Skip to main content

Tolontan publică o mărturie în scandalul judecătorilor: Unul dintre judecătorii reţinuţi de DNA judecă şi insolvenţa Adevărul

 
Sursa foto Adevarul
Sursa foto Adevarul

Sursa foto Adevarul

Publicitate

Numele judecătorilor reţinuţi pentru luare de mită şi ale administratorilor judiciari care sînt suspectaţi că au dat mită în favoarea firmelor lui Dan Adamescu, patronul României libere, apar în mai multe dosare de insolvenţă de media, a dezvălui jurnalistul Cătălin Tolontan pe blogul său.

El spune că judecătorul Ion Stanciu, unul dintre magistraţii reţinuţi, este cel care a judecat insolvenţa Adevărul Holding, unde atît BCR, cît şi Fiscul, dar şi alţi creditori au pierdut zeci de milioane de euro, explică jurnalistul.

Potrivit unei mărturii publicate de jurnalist, „judecătorul Stanciu nu a aprobat niciodată vreo măsura cerută instanţei de catre creditori”. Tot el spune că administrator judiciar la Adevărul Holding a fost Elena Radu, ”aceeaşi persoană care a rezolvat insolvenţa PSV Service, compania controlată de Sorin Ovidiu Vântu şi Liviu Luca”.

Pentru dosarul insolvenţei PSV, Elena Radu a fost condamnată la doi de închisoare cu suspendare, sentinţă nedefinitivă. ”Abia în acel moment, Elena Radu a fost înlocuită cu altcineva, care nu mai e arogant cu noi, creditorii, dar are aceeaşi atitudine din care rezultă că privilegiată este firma Elida, controlată de Cristi Burci”.

Creditorii spun că Elida şi Premium News au în profunzime asocieri ale aceloraşi persoane şi că ultimul vot prin care s-a aprobat planul de reorganizare fatal pentru creditori a devenit explicabil abia atunci cînd au văzut arestarea judecătorului Ion Stanciu de către DNA.

Citiţi textul integral pe blogul lui Cătălin Tolontan. 

Comitetul creditorilor a acceptat planul de reorganizare a companiei Adevărul Holding, societate care a intrat în insolvenţă pe 9 noiembrie 2012.  BCR, Pro TV, Pro Video şi Kanal D sunt printre societăţile care nu vor primi nimic din datoriile de milioane de lei pe care Adevărul Holding le are către acestea (detalii AICI).

În plus, Servicii Reorganizare şi Lichidare SPRI, care se ocupă de insolvenţa Adevărul Holding, va fi plătit cu 10.000 de euro pe lună, plus o primă de succes de 300.000 de euro.

Printre cei care rămîn integral păgubiţi sînt BCR, care a dat un credit de30 de milioane de lei (6,7 milioane de euro) Adevărului HoldingProTV şi ProVideo care contorizează împreună o gaură de6 milioane de lei (1,3 milioane de euro), şi Direcţia Finanţelor Publice Bucureşti, cu o datorie de 9,3 milioane de lei (2 milioane de euro).

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus