Skip to main content

Tolontan publică o mărturie în scandalul judecătorilor: Unul dintre judecătorii reținuți de DNA judecă și insolvența Adevărul

 

Sursa foto Adevarul

Publicitate

Numele judecătorilor reținuți pentru luare de mită și ale administratorilor judiciari care sînt suspectați că au dat mită în favoarea firmelor lui Dan Adamescu, patronul României libere, apar în mai multe dosare de insolvență de media, a dezvălui jurnalistul Cătălin Tolontan pe blogul său.

El spune că judecătorul Ion Stanciu, unul dintre magistrații reținuți, este cel care a judecat insolvența Adevărul Holding, unde atît BCR, cît și Fiscul, dar și alți creditori au pierdut zeci de milioane de euro, explică jurnalistul.

Potrivit unei mărturii publicate de jurnalist, „judecătorul Stanciu nu a aprobat niciodată vreo măsura cerută instanței de catre creditori”. Tot el spune că administrator judiciar la Adevărul Holding a fost Elena Radu, ”aceeași persoană care a rezolvat insolvența PSV Service, compania controlată de Sorin Ovidiu Vântu și Liviu Luca”.

Pentru dosarul insolvenței PSV, Elena Radu a fost condamnată la doi de închisoare cu suspendare, sentință nedefinitivă. ”Abia în acel moment, Elena Radu a fost înlocuită cu altcineva, care nu mai e arogant cu noi, creditorii, dar are aceeași atitudine din care rezultă că privilegiată este firma Elida, controlată de Cristi Burci”.

Creditorii spun că Elida și Premium News au în profunzime asocieri ale acelorași persoane și că ultimul vot prin care s-a aprobat planul de reorganizare fatal pentru creditori a devenit explicabil abia atunci cînd au văzut arestarea judecătorului Ion Stanciu de către DNA.

Citiți textul integral pe blogul lui Cătălin Tolontan. 

Comitetul creditorilor a acceptat planul de reorganizare a companiei Adevărul Holding, societate care a intrat în insolvență pe 9 noiembrie 2012.  BCR, Pro TV, Pro Video și Kanal D sunt printre societățile care nu vor primi nimic din datoriile de milioane de lei pe care Adevărul Holding le are către acestea (detalii AICI).

În plus, Servicii Reorganizare și Lichidare SPRI, care se ocupă de insolvența Adevărul Holding, va fi plătit cu 10.000 de euro pe lună, plus o primă de succes de 300.000 de euro.

Printre cei care rămîn integral păgubiți sînt BCR, care a dat un credit de30 de milioane de lei (6,7 milioane de euro) Adevărului HoldingProTV și ProVideo care contorizează împreună o gaură de6 milioane de lei (1,3 milioane de euro), și Direcția Finanțelor Publice București, cu o datorie de 9,3 milioane de lei (2 milioane de euro).

Citește și:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu