Skip to main content

Robert Turcescu, marcă înregistrată. Jurnalistul își înscrie numele la OSIM

 

Robert Turcescu
Robert Turcescu, într-o fotografie realizată de un coleg de breaslă, Mircea Radu

Publicitate

Jurnalistul Robert Turcescu vrea să-și înscrie numele la Oficiul de Stat pentru Invenții si Mărci (OSIM). El a depus cererea de înregistrare a mărcii Robert Turcescu în data de 30 aprilie, iar procesul de înregistrare va dura cel puțin câteva luni.

Întrebat de ce această decizie, Turcescu a declarat pentru paginademedia.ro:

„Pentru că în relația pe care o am în momentul de față din punct de vedere profesional cu televiziunea am posibilitatea să fac acest lucru, să folosesc numele meu ca marcă înregistrată (...) Am avut nevoie pentru chestiuni care țin de niște planuri pentru viitor de înregistrarea acestei mărci.”.

Jurnalistul vrea să-și înregistreze numele pentru mai multe clase (ce oferă indicații asupra domeniului căruia îi aparține brandul, precum și destinația lui):

Clasa 16 (ce include printre altele materiale de instruire sau învățământ), 

Clasa 35 - Publicitate; gestiune afacerilor comerciale;

Clasa 38 Telecomunicatii, 

Clasa 41 Educatie; instruire.

 

Robert Turcescu, pentru Paginademedia.ro:

Cred că sunt mulți oameni de televiziune care-și înregistrează numele și-l transformă în marcă înregistrată.

În orice contract sau contracte comerciale pe care le semnezi cu televiziunile, chiar dacă lucrezi pe propria firmă, sunt interesate să se asigure că firma care produce practic o emisiune de televiziune îl are pe personajul Popescu, Turcescu, Nergru, Andreea Marin sau mai știu cine, ca realizator al respectivului produs de televiziune”, a mai adăugat el.

„În felul acesta mai este un lucru, nu-l ascund, orice denumire a unei emisiuni, fie că se numește 100%, fie că se numește Sub semnul întrebării, în momentul în care este urmată de numele Robert Turcescu este marcă înregistrată”, a spus Robert Turcescu.

Vei putea să și interzici cuiva să cuiva să-ți folosească numele?

„Este adevărat și lucrul acesta, orice pronunțare a unei mărci înregistrate în spațiul public, și acesta este un lucru foarte important, poate atrage sancțiuni care sunt penale dacă este folosit într-un context denigrator”, a explicat Turcescu pentru paginademedia.ro.

"Folosirea în contexte denigratoare sau nefavorabile a mărcii Robert Turcescu, nu a numelui Robert Turcescu, atrage după sine procese comerciale, de această dată, în care se pot cere daune substanțiale, mult mai mari decât cele care ar viza să spunem un proces de calomnie sau un proces de insultă și așa mai departe.

Deci folosirea unei mărci înregistrate sub acest aspect cred că va da multe bătăi de cap celor care înțeleg să folosească de această dată marca înregistrată Robert Turcescu într-un context denigrator”, a explicat jurnalistul.

Vezi AICI ce alte vedete și-au mai înscris numele la OSIM. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Prostul arunca o piatra si idiotii se arunca in argumente pro so contra,fiecare pe partea care linge. Nu aveti altceva mai bun de facut?. Oricum el va stoarce bani si din asta, iat voi veti ramine si prosti, si idioti, si fara bani. Noapte buna.
  • ...si probabil livia pila sau cum te-o chema e unitatea de masura a pupincurismului fata de Felix Varanul. Cum se faca ca in apropierea alegerilor rasariti pe plantatia lu' Felix ca ciupercile dupa ploaie.

Trimite un comentariu