Skip to main content

Romtelecom, despre introducerea în grilă a Digi 24, post al RCS: e „o încălcare a principiilor concurenţei”

 
Romtelecom Business Forum
Romtelecom Business Forum

Romtelecom Business Forum

Publicitate

„Romtelecom crede cu tărie că introducerea canalului aparţinând unui alt operator în propria grilă de canale TV constituie o încălcare a principiilor concurenţei”, au declarat reprezentanţii Romtelecom pentru Paginademedia.ro, pe subiectul introducerii Digi 24 în grila de programe a operatorului.

„Susţinem această poziţie întrucât spaţiul media disponibil pentru un furnizor fără nici un cost în reţelele competitorilor săi poate conduce la obţinerea în mod neetic a unui avantaj comercial rapid pentru deţinătorul respectivului canal”, au mai declarat reprezentanţii Romtelecom pentru paginademedia.ro.

Reamintim că, în şedinţa din 29 aprilie, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să someze mai multe companii de cablu, printre care Romtelecom şi UPC, pentru încălcarea articolului ce prevede principiul must carry. Mai exact, din grilele celor doi operatori de cablu lipsesc anumite posturi declarate libere la retransmisie, printre care şi televiziunea de ştiri RCS&RDS, după cum paginademedia.ro a relatat AICI. Tot ieri a fost somat şi RCS&RDS tot pentru nerespectarea principiului must carry, deoarece nu are în grila sa posturile Mynele TV, Alfa şi Omega şi Credo.

Declaraţia integrală a reprezentanţilor Romtelecom, în continuare:

„Aşa cum am afirmat şi anterior, Romtelecom crede cu tărie că introducerea canalului aparţinând unui alt operator în propria grilă de canale TV constituie o încălcare a principiilor concurenţei. Susţinem această poziţie întrucât spaţiul media disponibil pentru un furnizor fără nici un cost în reţelele competitorilor săi poate conduce la obţinerea în mod neetic a unui avantaj comercial rapid pentru deţinătorul respectivului canal. Consideram ca o astfel de situaţie poate reprezenta o deviere de la principiile care au stat la baza reglementării must-carry în cadrul Directivelor Europene relevante.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Marcel Marcel
    Aceasta problema nu ar fi existat daca autoritatile nationale ar fi ales sa transpuna in legislatie principiile corecte din directiva serviciu universal (art. 31 alin. 1).
    "(1) Statele membre pot impune obligații rezonabile de difuzare ("must carry"), pentru transmiterea unor anumite canale sau servicii de radio și televiziune, întreprinderilor aflate în jurisdicția lor, care administrează rețele de comunicații electronice pentru difuzarea publică a emisiunilor de radio sau televiziune, în cazul în care un număr mare de utilizatori finali ai acestor rețele le folosesc ca mijloace principale de recepție a emisiunilor de radio sau televiziune. Obligațiile în cauză se impun numai în cazul în care sunt necesare pentru îndeplinirea obiectivelor clar stabilite de interes general și sunt proporționate și transparente. Aceste obligații sunt supuse unei revizuiri periodice."
    Dupa cum se poate vedea, acest articol nu are nimic de a face cu art. 82 din Legea audiovizualului.
  • dinu dinu
    cei de la UPC au dreptate. Sunt abonat UPC si sincer, n-am nevoie de inca un canal de stiri.
  • Gogu Gogu
    Nu e nicio incalcare a niciunui principiu de concurenta. Must carry e prevazut de lege, cei de la RCS au tot dreptul sa faca uz de prevederile legale. Asta e tot.
    P.S. UPC cel mai varza la grila, nu au nimic deosebit fata de ceilalti cablisti.
  • vlad vlad
    Macar Romtelecomul nu taie din programe si face o grila de 51 de canale asa cum face UPC-ul. Nu mai zic de analogic unde UPC-ul taie la greu din canale.
  • cata cata
    foarte corect
  • radu radu
    Voi, cei de la Paginademedia, de ce nu ii intrebati pe cei de la Rtc cum se poate ca Dolcesport sa fie in alte retele? Si de ce in alte tari din UE e posibil acest lucru?
    Ar fi interesant un raspuns de la ei.
  • cyberblue cyberblue
    Romtelecom retransmite deja canalele UTV, HIT, Music 1 Channel din portofoliul RDS-RCS. La fel face si UPC care in plus retransmite si Mooz din portofoliul Dolce. Dar cand vine vorba sa inroduci in grila singurul post de stiri romanesc emis HD si fara o afiliere politica evidenta, incep sa se agite. In conditiile astea textul ”introducerea canalului aparținând unui alt operator în propria grilă de canale TV constituie o încălcare a principiilor concurenței” e ipocrizie curata.
  • 532432 532432
    "n-are bani, mo, grsii casa faca telembiziune de stiri":-q
  • maria maria
    corect
  • C.R.I.Z.E. C.R.I.Z.E.
    Solutia este foarte simpla: sa isi faca si RTC post de stiri si sa ceara audiente pentru a intra in must-carry.

Trimite un comentariu

sus