Skip to main content

Culisele Campionatului Mondial de Fotbal 2014, într-un program Discovery, din 24 mai

 
BUILDING THE WORLD CUP
BUILDING THE WORLD CUP

BUILDING THE WORLD CUPDiscovery Channel dezvăluie culisele Campionatului Mondial de Fotbal 2014, în premieră, în emisiunea "Brazilia 2014: Pregătiri pentru Campionatul Mondial", care va fi difuzată începând din 24 mai, în fiecare sâmbătă, de la ora 16.00.

Publicitate

Brazilia lucrează la unul dintre cele mai importante proiecte din istoria sa: pregătirea a trei stadioane demne să găzduiască meciuri de fotbal internaţionale, la cel mai înalt nivel, care trebuie să fie gata la timp pentru Cupa Mondială 2014.

Costurile totale depăşesc trei miliarde de dolari, ceea ce înseamnă de trei ori mai mult decât cheltuielile ultimei ţări-gazdă a Cupei. În plus, proiectul îi obligă pe cei mai mari arhitecţi şi ingineri ai ţării să îşi asume o responsabilitate foarte mare. Prezentând toate aceste aspecte, programul "Brazilia 2014: Pregătiri pentru Campionatul Mondial" dezvăluie în exclusivitate poveşti din culisele celui mai ambiţios şi mai controversat proiect de construcţie al ţării.

Seria "Brazilia 2014: Pregătiri pentru Campionatul Mondial" conţine trei episoade a câte 60 de minute, care se vor concentra asupra a trei proiecte foarte importante, cu întreaga infrastructură care le susţine: renovarea stadionului Maracana din Rio, locul unde Brazilia a suferit o înfrângere în finala Cupei Mondiale anterioare, în 1950, extinderea noului proiect futuristic pentru stadionul Corinthians din Sao Paulo şi cel mai costisitor proiect al ţării, amplasat chiar în inima Amazonului: stadionul Amazonas.

Despre seria "Brazilia 2014: Pregătiri pentru Campionatul Mondial"

De la cablurile care trebuie montate în Amazon pentru a conecta oraşul Manaus la reţeaua naţională de energie electrică a Braziliei sau crearea unor noi efective ale trupelor speciale în Rio, până la rezolvarea blocajelor infernale, produse în traficul rutier din Sao Paulo, prin modernizarea sistemului de transport, inginerii brazilieni şi miile de muncitori din toată lumea sosiţi în Brazilia lucrează 24 de ore pe zi, şapte zile pe săptămână, pentru a-şi respecta termenele de predare şi a pregăti Cupa Mondială.

Potrivit comunicatului, emisiunea "Brazilia 2014: Pregătiri pentru Campionatul Mondial" va fi "un adevărat festin pentru microbişti", cu filmuleţe făcute chiar de către protagoniştii lor şi completate cu imagini filmate din aer cu fiecare dintre cele trei stadioane, plus imagini HD filmate cu o cameră GoPro. Toate acestea dezvăluie momente de referinţă din derularea proiectelor şi detalii din culise, dar şi probleme care ameninţă fiecare construcţie în parte.

Fiecare element va fi descris în detaliu, de la şarpantele acoperişurilor de pe stadionul Amazonas până la sistemul de răcire cu o tehnologie unică folosit pe stadionul Corinthians, iar persoanele implicate în aceste proiecte vor fi intervievate pentru a oferi o perspectivă unică asupra celei mai ample iniţiative din istoria construcţiilor din Brazilia.

Despre Discovery 

Discovery Networks Europa Centrală & de Est, Orientul Mijlociu & Africa (CEEMEA) face parte dintr-una din cele mai importante companii media din lume în domeniul programelor non-ficţiune, Discovery Communications. Discovery Networks CEEMEA le oferă oamenilor posibilitatea de a-şi explora universul şi de a-şi satisface curiozitatea, prin intermediul celor 12 branduri de televiziune, în frunte cu Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery Science şi Discovery HD Showcase, dar şi prin intermediul unor produse şi servicii comerciale şi educaţionale.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus