, după întâlnirea de la Parlament cu premierul Ponta.

Comasarea TVR cu SRR se va întâmpla în 2-3 ani, potrivit lui Stelian Tănase. El şi-a exprimat speranţa că vor fi luate decizile necesare, în aşa fel încât în 2-3 ani să se treacă la un "format BBC", care va însemna şi crearea unui structuri comune cu radioul public.

Întrebat ce presupune această restructurare, Stelian Tănase a menţionat că nu se pleacă de la ideea de concedieri, ci de o nouă organigramă a instituţiei.

Stelian Tănase a mai spus că are sprijinul politic pentru a-şi continua activitatea la şefia TVR.

Tot astăzi, agenţia de presă a scris că liderii coaliţiei de guvernare discută în această perioada despre rezolvarea situatiei TVR, care a acumulat datorii de 800 de milioane de lei.

Mediafax notează, citand surse politice, că o decizie urmează să fie luată după numirea noului Consiliu de Administraţie, iar intrarea în insolvenţă este privită ca o variantă posibilă.

Televiziunea publică nu poate, în prezent, să intre în insolvenţă, pentru aceasta fiind nevoie de modificarea actualei legi de funcţionare a institutiilor publice de radio şi televiziune.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Horea Horea
    Printre altele, Tanase spune:
    Consiliu de Administratie sa fie un "un Consiliu al Inteleptilor, dupa model BBC", in care membrii sa fie numiti nu de partide, ci de "Patriarhie si alte organizatii profesionale, fara amestecul politicului".

    Parca-l si vad pe fericitul Daniel in CA, sugerand ca orice Talk show sa inceapa cu o rugaciune inchinata celui de Sus!
  • laurentiu laurentiu
    Păi ce putea să-i spună lui Ponta? Copy - Paste ... Tvr... BBC... îl respect foarte mult pe domnul Tănase și-i urez putere de muncă în continuare.... dar problema e groasă tare.

Trimite un comentariu

sus