Skip to main content

DERAPAJ. Până unde merg titlurile. Exprimare de ziar: Un tânăr de 16 ani, declarat “tâmpit” de Libertatea pe prima pagină.

 
Libertatea Derapaj Loveste si fugi
Libertatea Derapaj Loveste si fugi

Libertatea Derapaj Loveste si fugi

Publicitate

Incidentul relatat de ziar a fost, pe rând, “stupid”, “tâmpit” şi “idiot”

Ziariştii de la tabloidul Libertatea, editat de Ringier, au ţinut să-şi exprime clar poziţia faţă de un incident din Cluj Napoca printr-o exprimare mai puţin potrivită la un titlu de ziar.

Un tânăr de 16 ani din Cluj a fost catalogat direct “tâmpit”, în titlul următor:

“Loveşte şi fugi, o idee stupidă de distracţie, în mare vogă în America, a fost pus în practică în Cluj-Napoca de un tâmpit de 16 ani. Acesta a lovit pe stradă, pe neaşteptate, 3 persoane, rănindu-le grav.”

Prima pagină continuă: “Loveşte şi fugi este un joc tâmpit, inventat în America”, iar titlul principal este “Oameni băgaţi în spital de un joc idiot!”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Vava Vava
    Derapajul este ca judecatorii au decis ca imbecilul ala poate fi judecat in libertate, nefiind un pericol social. Ma indoiesc ca se poate gasi un exemplu mai elocvent pentru notiunea de 'pericol social', in conditiile in care tampitul a aratat zero remuscari sau macar sclipiri de sinapse la interogatoriu; a spus doar "vroiam sa ma distrez". Asa ca l-au lasat liber, normal.
  • Andrei Andrei
    Daaa...niste idioti astia de la Libertatea. Ala de fapt era un doctor in stiinte politice, iar nemernicii aia de jurnalisti au denaturat adevarul. PS. Jalnic. Am ajuns sa fiu de acord cu ce scrie in Libertatea.
  • alex alex
    Nu e niciun derapaj. Ala chiar e un tampit. Si ar fi cazul si momentul ca toata presa sa ii catalogheze pe oameni exact asa cum sunt ei. De la tampiti ca asta pana la parasute ca Bianca. Tocmai pentru ca presa a fost „cuminte” in exprimare au ajuns romanii sa vada modele in toate scursurile societatii. Rolul presei este SA EDUCE. Inclusiv prin a arata oamenilor, in mod explicit, ce scursuri are societatea. Ele trebuie numite ca atare: scursuri, idioti, mizerabili, nespalati, parasute, cocote si asa mai departe. Suntem niste pudici de 25 de ani si vedem cu totii unde am ajuns. Poate ar fi cazul sa nu ne mai ascundem atat dupa deget si sa nu mai clasificam drept „derapaje” cuvinte scrise in mod justificat de presa, fie ea si tabloida.
  • 1q 1q
    pai, de data asta, dar doar de data asta, au dreptate !
  • fericitul fericitul
    Până unde merg titlurile - pagina de media ia apararea a unui joc idiot - la noi se spune asta clickbait.
  • alex alex
    Su unde e derapajul?Sa-i zici tampit e prea putin.

Trimite un comentariu

sus