Skip to main content

Amendă-record pentru postul unguresc RTL II. 100.000 de lei pentru scene de striptease masculin

 
Lumea Reală, RTL
Lumea Reală, RTL

Lumea Reală, RTL Postul de televiziune în limba maghiară RTL II, licenţiat în România, a fost sancţionat de Consiliul Naţional al Audiovizualului cu o amendă de 100.000 de lei pentru scene de striptease şi limbaj cu tentă sexuală din emisiunea "Lumea Reală" ("Való Világ"), difuzată pe 14 ianuarie.

Publicitate

"Sunt televiziuni care se licenţiază în România pe considerentul că noi nu am fi la fel de vigilenţi precum colegii noştri din alte ţări", a spus Viorel Vasile Buda, vicepreşedintele CNA, înainte ca sancţiunea de 100.000 de lei să fie votată.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat postul în limba maghiară pentru difuzarea unor scene obscene în care este simulat actul sexual la o oră accesibilă minorilor.

Emisiunea "Lumea Reală" / "Való Világ", analizată astăzi de CNA, a fost difuzată pe 14 ianuarie, începând cu ora 21.30. Scenele pentru care postul a fost sancţionat au rulat pe TV în intervalul 22.14 - 22.20.

Emisiunea Lumea Reală este un program de tip reality-show, asemănător formatului Big Brother.

Amendarea postului cu 100.000 de lei a fost propusă de Lorand Turoş şi a primit şase voturi pentru (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Lorand Turoş, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu şi Răsvan Popescu) şi trei "împotrivă" (Christian Mititelu, Monica Gubernat şi Radu Călin Cristea).

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, un fragment din discuţiile purtate între concurenţii aflaţi în casa unde este filmată emisiunea difuzată de RTL II şi felul în care s-au derulat imaginile cu tentă sexuală.

În casă, trei concurenţi şi trei concurente printre care şi sărbătorita, Alexa:

  • - Da, eu stau la mijloc.
  • - Stai la mijloc, frumos.

Aurelio, îmbrăcat şi cu ţigarea în colţul gurii, îşi trece un prosop printre picioare de mai multe ori, în râsul general al fetelor.

  • Alexa: Dă-ţi jos pantalonii.

Acesta îşi dă jos blugii şi rămâne în chiloţi.

  • Alexa: Îmi place că băiatul are...

După ce învârte blugii deasupra capului, Aurelio îi aruncă peste un alt concurent.

  • Alexa: Jos pantalonii şi bluza!

Aurelio cu bluza încă pe el îşi dă jos şi chiloţii iar partea intimă este blurată.

Aurelio, în Camera Secretelor: "Nu-mi e ruşine cu corpul. După mine toată lumea s-a născut goală şi dacă pentru trei tipe, dintre care una îşi serbează ziua, cineva dansează eu sunt de acord. Chiar trebuie."

  • Fetele: Helicopterul, te rugăm!

Aurelio doar cu bluza pe el şi cu partea intimă blurată mişcă din bazin.

  • Fetele: Aşa. (rotind din mână) Fă helicopterul!

Aurelio cu bluza pe el şi cu partea intimă blurată mişcă din bazin.

LEGISLAŢIE. Articolele care au stat la baza aplicării sancţiunii:

  • Art. 39 cu 2 din Legea audiovizualului: (2) Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective.
  • Art. 19 cu 2 cu e) şi g) din Codul audiovizualului: 2) Responsabilitatea clasificării programelor revine radiodifuzorilor şi furnizorilor de servicii media la cerere, în conformitate cu următoarele criterii: e) numărul şi natura scenelor de nuditate, reprezentarea actului sexual; g) tipologia eroilor, scopul acţiunii acestora, gradul de recurgere la violenţă;
  • Art. 18 din Codul audiovizualului: Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 - 23,00 producţii care prezintă: b) scene de sex, limbaj sau comportament obscen;
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alin Alin
    "Consiliul Național al Audiovizualului a sancționat postul în limba maghiară " ?? RTL II e in limba germana.
  • Foxcrawl Foxcrawl
    Alex,,cei de la EstTv din Piatra Neamt au luat amenda maxima de 200,000 lei. Din pacate se aplica numai pt televiziuni mai micute :(
  • alex alex
    Deci pentru astia se pot da amenzi mari,ca de nu au politicieni grei in spate.Dar la antenute nimic,draga CNA?

Trimite un comentariu

sus