Skip to main content

Tolontan: Olguța Vasilescu vrea să radă chioșcurile de presă din Craiova, suprimând astfel ziarele critice

 

ziarePRESIUNI ÎN PRESA LOCALĂ. Primăria Craiovei vrea să rezilieze contractul cu principala firmă de difuzare de presă din oraș, Mediapress Investment, care deține 27 de chioșcuri, scrie Cătălin Tolontan, pe blogul său.

Publicitate

Această măsură ar fi o consecință a faptului că Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova, "este enervată de criticile din ziare, pentru că ele au rămas singurul mediu unde se pot arăta faptele sale", potrivit explicației oferite lui Cătălin Tolontan de unul dintre șefii editoriali de la Gazeta de Sud.

"În principal o deranjăm noi, cei de la Gazeta de Sud. De ceva vreme știam că vrea să atace difuzarea, acum sîntem covinși că acesta este motivul!”, a declarat jurnalistul de la Gazeta de Sud, potrivit blogului tolo.ro.

Cătălin Tolontan mai notează că motivul invocat de oficialități în ruperea contractului este faptul că, în afară de presă și de cărți, respectivele puncte de vînzare comercializează băuturi răcoritoare și țigări, lucru aprobat anterior de primărie și care se întîmplă în aproape toate orașele țării.

Gazeta de Sud este principalul cotidian din Oltenia și din sud estul României și unul dintre cele mai importante ziare locale din România. Cu 12.000 de exemplare vîndute, el are un tiraj superior unor ziare naționale.

Jurnalistul de la Gazeta de Sud, despre eventualele consecințe ale acestei măsuri:

”Deja primăria ne-a hărțuit volanții. Iar acum, dacă se va aproba desființarea acestor chioșcuri, problema nu va fi doar a difuzării. În momentul în care chioșcurile vor dispărea, va dispărea și expunerea ziarelor, care nu vor mai fi vizibile! Vom fi agrav afectați în baza noastră economică, pentru că mai degrabă trăiești din vînzarea de la tarabe și nu din abonamente. Evident că primăria vorbește despre faptul că punctele vor fi date altor firme, dar e o păcăleală”, a spus același jurnalist de la Gazeta de Sud, potrivit lui Tolontan.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Eu nu cred ca e o mare paguba sa scapam de reteaua locala a celor de la Tutun si Ziare, detinuta de doi "corifei" ai tepelor din distributie: Catalin Gorcea si Sorin Strutinsky!
    Oricum le vor mai ramane inca vreo 15 alte retele in tara prin care sa poata "sifona banii" editorilor.
  • Care mai sunt?
    Exista o societate care apartinea chiar de Gazeta de Sud si aceea nu mai exista, si inca una a celor de la Cuvantul Libertatii. Acum cativa ani erau 2-3 chioscuri pe acelasi loc, acum vedem doar cate unul si in principal in zona centrala si in apropierea pietelor.
    Mai exista cate un stand de presa in galeriile hipermarketurilor, si in ultima vreme sunt si acestia mai slab aprovizionati.
  • Sa puneti P de la articol publicitar la facatura asta de articol. Mai sunt alt societati de difuzare a presei in Craiova dar nu vand alcool si tigari. Asadar, subiectul e livrat de basistii de la Gazeta de anunturi via Tolontan.
  • Nu stia toata lume ca asta se intimpla? Daca nu stia, acum a aflat! acestia sint politicienii care ne cer votul.

Trimite un comentariu