Skip to main content

TVR, în proces cu circa 300 de angajați restructurați. 15% au avut câștig de cauză, dar nu definitiv

 

tvr

Publicitate

Televiziunea publică este în proces cu aproximativ 300 dintre cei 619 de angajați restructurați, au declarat reprezentanții TVR într-o conferință de presă. Dintre cele aproximativ 300 de procese, 15% au fost pierdute, au mai spus aceștia, dar toate sunt în recurs.

Televiziunea publică a făcut anul trecut, în mandatul președintelui Claudiu Săftoiu, o serie de reduceri de personal. Astfel, de la 3.149 de angajați s-a redus la 2.450. El a mai spus că pe lângă concedierea colectivă au mai existat angajați care s-au pensionat sau care au decis să părăsească instituția.

Potrivit informațiile prezentate astăzi de conducerea TVR într-o conferință de presă, televiziunea publică a avut anul trecut cheltuieli de 41,3 milioane de euro, ceea ce înseamnă 33,61% din totalul cheltuielilor. În raport se mai precizează că 4,5 milioane de euro au fost cheltuiți cu salariile compensatorii.

În 2008 aceeași instituție cheltuia cu angajații 51,9 milioane de euro (datele au fost transformate în euro la cursul mediu din fiecare an).

personal

Citește și: 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • au fost dati afara 619 angajati ,iar fondul de salarii a crescut cu 1 milion de euro.Au fost adusi aproximativ 1000 de colaboratori,apropiati ai lui ZGABERCEA,SAFTOIU,TANASE etc.Cu alte cuvinte rolul restructurarii a fost acela de a face loc oamenilor care au slujit DEFUNCTULUI USL!!

Trimite un comentariu