Skip to main content

Ruxandra Ion va depune două proiecte la CNC. "Mama telenovelelor" are încheiate înţelegeri pentru difuzarea viitoarelor producţii

 
Ruxandra Ion
Ruxandra Ion

Foto: Mediafax Foto
Foto: Mediafax Foto

Publicitate

Ruxandra Ion, fosta producătoare generală de la Media Pro, a declarat într-un interviu pentru Paginademedia.ro că va depune zilele acestea două proiecte la Centrul Naţional al Cinematografiei.

"Zilele acestea vom depunde la CNC un lung-metraj inspirat dintr-o întâmplare adevărată, la secţiunea “debut”, cu regizorul Alex Fotea şi cu un PT long-running series suntem deja în perioada de pre-producţie", a declarat Ruxandra Ion în interviul acordat Paginademedia.ro.

"Mama telenovelei româneşti", cum mai este numită producătoarea, a mai spus că în prezent se află în discuţii avansate cu "importante case de producţii europene şi Latino-Americane" pentru un proiect pe care îl dezvoltă acum.

Întrebată dacă are vreo înţelegere cu vreun post de televiziune pentru viitoarele sale producţii, Ruxandra Ion a spus "da", fără a dori să dezvăluie numele acesteia.

Reporter Paginademedia.ro: La ce proiecte lucraţi în prezent împreună cu echipa dumneavoastră?

Ruxandra Ion: În acest moment, la TV & Film Academy by Ruxandra Ion pregătim cursurile de vară: Acting Summer School, care se va desfăşura în perioada 30 iunie – 22 august, durata unui curs fiind de 2 saptamani, cu o frecventa de 5 ori pe saptamana, de luni pana vineri, si o durata de 4 ore/zi; Act Smart Short Films, primul curs de scurt-metraje aplicat pe proiect, în urma căruia se pregătesc, parcurgând absolut toate etapele, filme de autor pentru tinerii români.

Sperăm să putem trimite la cele mai importante festivaluri de profil din Europa minimum 10 filme de scurt-metraj realizate în cadrul cursurilor.

În afară de proiectele pe academie, mai lucrăm intens la proiectele de ficţiune pe care le avem în dezvoltare.

Pot spune că deja am început perioada de pre-producţie pentru unul din el. În acelaşi timp, suntem în discuţii avansate cu importante case de producţii europene şi Latino-Americane pentru un alt proiect pe care îl dezvolt acum şi despre care voi da amănunte la momentul oportun.

În acelaşi timp, organizăm concertele LaLa Band pe următoarele luni şi, împreună cu echipa mea, am pătruns în forţă şi pe piaţa de talent management.

Proiectul de ficţiune pe care l-aţi anunţat la jumătatea lunii aprilie este un serial de televiziune sau un lungmetraj? Ce îmi puteţi spune despre aceasta producţie? În ce stadiu se afla?

În acest moment, avem pe masă opt proiecte de ficţiune (plus 3 shorturi) care acoperă o paletă largă de genuri (PT long-running series, serial, lung-metraj şi scurt-metraj). Zilele acestea vom depunde la CNC un lung-metraj inspirat dintr-o întâmplare adevărată, la secţiunea “debut”, cu regizorul Alex Fotea şi cu un PT long-running series suntem deja în perioada de pre-producţie.

Sunt bucuroasă că în acest proiect vor fi implicaţi, pe lângă echipa mea cu care lucrez de ani de zile şi tineri debutanţi în meserie pe care i-am ales dintre absolvenţii TV & Film Academy by Ruxandra Ion.

Am selectat, dintre ei, atât pentru echipa de producţie (absolvenţii cursurilor de Producţie, Regie, Scenaristică), cât şi din cast (absolvenţii cursurilor de Actorie).

Când vom avea ocazia sa vedem pe TV următoarea producţie semnată Ruxandra Ion?

Sper din tot sufletul ca acest lucru sa se întâmple anul acesta, în 2014!

În momentul de faţă aveţi vreo înţelegere cu vreun post de televiziune pentru viitoarele dumneavoastră producţii?

Ruxandra Ion: Da!

Reamintim că Ruxandra Ion a fost îndepărtată din grupul Pro TV, la finalul lunii februarie, după o discuţie cu Aleksandras Cesnavicius, şeful operaţiunilor CME din România, după cum Paginademedia.ro a scris, în exclusivitate, AICI.

Despre cariera Ruxandrei Ion în Pro

Ruxandra Ion a venit în Pro TV încă de la începuturile staţiei. Prima producţie făcută la Pro TV a fost emisiunea pentru copii Abracadabra. Ulterior, a lansat şi a condus canalul Acasă TV. A coordonat toate telenovelele lansate de staţie, precum Numai iubirea (primul serial de acest gen), Inimă de ţigan, Regina şi State de România. În ultima perioadă, Ruxandra Ion coordona, practic, toate producţiile de ficţiune ale grupului Pro.

La sfârşitul anului trecut, Ruxandra Ion şi-a deschis o şcoală de talente - TV & Film Academy by Ruxandra Ion. Academia de talente a Ruxandrei Ion include cursuri de actorie, regie şi producţie TV şi film, scenaristică, prezentator TV, dans, make-up şi stil.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus