Skip to main content

Antena 3, nominalizată la Festivalul de televiziune de la Monte Carlo

 
POISONED_ROMANIA_300dpi
POISONED_ROMANIA_300dpi

POISONED_ROMANIA_300dpiRomânia otravită”, documentar marca “În Premieră cu Carmen Avram”, a adus postului de ştiri Antena 3 două nominalizări în finala celei de-a 54-a ediţii a Festivalului de Televiziune de la Monte Carlo.

Publicitate

Iniţial, ancheta realizată de către Alex Nedea a fost nominalizată la categoria Documentaires, alături de alte 11 producţii, iar ulterior, membrii juriului au decis să o propună şi în finala pentru Prix Special Prince Rainier III, unde concurează cu încă 2 materiale, potrivit unui comunicat de presă al Antenei 3.

Câştigatorii vor fi anuntaţi în cadrul unei ceremonii de premiere care va avea loc pe 11 iunie, la Monte Carlo.

Despre documentarul nominalizat

România otrăvită” vorbeşte despre circa un miliard de metri pătraţi de teren din România care este plin de otrăvuri, şi despre sutele de mii de români expuşi la boli cumplite, din cauza ruinei industriei comuniste. Există depozite de cianură în mijlocul oraşelor şi 20.000 de situri contaminate cu substanţe toxice.

De 20 ani, curăţarea acestor locuri este pasată de la un guvern la altul, iar localnicii sunt condamnaţi la boli, pentru că mănâncă din situri contaminate şi beau apă toxică din fântâni poluate. Laptele animalelor este şi el contaminat, astfel că, în final, ajunge tot în organismul localnicilor. O dată la câţiva ani, toţi peştii din râul Arieş mor subit.Pe scurt, aproape întreg tabelul lui Mendeleev este scos la suprafaţă, iar populaţia din Baia Mare trăieşte, în medie, cu trei ani mai puţin decât cei din restul ţării.

Premiat şi la New York Festivals World's Best TV&Films cu medalia de argint, materialul filmat de către Liviu Dochiţa şi Mihai Buzduga şi montat de către Lenard Zsolt poate fi urmărit AICI.

Despre festivalul de televiziune de la Monte Carlo

Festival de Télévision de Monte-Carlo” a fost creat în 1961 de către Alteţa Sa Prinţul Rainier al III-lea, cele mai bune de programe TV la nivel mondial fiind recompensate cu statuetele Nimfele de Aur, reproduceri ale nimfei Salmacis expusă in prezent la Luvru şi realizată de către sculptorul monegasc François-Joseph Bosio (1768-1845).
Prinţul Albert al II-lea de Monaco este preşedintele de onoare al Festivalului din anul 1988.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • D-le Jenescu Sergiu.cu cat va plateste RMG-ul?Daca nu lasa pic de deseu,de ce se cheltuie 1 miliard de dolari anual ca sa tina inghetat un lac de cianura la Yellowknife?Un miliard de dolari platiti anual de cetateni (nu companie) pentru cateva mii de ani!!!
  • Exploatarea din Rosia Montana facuta corect nu lasa pic de deseu. Cu toate ca este facuta cu cianura, daca se respecta toti pasii, nu este nici un fel de pericol.
  • Ce tara ma!!!!Antena 3 nominalizata la premii pentru un documentar care vorbeste si arata pericolele cianurii,in timp ce ei sustin toata ziua proiectul Rosia Montana,proiect care ar crea cea mai mare groapa de deseuri chimice toxice din Europa.Asta-i buna.

Trimite un comentariu

sus