Skip to main content

PROCESE DE MUNCĂ LA PRO TV. Fostul director executiv și un fost director de imagine au dat postul în judecată

 

protv

Publicitate

Doi foști angajați ai Pro TV au dat postul de televiziune în judecată. Elena Petre, fost director executiv, se judecă pentru litigii de muncă. George Negrilă, fost cameraman și director de imagine, reclamă în instanță concedierea lui și solicită despăgubiri. El acuză una din companii de falsificare semnăturii.

Un alt process în derulare este cel prin care Doina Gradea (fost șef al Pro TV Internațional și asistenta lui Adrian Sârbu în anii 90), contestă concedierea de la postul TV, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Detalii, în continuare:

Elena Petre a părăsit Pro TV la 1 ianuarie 2014, după cum Paginademedia.ro a scris aici. Director executiv al Pro TV, Elena Petre a lucrat la postul TV înființat de Adrian Sârbu încă de la începuturile acestuia. Plecarea ei a venit în contextul în care contractul lui Adrian Sârbu cu CME a încetat oficial la 1 ianuarie.

Conform dosarului, obiectul procesului dintre Elena Petre și Pro TV SA este “anulare act”, un process pe litigii de muncă.

George Negrilă - Un fost director de imagine, trei acțiuni împotriva Pro TV

George Negrilă a lucrat pentru Pro TV peste cinci ani (din 2008, când a venit de la Antene, până la sfârșitul lui 2013). Operator și director de imagine, Negrilă are trei acțiuni împotriva firmelor în care a fost angajat să lucreze pentru Pro TV.

1. Prima acțiune este împotriva Business Personal Company, firmă pe care a fost angajat cu contract de muncă în calitate de cameraman pentru Pro TV și din care a fost concediat.

De unde a pornit totul?

“Inițial, am cerut un concediu de două săptămâni, în toamna anului trecut. Până atunci, în cinci ani, nu am avut deloc concediu. Nicio zi. Am fost refuzat.

Am depus, apoi, în septembrie 2013, o cerere de concediu pentru două luni, la cât aveam dreptul pe ultimii doi ani, cum prevede legea. După această cerere, a urmat concedierea, fără vreun motiv anume. Pe acte apare restructurarea companiei”, a povestit George Negrilă pentru Paginademedia.ro.

Proces George NegrilaNegrilă spune că în nota de lichidare apare că, în perioada august 2013-ianuarie 2014, a fost în concediu medical, deși a lucrat efectiv până la jumătate lunii octombrie și, până în luna ianuarie, nu a avut niciun fel de probleme medicale.

Potrivit dosarului, Negrilă solicită și despăgubiri. Motivul? George Negrilă spune că a prestat pentru Pro TV și servicii de director de imagine, dar, fiind încadrat ca și cameraman, nu a fost plătit în plus pentru aceste servicii.

2. Cea de-a doua acțiune este împotriva FilmLance Agency 2000. Pe această firmă, George Negrilă primea o parte din bani pe un alt contract, de drepturi de autor.

Conform acțiunii depuse în instanță, George Negrilă spune că acest contract a fost întrerupt, unilateral, de către companie, începând din februarie 2013, deși el a continuat să lucreze până la sfârșitul anului.

Negrilă acuză și faptul că respectivul contract de drepturi de autor nu este legal, întrucât nu prevede suma cu care este remunerat lunar.

3. A treia acțiune a lui George Negrilă este o plângere penală pentru fals în acte sub semnătură privată împotriva FilmLance Agency.

Negrilă acuză faptul că a primit prin poștă, de la respectiva companie, un exemplar al contractului de drepturi de autor în care apar semnături ca fiind ale lui, lucru contestat de fostul cameraman și director de imagine din Pro TV.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Pai pe firma Protv SA sunt doar o parte mica a angajatilor(in speță cei care au treaba sa reprezinte pro-ul în diferite situatii). Restul sunt angajați cu carte de munca cu minim pe economie pe BPC și au înființate SRL-uri în nume propriu care au contracte cu filmlance care la rândul lor au contract cu pro-ul! O adevărată mașinărie de "fentat" impozitele la stat!
  • gogule sa sti ca nu este chiar asa pentru ca sunt legi in romania si legi europene, pentru ca acum suntem cetateni europeni si avem drepturi asa cum zice si reclama, care loveste foarte tare si in ala pentru care presteaza o alta firma. si daca o firma intra in faliment, va platii cealalta firma, in cazul asta pro tv-ul
  • Pe langa aceste procese,mai sunt inca (10-18)tot drepturi banesti care se judeca de cati va ani(tribunalul bucuresti).Sa vedeti aici cu ce documente vine Pro.tv-ul. in instanta.Rasu-plansu.Iar sumele nu sunt de neglijat.Poate afla si noul BOSS al Pro.tv,sau poate stie?
  • pai in primul rand George Negrila a prestat pentru trustul pro prin intermediul a unor firme, cum face toata lumea inclusive esca :)). iar in al doilea rand nu toata lumea care a dat pro-ul in judecata avea 40000 de mii salariu :))). daca gandim asa ca de ce sa ii dai in judecata(chiar daca ai dreptate), nu ajungem nicaieri ca stat. asa cum un angajat isi respecta contractul si angajatorul trebuie sa respecte acel contract si legea
  • Dupa ce am aflat ce salariu avea Ruxandra Ion , mi s-a facut rau. Adică 40000 de euro pe luna, fara bonusuri. In toți anii astia de criza financiară cind toată media a dus-o greu iar acum dau in judecată PRO-ul sa încerce sa mai sugă niște bani. Urat, foarte urat din partea lor.
  • Pai vad ca litigiile sunt impotriva FilmLance, nu impotriva ProTV. De ce induceti publicul in eroare? Sa va fie rusine!
  • pai nu spunea maria apostol ca s-au despartit amiabil ca si a dat demisia Elena Petre s-au cum asa cat despre George Negrilă asa poate aflam cine a capusat protv de are doar 6 milione de euro profit
    dar ce care au dat tunuri adevarte sa se afle nu paduchi de ce nu chiar sarbu si nu sunt chiar un fan al noului boss dar e nevoie de asa ceva atunci cand aduci venituri 209 milioane si un profit de 6 milioane euro

Trimite un comentariu