Skip to main content

Planul de reorganizare al Adevărul Holding a fost aprobat. BCR, Pro TV şi Pro Video rămân păgubiţi cu suma totală de 8 milioane de euro

 
liderii protestelor adevarul
liderii protestelor adevarul

liderii protestelor adevarul

Comitetul creditorilor a acceptat planul de reorganizare a companiei Adevărul Holding, care editează mai multe publicaţii printre care şi ziarul Click!, anunţă e pe blog jurnalistul Cătălin Tolontan. BCR, Pro TV, Pro Video şi Kanal D sunt printre societăţile care nu vor primi niciun leu din datoriile de milioane de lei pe care Adevărul Holding le are către acestea.

Aceeaşi sursă menţionează că administratorul judiciar Servicii Reorganizare şi Lichidare SPRI, care se ocupă de insolvenţa Adevărul Holding, care va fi plătit cu 10.000 de euro pe lună, plus o primă de succes de 300.000 de euro.

Societatea media a intrat în insolvenţă pe 9 noiembrie 2012.

Potrivit planului de reorganizare, pe care îl găsiţi mai jos, Adevărul Holding are o datorie totală de 405 milioane de lei (peste 90 de milioane de euro). Compania îşi propune ca în trei ani de acum să plătească 4% din datorie, bani care vor merge la societatea Elida Media Consulting (11,2 milioane de lei), Finanţele Publice Bucureşti (5,5 milioane) şi salariaţii (800.000 de lei).

Restul celor 175 de creditori nu vor vedea nici un ban. Printre cei care rămîn integral păgubiţi sînt BCR, care a dat un credit de 30 de milioane de lei (6,7 milioane de euro) Adevărului Holding, ProTV şi ProVideo care contorizează împreună o gaură de 6 milioane de lei (1,3 milioane de euro), şi Direcţia Finanţelor Publice Bucureşti, cu o datorie de 9,3 milioane de lei (2 milioane de euro).

Printre creditorii chirografari, în dreptul cărora figurează 0% sumă pe care o vor recupera, sînt cîteva agenţii de publicitate (Odyssey, intrată în insolvenţă – 19.000.000 de lei, Media Broker – 145.000 de lei, DBV Media House 450.000 de lei, Media Investment – 28.000 de lei).

În aceeaşi categorie de ”pagubă totală” intră nume precum televziunea Kanal D cu 665.000 de lei, lanţul hotelier Ana Hotels cu 158.000 de lei, Fan Courier 148.000 de lei, Romtelecom 372.662 de lei sau Med Life, Orange, Asociaţia Scriitorilor din România cu sume mai mici, dar şi tipografii (Infopress), institute de sondare (IMAS) sau furnizori de suplimente (cărţi, DVD-uri) precum Content Partner din UK, cu 2.000.000 de lei.

Plan de reorganizare Adevarul Holding

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Robert Robert
    Am o nelamurire, actuala societate care detine ziarele Adevarul si Click este aceeasi Adevarul Holding sau noul propietar a infiintat o alta societate cu aproximativ acelasi nume si a preluat marcile si activitatea vechii societati?

Trimite un comentariu

sus