Skip to main content

B1 TV, amendat pentru difuzarea informațiilor personale ale unora semnatari de pe listele de susținere ale lui Mircea Diaconu

 

robert-turcescu22

Publicitate

Emisiunea Sub semnul întrebării, realizată de Robert Turcescu, a fost sancționată de CNA cu 20.000 de lei, pentru difuzarea datelor personale ale semnatarilor de pe listele lui Mircea Diaconu, dar și pentru ediția în care s-a discutat despre anumiți membri CNA și una în care Turcescu s-a certat cu Ioan Adam, deputat PSD.

Este vorba despre trei ediții ale emisiunii lui Robert Turcescu din 18, 24 și 27 martie.

Într-una dintre cele trei ediții, CNA a analizat și o ediție în care Robert Turcescu a avut un schimb de replici dur cu deputatul PSD, Ioan Adam, în contextul în care jurnalistul l-a numit „plagiator” pe Victor Ponta.

În ediția din 27 martie, subiectul a fost Mircea Diaconu și lista de semnături a acestui pentru candidatura la europarlamentare. CNA a primit pe acest subiect o reclamație potrivit căreia „în timpul emisiunii au fost făcute publice, date personale, nume, adrese, date din buletin, CNP-uri, fără să se blureze în nici un fel aceste informaţii cu caracter personal".

Astfel, Consiliul a constatat că au fost încălcate prevederile potrivită cărora „furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine”.

Sancțiunea de 20.000 de lei a fost propusă de către Monica Gubernat, membru CNA, și a primit șapte voturi pentru: Lorand Turoș, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea.

Narcisa Iorga a criticat faptul că au fost publicate pe post listele cu datele personale ale semnatarilor pentru Mircea Diaconu la europarlamentare: „De când s-a adoptat legea privind protecția datelor cu caracter personal a trecut 10 ani. Care era relevanța să se vadă pe ecran toate informațiile acelea? Puteați să blurați totul și să lăsați semnăturile”.

Christian Mititelu, despre afirmațiile Andreei Pora despre unii membri CNA - De unde știe doamna Pora că mai vreau un mandat, de unde știe că primim comenzi politice, de unde? Aduceți încălcare reputației unui om. Cum bine zice domnul Cornea, noi suntem frustrați pentru că nu sunt la nivelul acelor intelectuali care au avut de suferit diferitele lucruri care s-au spus despre ei la alte posturi. (...) Nu mai am răbdarea și nici vârsta la care să mai pornesc procese, știu cât durează și cum se judecă, dar asta ar merita. Iar cealaltă emisiune în care avem această manifestare de turbare, din nou, este ceva care se întâmplă din ce în ce mai des. Certurile acestea ca la ușa cortului. Din nou, în care este un om și domnul Turcescu însoțit de alți trei aplaudaci, care nici măcar ei nu spuns „Domnul Turcescu, hai să discutăm calm, rațional”. Mie îmi pare rău că trebuie să vin la CNA și să văd aceste emisiune.

Răsvan Popescu - Apărem niște oameni deplasați așa, care luăm niște măsuri haotice.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • amenda mai mult decat meritata. Chiar am vazut emisiunea si m-a surprins ca nici macar n-au realizat ce fac, din dorinta lor avida sa demonstreze ca listele alea ar fi fost completate incorect sau naiba stie ce au dorit. Iar la domnul acela care a completat lista i-a citit si CNP-ul de doua ori, nu doar l-au aratat.

Trimite un comentariu