Skip to main content

Câţi bani plăteşte Guvernul pentru participarea României la Eurovision

 
Eurovision 2014, Copenhaga
Eurovision 2014, Copenhaga

Eurovision 2014, CopenhagaGuvernul va sprijini financiar participarea României la concursul Eurovision 2014 cu o sumă de peste 58.000 de euro (259.250 de lei), potrivit unei declaraţii făcute de Biroul de Presă al Executivului, la solicitarea agenţiei Mediafax.

Publicitate

Concursul cântecului european Eurovision se va desfăşura în acest an la Copenhaga (Danemarca), pe 6, 8 şi 10 mai, şi va fi transmis în direct în România la TVR.

"În urma comunicării oficiale primite de către Guvernul României de la TVR, potrivit căreia Televiziunea Română nu poate asigura costurile presupuse de participarea artiştilor români la spectacolul de la Copenhaga, Direcţia Strategii Guvernamentale din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG) a aprobat încheierea unui acord de parteneriat cu reprezentanţii României la Eurovision 2014" , spune Biroul de Presa al Guvernului.

Conform Notei de fundamentare aprobată la nivelul SGG şi a Cancelariei primului-ministru, "suma totală ce va fi cheltuită din bugetul Direcţiei Strategii Guvernamentale este limitată la 259.250 lei", mai spune sursa citată.

România va fi reprezentată la Eurovision de Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), cu piesa "Miracle", câştigătoare a finalei selecţiei naţionale a Eurovision, care s-a desfăşurat pe 1 martie.

Reamintim că pe 10 aprilie, Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a aprobat participarea României la Eurovision şi un buget de circa 178.000 de euro. La această finanţare asigurată de TVR se adaugă sprijinul financiar din partea Guvernului, în valoare de 58.127 de euro.

Transformarea sumelor în euro a fost făcută de Paginademedia.ro la cursul BNR de astăzi.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus