Skip to main content

Intact a obținut dreptul de a fi distribuitor de programe și operator DTH, ca Dolce, Digi și FocusSat

 
Intact a obținut dreptul de a fi distribuitor de programe și operator DTH, ca Dolce, Digi și FocusSat
Intact sediu

IntactMediaCenter_3

Publicitate

Grupul Intact se pregătește să devină distribuitor de programe. Compania Intact Satellite a obținut de la ANCOM acest drept în urmă cu două săptămâni.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, câteva televiziuni au primit deja, din partea Intact Satellite, cereri pentru acorduri de retransmisie a canalelor.

Potrivit ANCOM – Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, compania Intact Satellite a obținut la 8 mai dreptul de a opera pe două tipuri de rețele sau servicii de comunicații electronice. Printre acestea: distribuția de programe TV.

Cele două drepturi obținute de Intact Satellite:

- Servicii de comunicații electronice destinate publicului: Retransmisia serviciilor de programe media audiovizuale liniare către utilizatorii finali

- Rețele publice de comunicații electronice: Rețele publice terestre cu acces la punct fix sau cu mobilitate limitată.

Pe piața distribuitorilor de programe prin satelit - DTH, principalii jucători sunt Romtelecom - Dolce (aproximativ 1,1 milioane de abonați), Digi (aproximativ un milion) și FocusSat (deținut de UPC – cu 350.000 de abonați).

Posturile Intact nu sunt prezente de aproape doi ani pe Digi DTH, operatorul deținut de grupul RCS-RDS.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • OTT (over the top tv) depinde de o conexiune de internet si poate fi oferita tot de un operator care si-a intins cablurile peste tot.
  Deci OTT este o televiziune prin cablu de internet care va putea lua treptat locul vechii televiziuni prin cablu (taind niste costuri de intretinere ale unor echipamente de receptie mentinute acum de statiile locale ale operatorilor CATV).
  OTT-uri independente pot exista insa vor putea vinde doar acolo unde exista conexiuni de internet de mare viteza.
  Cablul digital si IPTV-ul sunt solutii care concureaza OTT-ul.
 • Ca sa faci un DTH nu mai costa mult, e plina piata de companii care ofera outsourcing pentru infrastructura, deci scapi de capex si de cele 4-6 luni de implementare tehnica. Cred ca si solutia de la Orange e asa.
  Insa modelul de business e complex, cu o piata interna aglomerata, iar cel mai simplu de targetat sunt romanii din strainatate carora le expira digi sau dolce. Chiar si asa, ramane problema licentelor de content sau formate achizitionate doar pentru teritoriul Romaniei. In plus, desi OTT-ul se misca foarte incet, in cativa ani o sa elimine sistemele deja depasite gen DTH si DTT.
 • DTH-ul este o piata dificila in care si-au rupt gatul pana acum Boom TV si AKTA DTH.
  La un moment dat in piata erau 5 operatori, ramasesera 3 insa doar doi aveau suficienti clienti, acum dupa intrarea Orange TV si Intact Satellite vor fi din nou 5, iar noii veniti isi vor face cu greu loc in piata.
  Daca Orange TV a venit cu un pachet generos de programe HD si a castigat cativa clienti cu dare de mana, Intact Satellite nu prea are cu ce sa vina deosebit de ceilalti, inafara de canalele proprii.
  Probabil vor incerca sa ofere o grila "Popular" la preturi mai mici decat ceilalti operatori.
 • Poate vor sa furnizeze DTH doar pentru posturile Intact:))
  Lasand gluma la o parte, daca asta este intentia lor reala, s-au bagat intr-o treaba teribil de dificila si costisitoare. Cred ca nu stiu ce-i asteapta. Daca ar avea un pic de minte, s-ar uita la eforturile Orange (stiu ca nu-i acelasi lucru, dar nu-i nici foarte diferit ca efort financiar), care a bagat o groaza de bani pentru o platforma TV (de viitor altfel) si rezultatele sunt departe de asteptari.
  Chiar daca isi vor promova serviciiele pe Antene, greu de crezut ca vor putea rupe o parte semnificativa din piata, mai ales ca preturile sunt foarte mici. Iar daca isi inchipuie ca abonatii UPC si Digi sunt atat de disperati sa vada antenele incat vor renunta la actualii furnizori si vor da navala la ei, cred ca vor avea o mare surpriza.
 • da...s-au inmultit peste noapte...daca e sa te credem...cit ii priveste pe cei de la Intact, nu cred ca vor vinde prea multe antene si nu vor avea prea multe canale in grila...iar pe-alea ale MediaPro deloc sau, poate, cu bani grei...si cum sa vinzi antena in lipsa de Pro TV si AcasaTV?
 • ceva mai multa informare domnilor, cum a semnalat si Gogu, la Focussat nu mai sint in grila canalele intact. este suficient pentru documentare saitul focussat.ro (sic).

Trimite un comentariu