Skip to main content

Planul de reorganizare al Adevărul Holding a fost aprobat. BCR, Pro TV și Pro Video rămân păgubiți cu suma totală de 8 milioane de euro

 

liderii protestelor adevarul
Comitetul creditorilor a acceptat planul de reorganizare a companiei Adevărul Holding, care editează mai multe publicații printre care și ziarul Click!, anunță e pe blog jurnalistul Cătălin Tolontan. BCR, Pro TV, Pro Video și Kanal D sunt printre societățile care nu vor primi niciun leu din datoriile de milioane de lei pe care Adevărul Holding le are către acestea.

Publicitate

Aceeași sursă menționează că administratorul judiciar Servicii Reorganizare și Lichidare SPRI, care se ocupă de insolvența Adevărul Holding, care va fi plătit cu 10.000 de euro pe lună, plus o primă de succes de 300.000 de euro.

Societatea media a intrat în insolvență pe 9 noiembrie 2012.

Potrivit planului de reorganizare, pe care îl găsiți mai jos, Adevărul Holding are o datorie totală de 405 milioane de lei (peste 90 de milioane de euro). Compania își propune ca în trei ani de acum să plătească 4% din datorie, bani care vor merge la societatea Elida Media Consulting (11,2 milioane de lei), Finanțele Publice București (5,5 milioane) și salariații (800.000 de lei).

Restul celor 175 de creditori nu vor vedea nici un ban. Printre cei care rămîn integral păgubiți sînt BCR, care a dat un credit de 30 de milioane de lei (6,7 milioane de euro) Adevărului Holding, ProTV și ProVideo care contorizează împreună o gaură de 6 milioane de lei (1,3 milioane de euro), și Direcția Finanțelor Publice București, cu o datorie de 9,3 milioane de lei (2 milioane de euro).

Printre creditorii chirografari, în dreptul cărora figurează 0% sumă pe care o vor recupera, sînt cîteva agenții de publicitate (Odyssey, intrată în insolvență – 19.000.000 de lei, Media Broker – 145.000 de lei, DBV Media House 450.000 de lei, Media Investment – 28.000 de lei).

În aceeași categorie de ”pagubă totală” intră nume precum televziunea Kanal D cu 665.000 de lei, lanțul hotelier Ana Hotels cu 158.000 de lei, Fan Courier 148.000 de lei, Romtelecom 372.662 de lei sau Med Life, Orange, Asociația Scriitorilor din România cu sume mai mici, dar și tipografii (Infopress), institute de sondare (IMAS) sau furnizori de suplimente (cărți, DVD-uri) precum Content Partner din UK, cu 2.000.000 de lei.

Plan de reorganizare Adevarul Holding

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Am o nelamurire, actuala societate care detine ziarele Adevarul si Click este aceeasi Adevarul Holding sau noul propietar a infiintat o alta societate cu aproximativ acelasi nume si a preluat marcile si activitatea vechii societati?

Trimite un comentariu