Skip to main content

Murdoch, în centrul unei tranzacţii de 10 miliarde euro pentru crearea unui gigant pe piaţa pay TV

 
rupert-murdoch
rupert-murdoch

Sursa foto: icmedianet.org
Sursa foto: icmedianet.org

Publicitate

Magnatul Rupert Murdoch vrea să creeze un gigant pe piaţa europeană a televiziunii pay TV, prin combinarea operaţiunilor companiilor de telecomunicaţii British Sky Broadcasting Group (BSkyB), Sky Deutschland şi Sky Italia, într-o tranzacţie estimată la 10 miliarde de euro, scrie Mediafax, care citează bloomberg.com.

Furnizorul de televiziune pay TV (cu plată, n.r.) BSkyB din Marea Britanie, în care grupul 21st Century Fox al lui Rupert Murdoch deţine aproximativ 39% din acţiuni, a anunţat luni într-un comunicat că a iniţiat discuţii preliminare cu 21st Century Fox pentru a evalua potenţiala achiziţie a operaţiunilor sale pay-TV din Germania şi Italia.

În prezent, Rupert Murdoch deţine 39% din acţiunile BSkyB, în timp ce Fox - o altă companie controlată de Murdoch - deţine 57% în Sky Deutschland şi 100% în Sky Italia.

În 2010, Murdoch a încercat să preia controlul în BSkyB, însă a trebuit să renunţe la acest obiectiv pe fondul scandalului interceptărilor telefonice ilegale din Marea Britanie, în care au fost implicate mai multe ziare pe care miliardarul le deţine, potrivit broadbandtvnews.com.

În Marea Britanie, BSkyB avea 15 milioane de abonaţi la sfârşitul lunii martie 2014, în timp ce Sky Deutschland din Germania avea 3,73 de milioane de abonaţi, iar Sky Italia - 4,75 milioane de abonaţi.

Astfel, prin combinarea acestor operaţiuni, serviciile de televiziune Sky vor deservi 23,5 milioane de abonaţi la nivel european, însă o asemenea tranzacţie va atrage cu siguranţă atenţia autorităţilor responsabile de concurenţă la nivel european, conform broadbandtvnews.com.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus