Skip to main content

Ruxandra Ion va depune două proiecte la CNC. "Mama telenovelelor" are încheiate înțelegeri pentru difuzarea viitoarelor producții

 

Foto: Mediafax Foto
Foto: Mediafax Foto

Publicitate

Ruxandra Ion, fosta producătoare generală de la Media Pro, a declarat într-un interviu pentru Paginademedia.ro că va depune zilele acestea două proiecte la Centrul Național al Cinematografiei.

"Zilele acestea vom depunde la CNC un lung-metraj inspirat dintr-o întâmplare adevărată, la secțiunea “debut”, cu regizorul Alex Fotea și cu un PT long-running series suntem deja în perioada de pre-producție", a declarat Ruxandra Ion în interviul acordat Paginademedia.ro.

"Mama telenovelei românești", cum mai este numită producătoarea, a mai spus că în prezent se află în discuții avansate cu "importante case de producții europene și Latino-Americane" pentru un proiect pe care îl dezvoltă acum.

Întrebată dacă are vreo înțelegere cu vreun post de televiziune pentru viitoarele sale producții, Ruxandra Ion a spus "da", fără a dori să dezvăluie numele acesteia.

Reporter Paginademedia.ro: La ce proiecte lucrați în prezent împreună cu echipa dumneavoastră?

Ruxandra Ion: În acest moment, la TV & Film Academy by Ruxandra Ion pregătim cursurile de vară: Acting Summer School, care se va desfășura în perioada 30 iunie – 22 august, durata unui curs fiind de 2 saptamani, cu o frecventa de 5 ori pe saptamana, de luni pana vineri, si o durata de 4 ore/zi; Act Smart Short Films, primul curs de scurt-metraje aplicat pe proiect, în urma căruia se pregătesc, parcurgând absolut toate etapele, filme de autor pentru tinerii români.

Sperăm să putem trimite la cele mai importante festivaluri de profil din Europa minimum 10 filme de scurt-metraj realizate în cadrul cursurilor.

În afară de proiectele pe academie, mai lucrăm intens la proiectele de ficțiune pe care le avem în dezvoltare.

Pot spune că deja am început perioada de pre-producție pentru unul din el. În același timp, suntem în discuții avansate cu importante case de producții europene și Latino-Americane pentru un alt proiect pe care îl dezvolt acum și despre care voi da amănunte la momentul oportun.

În același timp, organizăm concertele LaLa Band pe următoarele luni și, împreună cu echipa mea, am pătruns în forță și pe piața de talent management.

Proiectul de ficțiune pe care l-ați anunțat la jumătatea lunii aprilie este un serial de televiziune sau un lungmetraj? Ce îmi puteți spune despre aceasta producție? În ce stadiu se afla?

În acest moment, avem pe masă opt proiecte de ficțiune (plus 3 shorturi) care acoperă o paletă largă de genuri (PT long-running series, serial, lung-metraj și scurt-metraj). Zilele acestea vom depunde la CNC un lung-metraj inspirat dintr-o întâmplare adevărată, la secțiunea “debut”, cu regizorul Alex Fotea și cu un PT long-running series suntem deja în perioada de pre-producție.

Sunt bucuroasă că în acest proiect vor fi implicați, pe lângă echipa mea cu care lucrez de ani de zile și tineri debutanți în meserie pe care i-am ales dintre absolvenții TV & Film Academy by Ruxandra Ion.

Am selectat, dintre ei, atât pentru echipa de producție (absolvenții cursurilor de Producție, Regie, Scenaristică), cât și din cast (absolvenții cursurilor de Actorie).

Când vom avea ocazia sa vedem pe TV următoarea producție semnată Ruxandra Ion?

Sper din tot sufletul ca acest lucru sa se întâmple anul acesta, în 2014!

În momentul de față aveți vreo înțelegere cu vreun post de televiziune pentru viitoarele dumneavoastră producții?

Ruxandra Ion: Da!

Reamintim că Ruxandra Ion a fost îndepărtată din grupul Pro TV, la finalul lunii februarie, după o discuție cu Aleksandras Cesnavicius, șeful operațiunilor CME din România, după cum Paginademedia.ro a scris, în exclusivitate, AICI.

Despre cariera Ruxandrei Ion în Pro

Ruxandra Ion a venit în Pro TV încă de la începuturile stației. Prima producție făcută la Pro TV a fost emisiunea pentru copii Abracadabra. Ulterior, a lansat și a condus canalul Acasă TV. A coordonat toate telenovelele lansate de stație, precum Numai iubirea (primul serial de acest gen), Inimă de țigan, Regina și State de România. În ultima perioadă, Ruxandra Ion coordona, practic, toate producțiile de ficțiune ale grupului Pro.

La sfârșitul anului trecut, Ruxandra Ion și-a deschis o școală de talente - TV & Film Academy by Ruxandra Ion. Academia de talente a Ruxandrei Ion include cursuri de actorie, regie şi producţie TV şi film, scenaristică, prezentator TV, dans, make-up şi stil.

Citește și:

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu