Skip to main content

Charlie Chaplin, celebrat la TVR 2 prin „Integrala Chaplin”

 
Chaplin, Charlie (Rink, The) copyright Collection Lobster films
Chaplin, Charlie (Rink, The) copyright Collection Lobster films

Chaplin, Charlie (Rink, The) copyright Collection Lobster filmsDin această sâmbătă, TVR 2 dă startul unui ciclu special de omagiere a unei duble aniversări legate de Charlie Chaplin, cel care a devenit cel mai popular actor din istoria cinematografiei universale.

Publicitate

Sub titlul: Chaplin, un secol de celebritate - TVR 2 sărbătoreşte, în 2014, 100 de ani de existenţă a celebrului personaj Charlot şi împlinirea a 125 de ani de la naşterea celui care i-a dat viaţă, a actorului Charlie Chaplin.

În fiecare sâmbătă, de la ora 18.30, TVR 2 va difuza toate principalele producţii cinematografice de lung-metraj ale lui Chaplin, creaţiile sale ca actor sau regizor.

Ciclul dedicat lui Charlie Chaplin va debuta mâine, de la ora 18.30, cu o dezbatere moderată de criticul de film Manuela Cernat, cu participarea actorilor Rodica Mandache, Claudiu Bleonţ şi Marius Manole.

Întâlnirea va puncta momentele reprezentative ale creaţiei actoriceşti marca Chaplin şi vor fi însoţite de imagini din filmele care l-au făcut celebru.

Dezbaterea va fi urmată de difuzarea în premieră a documentarului produs în Franţa, în 2013: Chaplin şi micul vagabond (HOW CHAPLIN BECAME THE TRAMP). În regia lui Serge Bromberg şi Eric Lange, documentarul retrasează povestea carierei lui Chaplin, succesul acestuia – care nu ţine cont de epoci sau de mode - şi analizează universalitatea unui erou care ne încântă şi ne înduioşează de generaţii întregi.

„Integrala Chaplin” va debuta la TVR 2 în 17 mai cu filmul Luminile oraşului şi se va încheia în 12 iulie cu Luminile rampei.

Fiecare film va fi prefaţat de o scurtă prezentare - ce va fi făcută de diverse personalităţi din lumea teatrului, a filmului sau a criticilor cineaşti din România, precum: Manuela Cernat, Laurenţiu Damian, Emilia Popescu, Nae Caranfil, Dan Puric şi Eugenia Vodă.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus