Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: Patru milionari din cinci au supt de la stat

 

presa de azi 7 aprilieZiarul Adevărul își deschide ediția de astăzi cu o analiză din care reiese că "80% din averile celor mai bogați o sută de români sunt contruite pe baza relației dintre oamenii din afaceri și autoritățile statului".

Publicitate

Aceasta este concluzia unei analize realizate de ziarul Adevărul pe baza unei metodologii dezvoltate de revista "The Economist".

Cotidianul Adevărul și-a realizat studiul de caz pe cei patru miliardari prezenți în ultimii ani în topul Forbes: Ion Țiriac, Dinu Patriciu, Ioan Niculae și Frank Timiș.

"Patru milionari din cinci au supt de la stat", este titlul de pe prima pagină a ziarului Adeăvrul.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, principalele subiecte ale presei de astăzi:

  • CAPITAL are pe prima pagină un articol despre kilomtrii de autostradă care vor construiți în acest an, raportați la banii încasați din recenta supraaciză introdusă de guvernul Ponta. "Taxe la maxim, autostrăzi la minim", titrează revista Capital. "Doar 22 de kilometri de autostradă vor fi inagurați în acest an, de cinci ori mai puțin decât în 2013. O veste proastă pentru șoferi, care sunt nevoiți, începând cu această lună, să plătească mai mult cu 41 de bani pentru fiecare litru de carburant din cauza supraaccizei recent introduse.
  • ROMÂNIA LIBERĂ își deschide ediția de astăzi cu un material despre "politica externă prorusă a Budapestei". Cotidianul editat de Mediaen Holding scrie că "România a reușit să gestioneze fără mari probleme relația bilaterală în precedentul mandat Orban, dar apropierea tot mai vădită a Budapestei de Moscova poate crea tensiuni în condițiile post-Crimeea". "Viktatura Orban și consecințele asupra României", titrează România liberă.
  • EVENIMENTUL ZILEI publică în ediția de astăzi un nou episod din "republica penalilor" care îl are ca subiect, de această dată, pe Adrian Duicu, șeful Consiliului Județean Mehedinți. "Pentru reușita afacerilor sale, Adrian Duicu și-a folosit din plin influența politică, chiar și atunci când se afla în conflict de interese", scrie EVZ. Cotidianul mai scrie că ascensiunea acestui om politic în PSD a fost comentată favorabil de Victor Ponta. "Baronul de Mehedinți și-a clădit firma cu banii Consiliului", titrează Evenimentul zilei.
  • JURNALUL NAȚIONAL are pe prima pagină un articol despre cum soții Nemeș spălau în SUA banii din România. Diana și Radu Nemeș sunt acuzați împreună cu Codruț Marta, șeful de cabinet al fostului președinte al ANAF, Sorin Blejnar, de evaziune fiscală cu produse petroliere în valoare de peste 15 milioane de euro. Jurnalul Național scrie că procurorii din SUA au descoperit o filieră de prin care s-au spălat zeci de milioane de dolari. "Banii erau trimiși din ROmânia în SUA, iar Nemeș îi vira în Dubai, în conturile firmei Corrays Investment Limited. De aici banii mergeau prin Elan Schwarzenberg la Realitatea TV", mai scrie Jurnalul Național.
  • GAZETA SPORTURILOR are ca deschidere de ziar un articol despre ofertele care se fac pentru tânărul fotbalist Alexandru Tudorie. Steaua e gata să dea un milion de euro pe Tudorie, atacantul de 18 ani și 1,90 metri ai Oțelului. GSP mai scrie că Reghe îl consideră pe gălățean "vârful ideal, puternic și tehnic în același timp". "Bombardierul", titrează Gazeta Sporturilor pe prima pagină.
  • CLICK! scrie că Mutu vrea să se facă actor după ce se lasă de fotbal. "Briliantul dezvăluie, în premieră, ce planuri de viitor are după ce se va lăsa de fotbal". Mutu: "Vreau să mă fac actor, dar sunt timid" - titrează tabloidul editat de Adevărul Holding.
  • LIBERTATEA continuă serialul "Eroiii anonimi ai României" cu povestea unui tânăr de 27 de ani care a înfiat patru fetițe rămase pe drumuri după moartea mamei lor.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu