Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: Patru milionari din cinci au supt de la stat

 
presa de azi 7 aprilie
presa de azi 7 aprilie

presa de azi 7 aprilieZiarul Adevărul îşi deschide ediţia de astăzi cu o analiză din care reiese că "80% din averile celor mai bogaţi o sută de români sunt contruite pe baza relaţiei dintre oamenii din afaceri şi autorităţile statului".

Publicitate

Aceasta este concluzia unei analize realizate de ziarul Adevărul pe baza unei metodologii dezvoltate de revista "The Economist".

Cotidianul Adevărul şi-a realizat studiul de caz pe cei patru miliardari prezenţi în ultimii ani în topul Forbes: Ion Ţiriac, Dinu Patriciu, Ioan Niculae şi Frank Timiş.

"Patru milionari din cinci au supt de la stat", este titlul de pe prima pagină a ziarului Adeăvrul.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, principalele subiecte ale presei de astăzi:

  • CAPITAL are pe prima pagină un articol despre kilomtrii de autostradă care vor construiţi în acest an, raportaţi la banii încasaţi din recenta supraaciză introdusă de guvernul Ponta. "Taxe la maxim, autostrăzi la minim", titrează revista Capital. "Doar 22 de kilometri de autostradă vor fi inaguraţi în acest an, de cinci ori mai puţin decât în 2013. O veste proastă pentru şoferi, care sunt nevoiţi, începând cu această lună, să plătească mai mult cu 41 de bani pentru fiecare litru de carburant din cauza supraaccizei recent introduse.
  • ROMÂNIA LIBERĂ îşi deschide ediţia de astăzi cu un material despre "politica externă prorusă a Budapestei". Cotidianul editat de Mediaen Holding scrie că "România a reuşit să gestioneze fără mari probleme relaţia bilaterală în precedentul mandat Orban, dar apropierea tot mai vădită a Budapestei de Moscova poate crea tensiuni în condiţiile post-Crimeea". "Viktatura Orban şi consecinţele asupra României", titrează România liberă.
  • EVENIMENTUL ZILEI publică în ediţia de astăzi un nou episod din "republica penalilor" care îl are ca subiect, de această dată, pe Adrian Duicu, şeful Consiliului Judeţean Mehedinţi. "Pentru reuşita afacerilor sale, Adrian Duicu şi-a folosit din plin influenţa politică, chiar şi atunci când se afla în conflict de interese", scrie EVZ. Cotidianul mai scrie că ascensiunea acestui om politic în PSD a fost comentată favorabil de Victor Ponta. "Baronul de Mehedinţi şi-a clădit firma cu banii Consiliului", titrează Evenimentul zilei.
  • JURNALUL NAŢIONAL are pe prima pagină un articol despre cum soţii Nemeş spălau în SUA banii din România. Diana şi Radu Nemeş sunt acuzaţi împreună cu Codruţ Marta, şeful de cabinet al fostului preşedinte al ANAF, Sorin Blejnar, de evaziune fiscală cu produse petroliere în valoare de peste 15 milioane de euro. Jurnalul Naţional scrie că procurorii din SUA au descoperit o filieră de prin care s-au spălat zeci de milioane de dolari. "Banii erau trimişi din ROmânia în SUA, iar Nemeş îi vira în Dubai, în conturile firmei Corrays Investment Limited. De aici banii mergeau prin Elan Schwarzenberg la Realitatea TV", mai scrie Jurnalul Naţional.
  • GAZETA SPORTURILOR are ca deschidere de ziar un articol despre ofertele care se fac pentru tânărul fotbalist Alexandru Tudorie. Steaua e gata să dea un milion de euro pe Tudorie, atacantul de 18 ani şi 1,90 metri ai Oţelului. GSP mai scrie că Reghe îl consideră pe gălăţean "vârful ideal, puternic şi tehnic în acelaşi timp". "Bombardierul", titrează Gazeta Sporturilor pe prima pagină.
  • CLICK! scrie că Mutu vrea să se facă actor după ce se lasă de fotbal. "Briliantul dezvăluie, în premieră, ce planuri de viitor are după ce se va lăsa de fotbal". Mutu: "Vreau să mă fac actor, dar sunt timid" - titrează tabloidul editat de Adevărul Holding.
  • LIBERTATEA continuă serialul "Eroiii anonimi ai României" cu povestea unui tânăr de 27 de ani care a înfiat patru fetiţe rămase pe drumuri după moartea mamei lor.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus