Skip to main content

Matinalii Radio 21, amendați cu 20.000 de lei pentru limbaj vulgar

 

Vlad-Craioveanu-PatruLA-21
Foto: Viva

Publicitate

Postul Radio 21 a fost amendat de Consiliul Național al Audiovizualului cu suma de 20.000 de lei pentru mai multe ediții ale matinalului Patru la 21, pentru că au încălcat legislația privind protecția minorilor, dar și demnitatea umană.

În cadrul ședinței de astăzi, au fost analizate solicitările de prelungire ale stațiilor Radio 21 din Bistrița și Petroșani. Totodată au fost analizată o serie de monitorizări ale matinalului de la Radio 21, care au fost însoțite și de trei reclamații de la ascultători.

Consiliul a aprobat prelungire celor două licențe cu încă nouă ani, dar a votat și o amendă de 20.000 de lei pentru încălcarea mai multor articole din legislația audiovizuală.

Amenda de 20.000 de lei a fost propusă de Christian Mititelu și votată de 10 dintre cei 11 membri, Viorel Vasile Buda fiind cel care a fost împotrivă.

De precizat că prelungirea celor două licențe cu încă nouă ani a fost votată de 10 din cei 11 membri. Christian Mititelu, membru CNA, a votat împotrivă.

Membrii CNA au considerat că edițiile PatruLa 21 au încălcat art 39 cu 2 din Legea Audiovizualului și art 15 cu 1 și 18 litera b, art 30 și art 47 cu 2, din codul audiovizual.

Vizate au fost mai multe ediții, printre care matinalul din 13 ianuarie, 18 martie și 19 martie, care au fost cele mai discutate de către membrii CNA.

Fragment din emisiunea din 13 ianuarie, rubrica Nebunia lui Orlando: 

Orlando: Bună seara.

Voce femeie: Bună seara.

Orlando: Eu sunt Radu, dar îmi poţi spune domnul Bocanciu.

Voce femeie: Domnul Bocanciu? Domnul Bocanciu dacă (...) Eşti în mâinile mele, te simt ca un copilaş de alintat. Da, ştiu să te răsfăţ. Ştiu să te alint.

Orlando: Dar ce ştii tu să faci cel mai bine? 

Voce femeie: Domnul Bocanciu.

Orlando: Da.

Voce femeie: Îmi place să te f-bip- să te călăresc. Să fiu călărită, domnul Bocanciu. Să simt pu-bip- în toate găurile. Domnul Bocanciu  (...)

Orlando: Auzi, nu vrei să te fac să te simţi femeie? 

Voce femeie: Dai seamă că oricărui femei i-ar place ...

Orlando: Bun, atunci, bagă aspiratorul acuma. Fă-mi curat în casă.

Voce femeie: Uite-l bag în priză. Da şi-ţi place zgomotul aspiratorului? (...)

Fragment din emisiunea din 18 martie: 

M. Dinculescu: Uite în Germania e o ştire ieri, care circula, cică prostituatele din Germania sunt foarte supărate pe fetele noastre că cică fac „casco” chiar şi pe un hamburger.

V. Craioveanu: Pe un hamburger, frate?

M. Dinculescu: Bă, asta e, criză.

(...)

M. Dinculescu: Pe Mătăsari, aicea lângă noi, mă rog lângă noi, lângă fostul sediu Radio21 din piaţa Victoriei ...

V. Craioveanu: Acolo şi rândunicile se prostituează pe o firimitură.(n.n.- Se râde în studio)

(...)

V. Craioveanu: Păi şi ajungi în Germania la madam Merkel, să te prostituezi pe un hamburger? Pentru Fritz?

M. Dinculescu: Ai plecat de la o shaorma şi ajungi la un hamburger. Mâine poimâine la un cârnat cu cartofi prăjiţi şi cu bere.

DJ Andi: Stai mă poate o fi spus metaforic, poate cine ştie, primeşte bonuri de masă.  

V. Craioveanu: M-aş fi aşteptat din partea unei prostituate să o facă pe un „fa la fel”.(n.n.- se râde în studio). Dragă fă la fel.          

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • In 2006 era pe primul loc in Bucuresti cu o audienta de 485.000 de ascultatori. Nnu cred ca a mai ajuns vreun radio comercial sa aibe rezultatele astea si nu cred ca va mai fi un radio la fel de bun cum era 21.
  • Din pacate a ajuns o mare tampenie matinalul de la 21. Nu cred ca o sa mai ajunga radio 21 unde era cand buzdu si morar faceau dimineata dementa. De cand au plecat ei, s-a prabusit audienta.
  • Cum e oare sa fi in pielea lui Craioveanu, care se vedea altfel de om de radio, si acum sa ajungi in mocirla asta ?

Trimite un comentariu