Skip to main content

PRESA DE AZI. GSP: Ridicați-vă, s-a retras căpitanul!

 

GSP Chivu, Presa de aziGazeta Sporturilor scrie în deschiderea ediției de astăzi despre retragerea lui Cristi Chivu, "cel mai de succes fotbalist român de la Hagi încoace". Acesta a decis ieri să pună punct carierei de jucător.

Publicitate

"Ridicați-vă, s-a retras căpitanul!", titrează Gazeta Sporturilor.

Majorarea accizei pentru litrul de carburant cu 7 euro cenți, care intră de astăzi în vigoare, este unul dintre principalele subiecte ale presei de astăzi.

Ziarul Adevărul titrează, pe prima pagină, "Românul cu mașină, marea victimă a accizei Ponta". Cotidianul subliniază faptul că Guvernul va rambursa 4 eurocenți marilor transportatori, în timp ce persoanele fizice și micile firme vor plăti integral acciza de 7 eurocenți pe litrul de carburant.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, principalele subiecte ale presei de astăzi:

  • GAZETA SPORTURILOR  scrie că "palmaresul lui Cristi Chivu numără 13 trofee câștigate cu Ajax, Roma, Inter, printre care și Liga Campionilor, 75 de selecții la 'națională', dintre care 50 cu banderola pe braț, dar și 10 accidentări grave suferite între 2004 și 2013. 
  • ROMÂNIA LIBERĂ  face bilanțul celor 10 ani de când România este membră NATO. "Ce au adus 10 ani de apartenență la NATO", este titlul de pe prima pagină.  Ziarul scrie că prețul plătit pentru o consolidare constantă a securității naționale a fost următorul: "26 de militari români care și-au pierdut viața în Afganistan, peste 100 de militari răniți, ultimii duminică într-un atac sinucigaș". România liberă are pe prima pagină și o trimitere la un articol despre scumpirea carburantului. "România a intrat în Top 10  UE la prețul motorinei", titrează RL. Acciza suplimentară aduce România pe a 9-a poziție europeană zn topul prețurilor la motorină și pe a 19-a poziție la benzină. 
  • JURNALUL NAȚIONAL  tratează scumpirea carburantului într-o cheie politică. "Război politic crâncen pe acciză", este titlul de pe prima pagină al cotidianului condus de Marius Tucă. "Alat în campanie electorală, Traian Băsescu continuă să dezvolte tema accizei pe combustibili din care s-a hrănit zn războiul cu Victor Ponta în ultimele luni", scrie Jurnalul Național pe prima pagină. 
  • ZIARUL FINANCIAR scrie că "România a ajuns pe locul întâi în lume la creșterea producției de mașini în 2013". Cotidianul economic spune că acest lucru se datorează creșterilor de producție de la uzina Dacia și la cea a Ford de la Craiova. În 2013 creșterea producției locale de autovehicule este de 22%, mai notează ZF. 
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu