Skip to main content

Un membru CNA îi cere demisia șefului TVR, Stelian Tănase

 

Sursa foto: Mediafax Foto, Răzvan Chiriță
Sursa foto: Mediafax Foto, Răzvan Chiriță

Publicitate

Valentin - Alexandru Jucan, membru al Consiliul Național al Audiovizualului, îi cere demisia directorului general interimar al TVR, Stelian Tănase, într-o scrisoare deschisă remisă Paginademedia.ro.

"Vorbiți deja despre insolvența TVR. Dacă doar atât constatați că se mai poate face, vă rog prezentați-vă demisia de urgență!", se arată în scrisoarea adresată de Jucan lui Stelian Tănase.

Membrul CNA mai spune că "în fața dezastrului economic în care se zbate" TVR, "domnul Stelian Tănase cere milostenie la Guvern. Altfel spus vinde televiziunea publică politicienilor (și nu numai)".

Scrisoarea membrului CNA Valentin Jucan vine la câteva zile după ce Stelian Tănase, șeful interimar al Televiziunii Române, a declarat într-un interviu acordat Mediafax că "TVR este în pericol să intre în incapacitate de plată chiar în acest an, precizând că instrumentele pentru salvarea televiziunii se află la Guvern şi la liderii politici".

Jucan spune că în aceste condiții nu mai poate fi "deloc" vorba de "presă liberă" și îi cere lui Tănase să oprească "aceste demersuri care încalcă spiritul și litera Constituției României".

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, scrisoarea deschisă adresată de Valentin Jucan directorului general interimar al Televiziunii Române.

"Avem televiziune publică. Cum o distrugem? Simplu: mergem cu ea la Guvern.

Asist, de aproape două săptămâni, la neputința conducerii TVR. Mai întâi constată că nu este vorba de BBC, apoi descoperă că sunt prea mulți angajați și prea puține mașini în parcul auto; urmează responsabilii editoriali să fie puși la punct, o mică cenzură, taxa tv. Se schimbă componența politică a Guvernului și... "ajutor! Ponta, ajută-mă!".

În fața dezastrului economic în care se zbate "televiziunea liberă a țării", domnul Stelian Tănase cere milostenie la Guvern. Altfel spus vinde televiziunea publică politicienilor (și nu numai). Mai vorbim despre "presă liberă"? Deloc.

Domnule Tănase, de ce nu cereți un audit intern, urmând ca cei responsabili să răspundă pentru jaful din TVR? Doriți ștergerea datoriilor. Nu există așa ceva! Acele datorii "șterse" vor fi achitate tot din buzunarul contribuabilului, același care achită taxa tv. Doriți ștergerea datoriilor cu prețul independenței editoriale? Asta faceți atunci când afirmați că "Ponta este singura șansă".

În calitate de membru al Consiliului Național al Audiovizualului, garant al interesului public, vă solicit să opriți aceste demersuri care încalcă spiritul și litera Constituției României.

Vorbiți deja despre insolvența TVR.
Dacă doar atât constatați că se mai poate face, vă rog prezentați-vă demisia de urgență!" (scrisoarea semnată de Valentin Jucan, membru în Consiliul Național al Audiovizualului)

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Are dreptate domnul Jucan. ST doar s-a vaicarit de cand a ajuns la TVR. Pana si Elvis a apucat problema mai barbateste. Dezamagitor... Vantu stie mai bine.
  • cum dracu e in insolventa dar cumpara 140 de masini care costa 2.976.000 de euro? ori esti falit si nu cumperi nimic, nu angajezi, ca doar de aia am fost dati afara, nu platesti colaboratori de parca ai fi regele soare si dupa tine potopul, ori nu esti si spargi banu' ca doar e public! de nu si-au facut aia ai lui saftoiu birouri cu dus si parchetul cel mai scump din romania, de zeci de mii, daca nu sute de mii de euro! BANI SUNT, dar pentru lei nu pentru catei! ce anchete ar merita figurantii astia! cand ai un salariu de 89.243 pe luna mi-ar fi rusine sa vorbesc de insolventa! nici prim ministrul nici presedintele romaniei nu incaseaza atatia bani de la buget! :( de acord cu domnul juncan, demisia plangaciosului, care arunca cu sutele de mii de euro in buzunarele prietenilor dar in public se preface falit! ba, mai vrea si iertarea datoriilor. marele devalizator lazescu isi oferise "decat" 168.000 de lei salariu lunar! :( are si dosar penal si nici in ziua de azi nu l-a intrebat nimeni cand va da socoteala pentru dezastrul facut bietei tvr! :(

Trimite un comentariu