Skip to main content

Stelian Tănase: Insolvenţa TVR nu poate fi evitată. Taxa nu se va majora anul acesta. Patriarhia şi Academia, locuri în conducerea televiziunii

 

Foto: reper24.ro
Foto: reper24.ro

Publicitate

Directorul general interimar al Televiziunii Române, Stelian Tănase, a declarat, astăzi, după o discuţie cu premierul Victor Ponta, că insolvenţa nu poate fi evitată la televiziunea publică, el arătând că această variantă a fost discutată cu primul-ministru, ca şi alte scenarii, scrie Mediafax.

Şeful TVR a abordat şi subiecte precum majorarea taxei TV şi modul în care este condusă televiziunea publică. Mai multe detalii, în articol.

"S-a discutat şi acest lucru (despre insolvenţă - n.r.), cum s-au discutat şi alte scenarii. Există pe masă, este o problemă care trebuie rezolvată, dar avem în minte şi alte propuneri. Mâine, după şedinţa de Guvern, premierul Ponta va ieşi să dea mai multe explicaţii, multe sunt tehnice şi ţin de fiscalitate, administrare, restructurarea taxelor", a spus Stelian Tănase.

Întrebat dacă poate fi evitată insolvenţa TVR, Stelian Tănase a precizat:

"Dacă mă întrebaţi pe mine, ce cred eu, eu cred că nu".

"Dar mă gândesc mai mult la ceea ce înseamnă restructurare, reformă, mai mult decât neapărat insolvenţă, deşi această discuţie se face în temeiul Legii 85/2006 care este Legea insolvenţei", a adăugat Stelian Tănase.

Stelian Tănase a vorbit şi despre majorarea taxei TV, măsură despre care spune că nu crede că va putea aplica anul acesta.

"În programul stabilit cu premierul azi nu s-a evocat acest punct (majorarea taxei, n.r.), pentru că l-am discutat săptămâna trecută cu argumente pro şi contra. Nu pot să spun că în acest moment am luat o decizie fermă în sensul unui calendar şi în sensul unei sume pe care telespectatorul român va trebui să o plătească, dar este o problemă pe agendă. Dacă îmi cereţi o evaluare, cred că în acest an nu se va putea face", a spus Stelian Tănase.

Stelian Tănase: Taxa TV din România este cea mai mică din Europa.

"Este ce mai mică taxă, e mai puţin de 11 euro, în timp ce o republică mică, aşa cum este Muntenegru, plăteşte 26. Polonia plăteşte 50, Elveţia undeva la 360 şi ceva de euro. Dar când cumpărăm de pildă Campionatul Mondial, preţul e acelaşi şi pentru elveţieni şi pentru suedezi şi pentru români", a spus Stelian Tănase.

Şeful TVR s-a referit şi la modificarea Legii de funcţionare a televiziunii publice şi la modul în care este condusă instituţia.

Tănase a spus că o variantă ar fi ca Patriarhia şi Academia Română să aibă reprezentanţi în Consiliul de Administraţie.

"La BBC e un board al înţelepţilor, zece oameni numiţi de regină, dar după consultări cu forţele politice. Acum avem o problemă: CA poate fi demis. Avem vacanţe, noi suntem în trei luni de vacanţe. Poate vom lua o formulă ca la CC, să existe mandate diferite, iar Curtea nu-şi suspendă activitatea niciodată", a adăugat Stelian Tănase.

Noua lege va reduce foarte mult numirile politice

"Vrem să reducem foarte mult decizia politicului în privinţa CA. Ne gândim la Patriarhie, la Academia Română, la uniunile de creaţie, la organizaţiile profesionale din media, pentru că discuţia va fi strict profesională", a spus Stelian Tănase.

El a arătat că TVR trebuie să rămână, din punctul său de vedere, la Parlament, dar nu în sensul ca Parlamentul să controleze instituţia, şi în sensul de for ultim la care să se apeleze pentru rezolvarea unor probleme interne.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Octav Octav
    Ce sa caute Patriarhia in conducerea TVR? Tanase ai baut apa de la caini?!
  • toataLUMEA toataLUMEA
    INCHIDETI TELEVIZIUNEA ROMANA , NU MAI MAJORATI TAXA, CA E LUMEA SARACA DE MOARE. bagati acest post cu bani doar pentru cine il doreste, nu pe factura de electricitate!!!
  • GZK GZK
    Nu cred ca Patriarhia ar indemna la ceva rau, imoral, dar democratic vor cere si alte culte prezenta si minoritatile etnice care contribuie si ele cu sume deloc neglijabile.
  • GZK GZK
    Taxa e mai mica pentru ca si veniturile romanilor sunt mici, oamenii din mediul rural abia isi duc viata la sate. Dau exemple doar statele care au taxe mai mari, cum ramane cu cele care n-au taxa publica http://en.wikipedia.org/wiki/Television_licence
  • ion ion
    Patriarhiaaaaaaaaaa????????????? Ce rahat sa caute biserica in televiziunea nationala????????// Nu va e rusine? E de plecat din tara asta. DEFINITIV!
  • Robin Robin
    Daca la combustibil plătim cel mai mare pret de pe pământ de ce sa fim ultimi la TV hai vrate se poate Elveția plătește 360 euro hai si noi măcar 400 de euro ca sa fim acolo sus... La prostie !!!
    Ce contează ca salariu minim e de 150 euro? Rămânem fara curent insa avem taxa cea mai mare...
  • adi adi
    pentru ce au nevoie de patriharie? ca sa-si faca astia loby pentru ridicarea bisericilor lor? ca sa-si crediteze increderea care a a ajuns la 63%? tanase asta e chiar atat de bou? nu vede ca pe mandatul lui, tvr-ul a ajuns la cea mai mica audienta? de ce nu raporteaza el salariile minime din celelalte tari, cu taxa tv?.eu cred ca platim o taxa foarte mare, si se cheltuie extrem de multi bani pentru audienta de cateva zeci de mii de telespectatori zilnic. alte . aceeasi audienta o obtin si posturi care au un buget de 100 ori mai mic..rusine stelian tanase
  • Alexys Alexys
    Tanase : “Este ce mai mică taxă, e mai puţin de 11 euro, Polonia plăteşte 50, Elveţia undeva la 360 şi ceva de euro.
    Sa se facă un referendum in care populația României sa fie întrebată daca dorește sa contribuie la TVR sau NU. Nu ma obligi tu pe mine sa dau bani pe ceva ce nu folosesc... Neurmarind o secundă TVR nu as plăti un ban insa plătesc peste 80 de lei pe an la TVR si radio romania ca si cum as plăti taxa la Mafioți
    Auzi la el tupeu 360 de euro ??? Băiiii ești nebun cu capul? Du-te la spitalul 9. Ca ieșim in strada... Cum sa îmi dau un salariu pentru ceva ce nu folosesc ?

    De ce nu am libertatea de a renunța la taxa TV si radio ? Mafiotilor

Trimite un comentariu

sus