Skip to main content

Angajaţi TVR s-au adunat în curtea SRTv în semn de protest faţă de planul de reducere a salariilor

 
protest tvr, mediafax Octavian Ganea
protest tvr, mediafax Octavian Ganea

Sursa foto: Mediafax, Octavian Ganea
Sursa foto: Mediafax, Octavian Ganea

Publicitate

Peste 200 de angajaţi ai Televiziunii Române s-au adunat în curtea instituţiei în semn de protest faţă de decizia Comitetului Director de reducere a timpului de lucru al salariaţilor şi a câştigurilor salariale ale acestora, au declarat pentru Mediafax surse din TVR.

Angajaţii s-au adunat în curtea instituţiei din Bucureşti în contextul în care, la momentul difuzării acestei ştiri, se desfăşoară şedinţa Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), care are pe ordinea de zi şi acest subiect al reducerii timpului de lucru şi, implicit, a salariilor.

Adunarea în curtea TVR vine după ce, începând de marţi, salariaţii SRTv au intrat în grevă japoneză. Angajaţii prezenţi în curtea instituţiei poartă banderole albe pe braţe, sunt paşnici şi discută între ei.

Pe de altă parte, ieri şi azi, unii dintre prezentatorii TVR au intrat în emisiuni purtând pe braţe banderolele albe.

Dragoş Bocanaciu, preşedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din SRTv, a declarat, luni, pentru Mediafax că, începând de marţi, angajaţii TVR vor intra în grevă japoneză, aceştia protestând, printre altele, faţă de decizia de reducere a timpului de lucru de la 8 la 6 ore.

Pe de altă parte, Dragoş Bocanaciu a declarat, marţi, pentru Mediafax, că angajaţii vor continua pe parcursul întregii săptămâni greva japoneză în care au intrat marţi, luând în calcul şi organizarea unui marş de protest.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Impostoru Impostoru
    Livia, întrebarea lui Carmen nu merita replyul tau si este legitima. "Profesioniștii" TVR sunt foarte incompetenti... Cu cat personal se afla acolo se puteau tine toate televiziunile din RO.
    TVR trebuie sa se schimbe si sa nu mai rămână "un loc călduț" pentru toti incompetenții si un loc unde diversi dinozauri din presa se retrag sa isi ai recompensele pe plan politic.
    Asta imi amintește de un banc: Știți de ce nu fac sex la munca angajații TVR? Pentru că toți sunt rude!
  • Horea Horea
    Repet ce-am spus ieri:

    Bocanaciu: “Nu au fost în niciun caz incidente, lucru pentru care le mulţumesc membrilor de sindicat şi nu numai lor.”

    Pai frate ;sef de sindicat, cu asta te lauzi?
    Fara INCIDENTE, nimic nu se rezolva in ziua de azi.
    Asa ca:
    - blocati intrarea lui Tanase la chioscul alimentar (am auzit ca-i place sa manance pe datorie)
    - scrieti-i pe usa biroului sau – cu vopsea rosie -, DEMISIA
    - vorbiti pe rand, cu membrii CA si lamuriti-i sa nu fie de acord cu micsorarea salariilor tocmai acum in epoca Ponta cand am iesit din criza
    - formati grupuri galgagioase la intrarea in televiziune
    - deplasati-va spre palatul Victoria si plimbati-va putin in raza vizuala a celor care duminica au iesit invingatori la voturi
    - …
    Sunteti sindicalisti sau SLUGI ascultatoare?!
  • livia pila livia pila
    Carmen, vorbesti aiurea. Lasa ca muncesti tu, Tanase, Florin Iaru, Miruna Munteanu, Nistorescu si alte fiinte de nimic asemenea voua.
  • carmen carmen
    cat munceste cu adevarat un angajat tvr? ma refer la munca in folosul institutiei pe care o sustinem din banii nostri nu la rezolvarea problemelor personale.
    daca n.am mai plati aceasta institutie paguboasa am putea ajuta camine de batrani, spitale, scoli...sa se autofinanteze si apoi sa vedem daca o sa mai aiba timp de greva.

Trimite un comentariu

sus