Skip to main content

CNA a prelungit licența Pro TV cu nouă ani. Câțiva membri CNA, deranjați de violența de la MasterChef

 

protvConsiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de astăzi, să prelungească cu nouă ani licenţa audiovizuală prin satelit a Pro TV Bucureşti, care ar fi expirat pe 7 mai, dar și a stațiilor locale din Sinaia și Câmpina.

Publicitate

Deciziile de prelungire votate astăzi de membrii CNA sunt valabile până la momentul în care România va trece la televiziunea digitală.

Solicitarea Pro TV S.A de prelungire a celor trei stații de televiziune a fost votată în unanimitate de membrii Consiliului Național al Audiovizualului.

Principalul subiect de discuție abordat de o parte dintre membrii CNA cu reprezentanții Pro TV a fost violența de la MasterChef și farfuriile sparte în emisiune.

„Este un model nepotrivit oferit telespectatorilor dumneavoastră, este un moment de agresivitate", a spus Narcisa Iorga după ce Consiliul și reprezentanții Pro TV au urmărit o secvență de la MasterChef în care unul dintre chefi arunca cu farfuriile pe jos.

Anca Budinschi a spus că astfel de momente sunt „absolut normale” și mai mult decât atât ele sunt doar câteva secvențe scoase din context, programul per ansamblu nefiind agresiv.

"Eu mă uit la emisiunea asta, la ceea ce este ea, în ansamblu. O sa încerc să mă lămuresc ce am încălcat din legislația audiovizuală", a spus Anca Budinschi, director de programe.

În debutul discuțiilor, Valentin Jucan a pus problema emisiunii tabloid "La Măruță", la fel ca în cazul Antenei 1.

Anca Budinschi a spus că "emisiunea lui Măruță se corectează încontinuu".

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, câteva fragmente din discuțiile purtate de membrii CNA cu reprezentanții Pro TV.

Anca Budinschi,director de programe:

"Pro TV trebuie să rămână și va rămâne canalul lider al pieței de televiziune din România. O să investim mai mult în conținut local, o să menținem numărul programelor de știri, o sa reducem ponderea programelor straine, pe parcurusul zilei, și o să creștem procentul de conținut european față de ce avem în prezent."

Alexandru Jucan, membru CNA: Ce facem cu La Măruță în privința derapajelor, limabjului, personajele care apar și care sunt promovate acolo?

Anca Budinschi:

"Eu cred ca emisiunea lui Măruță se corectează încontinuu. Chiar tratăam foarte în serios amenzile de la dumneavoastră. Dacă ne uităm la conținutul emisiunii lui Măruță din acest moment față de anul trecut o să constatați o îmbunătățire. Încercăm să aducem personaje noi care ar trebui să nu producă derapaje de limbaj, ne construim propriile personaje."

Alexandru Jucan: Vă confruntați cu scăderea audienței, fug publicitarii de această emisiune care s-a mai curățat. Se simte îmbunătățirea acestei emisiunii în sens negativ?

Anca Budinschi: "Nu. Acum nu e mai puțin adevărat, confruntându-ne cu un anumit conținut de la Antena 1 mai luăm bătaie."

Apoi, la cererea Narcisei Iorga au fost proiectate câteva fragmente din MasterChef în care chefii afișau o atitudine agresivă.

Narcisa Iorga: Vreau să aflu cum priviți dumneavoastră aceste momente cheie. Vi se pare că sunt normale, că ele corespund unei atitudiunii normale de difuzat la televizor?

Anca Budinschi: Da, mi se par absolut normale. Eu mă uit la emisiunea asta, la ceea ce este ea. O sa încerc să mă lămuresc ce am încălcat din legislația audiovizuală.

Narcisa Iorga: Este un model nepotrivit oferit telespectatorilor dumneavoastră, este un moment de agresivitate. La ora 20.00 această agresivitate de la MasterChef nu este potrivită.

Valentin Jucan, membru CNA: Această emisiune mi se pare neînsemnată pe lângă derapajele de la alte emisiuni.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Master Chef face bine cum face jurati cu concurenti . Ce acum chiar nu mai aveti de ce sa va luati . E o emisune minunata si jutati fac traba cum trebue . Hai ca asti buna acum vreti sa interzica si asta . Fa fie duri cu ei ca daia e un concurs si sa faca preparate bune concurenti ca sa nu se mai ia de ei . Acum nu va convine nici asta nu mai stit de ce sa va luati
  • Oare ai participat la preselectii si te-au dat afara ptr ca nu ai fost in stare sa prepari macar un preparat ca lumea...ca peste tot mai sunt si excese, care fac parte din spectacol; insa suntem la al patrulea sau al cincilea sezon si pretentiile juratilor cresc...bine, la un moment dat au fost eliminati si citiva indivizi fara sa li se deguste mincarurile - in prima etapa de dupa selectie - sau sa fii dat ptr ca nu tai ceapa precum juratul, alta exagerare...
  • chiar ca la Master Chef isi bat efectiv joc de concurenti, iar mai grav, ii umilesc. Ma mir ca oamenii aia mai raman in concurs. Am vazut si formate internationale, dar chiar daca ridica tonul, nu umilesc, cum fac cei trei pseudo-vedete bucatari.

Trimite un comentariu