Skip to main content

Sebastian Ghiță: Grupul media pe care-l construiesc se pregătește de o fuziune și de o vânzare/ Nu vreau să ajung nici Voiculescu, nici Vântu

 

ghita-22_QMagazineDeputatul PSD, Sebastian Ghiță, care controlează prin apropiați postul de televiziune România TV, a declarat, într-un interviu pentru HotNews.ro realizat de Dan Tapalaga, ca grupul media pe care-l construiește, inclusiv televiziunea România TV, se pregateste de "o fuziune și o vânzare".

Publicitate

Ghiță susține că negociază cu un cunoscut grup german. Deputatul PSD susține că dorește să-și diminueze influența de mogul media și admite că a luat această decizie la semnalul "unor ambasade" și în contextul mesajelor transmise de americani în legatură cu influența oligarhilor în estul Europei.

Ghiță anunță că este pe cale să preia ProFM/Info Pro de la Pro TV, dar nu și alte active ale trustului Pro. Deputatul PSD mai spune că a discutat cu Adrian Sârbu care ar dori să vândă Mediafax dar nu și-a exprimat intenția să cumpere deoarece ar fi convins că vinde scump. Ghiță a spus ca e interesat să achiziționeze Ziare.com, dar ca negocierile s-au blocat acum șase-opt luni din cauza sumelor foarte mari cerute.

"Am avut discuții cu dl Sârbu cum că ar dori să vândă în schimb nu mi-am exprimat niciodată interesul și intenția pentru ca sunt convins că va dori să le vandă foarte scump", a declarat Sebastian Ghiță.

Fragmente din interviul acordat de Sebastian Ghiță pentru HotNews.ro.

Sebastian Ghita: (...) Grupul media pe care-l construiesc se pregateste de o fuziune si de o vanzare. N-o sa va dau detalii acum dar foarte probabil atragerea unui partener strain vizibil, cu experienta pe piata europeana, va fi urmatorul pas. Sunt doua discutii cu respectivii investitori, n-o sa vi spun acum. Sunt din UE, si e un grup cunoscut, nu e cu filiatii sovietice sau alceva. Sunt din zona germana. N-o sa va spun. Si site-urile Web si televiziunea si radioul, tot ce detinem in media, cred ca trebuie sa beneficieze si suport si sprijin al capitalului strain. De foarte multe ori investitorii vor sa vina cu participatie minoritara si dupa aceea ei isi pastreaza optiunea de a prelua pana la 51% din companie.

Dan Tapalaga: Ati avut in plan sau intentionati sa cumparati Mediafax sau active Mediafax?

Sebastian Ghita: Nu. Dar am avut discutii cu dl Sarbu cum ca ar dori sa vanda in schimb nu mi-am exprimat niciodata interesul si intentia pentru ca sunt convins ca va dori sa le vanda foarte scump.

DT: Intentionati sa cumparati active Pro TV cum ar fi reteaua de radio ProFM/Info Pro?

SG: Da

DT: In ce stadiu sunt negocierile?

SG: Negociem, suntem foarte aproape de a inchide tranzactia?

DT: Pentru ProFM/Info Pro, strict reteua de radio, nu si alte produse?

SG: Nu. Cu toate ca as putea sa-mi obtin licenta la CNA dar atunci strigati ca Ponta a dat licente catre Romania TV si atunci preferam sa dam banii pe ele.

DT: Cine o sa faca aceasta achizitie, care firma din grup?

SG: Nu stiu sa va spun inca. Domnul Iacobescu si consultanii vor decide. S-ar putea sa fie o companie nou infiintata.

DT: Ce alte active din piata va intereseaza in acest moment?

SG: Ziare.com

DT: In ce stadiu sunteti cu negocierile?

SG: Am oprit negocierile acum sase luni sau opt luni pentru ca actionarii lor doreau foarte multi bani si nu cred ca merita.

DT: Intentionati sa le reluati?

SG: Daca le vine minte la cap si daca toata lumea crede ca ar fi o afacere am putea sa le reluam. Dar la sumele care le doresc ei e exclus.

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu