Skip to main content

PSD și-a retras reclamația la adresa B1 TV pentru afișele de campanie cu imagini din Belarus

 

psd campaniePSD s-a răzgândit. Partidul Social Democrat a informat, pe 9 mai, Consiliul Național al Audiovizualului că își retrage sesizarea legată de emisiunea lui Robert Turcescu, privind afișele din campania, realizate cu imagini din Belarus.

Publicitate

Reprezentanții PSD nu au menționat motivul pentru care și-a retras sesizarea la adresa B1 TV.

Despre retragerea reclamației la adresa B1 pentru afișele „Mândri că suntem români" a scris inițial Narcisa Iorga, pe pagina sa de Facebook.

În urmă cu o săptămână, PSD a reclamat postul B1 TV la CNA pentru emisiunea lui Robert Turcescu, "Sub semnul întrebării", în care s-a spus că unele dintre imaginile folosite de social-democrați în campania pentru europarlamentare sunt, în realitate, făcute în Belarus.

Fotograful este de altă naționalitate, dar imaginile sunt realizate în România, au spus reprezentanții PSD în sesizarea depusă la CNA. De cealaltă parte, B1 l-a contactat pe fotograf, care le-a confirmat că instantaneele nu sunt din România, ci din Belarus.

Subiectul a fost luat în discuție în ședința CNA de joia trecută (8 mai), iar după vizionarea înregistrărilor și audierea reprezentantului postului B1 TV, unul dintre membrii CNA, Monica Gubernat, a propus o amânare pentru a fi chemat și un reprezentant al PSD. La o zi după această ședință, PSD a informat CNA că își retrage sesizarea.

Povestea, în continuare:

Totul a pornit după ce Robert Turcescu a spus că fotografiile din anumite materiale ale PSD (instantanee dintr-un magazin sau cu o combină pe câmp) nu sunt surprinse în România, ci în Belarus.

PSD spunea în sesizarea CNA că doar fotograful este din Belarus, nu și cadrele:

PSD: „În cadrul emisiunii au fost prezentate informații false, ce lezează dreptul primordial al publicului privind informarea corectă. Moderatorul Robert Turcescu menționează în repetate rânduri că sloganul PSD Mândri că suntem români este însoțit de imagini realizate în alte țări decât România”, se spune în reclamația celor de la PSD.

„Argumentele invocate pe parcursul acestei emisiuni, conform cărora fotografiile nu ar prezenta imagini din România, sunt false și au scopul de a induce publicul în eroare, întrucât acuzele proferate se referă, de fapt, la naționalitatea celor care au realizat pozele”, au mai explicat cei din PSD.

B1 TV: și fotograful, și imaginile sunt din Belarus

Pe de altă parte, reprezentanții B1 TV l-au contactat pe Dmitry Kalinovsky, autorul unora dintre fotografiile folosite de PSD în campania print, iar acesta a declarat că pozele sunt făcute în Belarus, Minsk.

psd_foto caleaeuropeana
Foto: Caleaeuropeana.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu