Skip to main content

VIDEO. Mercador.ro devine Olx.ro, în urma unui proces de rebranding

 

olx

Publicitate

TRANSFORMARE. Mercador.ro, site-ul de anunțuri de mică publicitate, devine de astăzi olx.ro. În noul slogan, în loc de  „Pui anunț pe Mercador și găsești cumpărător”, va fi „Pui anunț foarte ușor și găsești cumpărător”.

„Se schimbă numele site-ului și logo-ul. Acestea sunt singurele modificări care îi vor afecta pe utilizatorii noștri”, a declarat într-o conferință de presă Cristina Gheorghițoiu, business manager la olx.ro.

În plus, site-ul va avea, ca o noutate, un sistem de localizare prin care  utilizatorii vor putea să-și personalizeze aria de a găsi cumpărători. „Ceea ce este esențial pentru utilizatorii noștri va rămâne la fel. Vom păstra aceeași platformă”, a mai spus Cristina Gheorghițoiu.

Aceasta a mai spus că tranziția de la Mecador la Olx se va face gradual, iar în următoarele luni cele două branduri vor merge în paralele pe site. „Comunicarea va fi făcută pe toate mediile”, a declarat Cristina Gheorghițoiu, care a precizat că se va investi atât cât va fi nevoie în rebrandingul acestei companii.

olx

De ce această schimbare? „Trecem printr-un proces de rebranding la nivelul grupului Naspers”, a explicat Gheorghițoiu. În același timp, și alte site-uri ce aparțin grupului Naspers din Bulgaria, Ungaria, Polonia, Kazakstan și Belarus vor trece prin acest proces.

Ce înseamnă Olx.ro? Denumirea de olx provine de la expresia - „online exchange”.

Spotul ce anunță transformarea Mercador în OLX, în continuare:

Citește și: 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Se dau o groaza de bani pe o campanie agresiva de marketing, care, dintr-un bulan sinistru, e un succes major. Ce faci tu ca sef, atunci? Il rebranduiesti ca sa te asiguri ca tot efortul depus de marketing acum e la gunoi. Si nu a fost doar rebranding, efectiv au luat baza de date de pe site-ul Mercador si au mutat-o pe un site mult mai prost. A fost o lipsa grava de neuroni care a dus la o decizie catastrofala de marketing care nu numai ca sterge cu buretele toate eforturile pana in prezent, dar si pericliteaza imaginea OLX-ului din start, pentru ca in momentul in care schimbi numele unui lucru, isi pierde automat din credibilitate.
  • Este de tot rahatul olx,ii mai face si atata reclama ca vezi domne este acelasi site ca doar numele se schimba,eu prin acelasi site inteleg ca atunci cand intrai pe mercador si scria in stanga sus mercador acum sa scrie olx si in rest sa fie identic,nimik schimbat.
  • Vreau sa va spun faptul ca de cand MERCADOR a devenit OLX merge foarte prost pagina, de multe ori nu te poti loga deci cu alte cuvinte e de c...t! FACETI CEVA CEI DE LA OLX, dati afara administrayorul de sait sau ce vreti voi ca in curind nu veti mai avea nici un vizitator !!!
  • Gheorghitoiu zicea ca e bine ca schimbarea de nume se face acum, cand deja au notorietate. Ori nu stie de vorbeste, ori incearca sa indulceasca situatia. De fapt, e un moment perfect sa distrugi un brand in care ai investit o gramada de bani. Li se potriveste perfect sintagma "noi muncim, nu gandim."
  • Stau si ma intreb cum veti proceda cu modalitatea de plata.In Suedia exista doar Blocket care are tarife intre 4 euro si 16 euro iar daca vrei ca anuntul sa fie pe prima pagina in fiecare saptamana timp de 2 luni mai platesti ceva extra.Din cauza site-ului Mercador nici ei dar nici OLX nu va putea introduce plata pentru anunturi,va fi o concurenta a tarifelor.Bine ar fi sa va uniti sa ramana un singur site pentru toata Romania.Numai atunci veti putea face multi bani pe urma tarifelor.In Suedia anuntul se plateste numai dupa telefonul fix sau card.
  • Vand pe multe site din RO , pe Ocazii deja sunt prea de tot (pretentii prea mari , comisioane mari) am cam lasat balta Ocazii si am emigrat pe Mercador si Tocmai.ro (printre alte site).Pe Mercador era ok pana am ajuns la limita de 100 anunturi care te obliga ori sa faci mai multe conturi ori sa aglomerezi un anunt cu mai multe produse (un lucru rau zic eu) in detrimentul calitatii .Pe Tocmai parca este totul mai greoi ...
    Astept cu mare interes lupta /rezultatul luptei dintre cei trei ...
  • Un rahat,asta un facut cum schimbarea numelui ca sa numai zic de site ca arata ca un cur acum,era mult mai simplu si mai ok mercadorul din toate punctele de vedere mai ales al aspectului din pagina,era un site care indeplinirea orice criteriu pe cand acum a devenit un rahat,nu-mi place deloc.Aveam 11 anunturi active pe site si am renuntat la toate,leam mutat pe tocmai

Trimite un comentariu