Skip to main content

Trei membri CNA o întreabă pe șefa instituției de ce nu a aplicat imediat decizia privind spoturile "USL trăiește"

 
Trei membri CNA o întreabă pe șefa instituției de ce nu a aplicat imediat decizia privind spoturile "USL trăiește"
laura georgescu

Sursa foto: Mediafax
Sursa foto: Mediafax

Publicitate

UPDATE.  Narcisa Iorga a anunțat că scrisoarea deschisă pe care a transmis-o președintelui Consiliului "și-a făcut efectul, la câteva ore după publicare: Laura Georgescu a transmis posturilor decizia de intrare în legalitate a spoturilor ”USL trăiește". Iorga atrage atenția că decizia nu prevede sintagma ”intrarea de îndată în legalitate”, ceea ce ar însemna că "Laura Georgescu tot a mai lăsat o portiță deschisă".

Narcisa Iorga, Florin Gabrea și Valentin Jucan o întreabă pe Laura Georgescu, președintele CNA, de ce nu a aplicat imediat decizia privind intrarea în legalitate a spoturilor "USL trăiește".

"De ce nu ați transmis decizia de intrare de îndată în legalitate a celor două spoturi electorale ce conțin sintagma ”USL trăiește”? (...) Așteptați să se încheie campania electorală?", o întreabă cei trei membri CNA pe șefa instituției, într-o scrisoare deschisă.

Narcisa Iorga, Florin Gabrea și Valentin Jucan o avertizează pe șefa CNA că prin neîndeplinirea unor atribuții de serviciu comite o ilegalitate.

"Doamnă Laura Georgescu, aveți o obligație impusă de legea audiovizualului: să serviți interesul public. Vă avertizăm că neîndeplinirea obligațiilor pe care le aveți, în termeni penali, se numește abuz în serviciu contra intereselor publice", se mai arată în scrisoarea deschisă.

În final, cei trei îi cer Laurei Georgescu să pună "imediat" în aplicare decizia CNA de intrare în legalitate a spoturilor electorale ce conțin expresia ”USL trăiește”.

"Ați întârziat deja în mod nepermis o zi. Sâmbătă, la ora 7, se încheie campania electorală", mai spun cei trei membrii CNA.

Laura Georgescu, președintele CNA, nu a putut fi contactat de Paginademedia.ro la ora redactării acestei știri.

Reamintim că în ședința de ieri, Consiliul Național al Audiovizualului a decis să interzică difuzarea pe TV a spotului “USL trăiește!” pentru nerespectarea principiului informării corecte. Având în vedere faptul că mâine se încheie campania electorală, Narcisa Iorga a solicitat ca decizia să fie aplicată începând de ieri.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, conținutul complet al scrisorii adresată de cei trei membrii CNA șefei instituției.

Scrisoare deschisă către președintele CNA
Doamnă Laura Georgescu,

De ce nu ați transmis decizia de intrare de îndată în legalitate a celor două spoturi electorale ce conțin sintagma ”USL trăiește”?

Decizia a fost adoptată ieri de către CNA, cu precizarea că trebuie transmisă în aceeași zi cu adoptarea ei. Adică ieri, 22 mai. De ce nu puneți în aplicare această decizie? Așteptați să se încheie campania electorală?

Să nu ne spuneți că nu a fost posibil. Vă vom da exemplul deciziei CNA de intrare de îndată în legalitate a spotului comercial în care artiștii Smiley și Pavel Bartoș figurau pe acoperișul unui tren aflat în mișcare. În ședința publică de ieri, a fost dat exact acest exemplu și am votat ca în cazul spoturilor ce conțin sintagma ”USL trăiește” să se aplice același regim. Intrarea de îndată în legalitate presupune și transmiterea urgentă a deciziei CNA către posturile de televiziune. În cazul spotului comercial cu cei doi artiști, ați semnat imediat textul deciziei de intrare în legalitate și ați transmis decizia către posturile de televiziune chiar în timpul desfășurării ședinței CNA din 29 aprilie. Ați demonstrat puterea CNA de a pune imediat în aplicare o decizie, atunci când vreți. De ce aplicați dublu standard? Are vreo legătură cu faptul că spoturile electorale conțin sintagma ”USL trăiește”?

Doamnă Laura Georgescu, conform Legii audiovizualului, CNA este garantul interesului public, și nu al altor interese. Aveți obligația să puneți în aplicare deciziile adoptate de CNA, chiar dacă dumneavoastră votați împotriva lor sau vă sustrageți votului unor astfel de decizii.

Faptul că dumneavoastră, doamna Monica Gubernat alături de domnii Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea considerați că ”USL trăiește” nu vă îndrituiește sub nicio formă să împiedicați ducerea la îndeplinire a unei decizii adoptate, conform legii, de către Consiliul Național al Audiovizualului. Votul celor patru de mai sus nu se regăsește printre cele care au impus intrarea în legalitate a spoturilor ce conțin expresia ”USL trăiește”, dar CNA, în majoritatea sa, a decis iar dumneavoastră, în calitatea de președinte al Consiliului trebuie să vă asigurați că decizia CNA este pusă în aplicare. De ce n-ați făcut-o?

Doamnă Laura Georgescu, aveți o obligație impusă de legea audiovizualului: să serviți interesul public. Vă avertizăm că neîndeplinirea obligațiilor pe care le aveți, în termeni penali, se numește abuz în serviciu contra intereselor publice. Vă solicităm, deci, să puneți imediat în aplicare decizia CNA de intrare de îndată în legalitate a spoturilor electorale ce conțin expresia ”USL trăiește”. Ați întârziat deja în mod nepermis o zi. Sâmbătă, la ora 7, se încheie campania electorală.

Narcisa IORGA
Florin GABREA
Valentin Alexandru JUCAN

23 mai 2014

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • De ce nu se transmite pe firma de cablu RCS-RDS si OTV Italia,eu platesc 82 lei RON lunar abonament si cand am facut contractul cu RCS-RDS aveam in grila de programe OTV?
  • De ce nu s-au acordat spatii egale de emisiuni de campanie electorala la posturile de televiziune de stiri si TVR?De ce numai psd,pdl,pnlpc,unpr..au avut spatiu de emisie in campania electorala?De ce nu au avut spatii de emisie in campania electorala si PP-DD,mai ales la tvr,pro-tv,antena 1 si toate televiziunile de stiri?
  • Eu am văzut spotul și aseară. Probabil interdicția va intra în vigoare duminică, după ora 21.
  • PESEDEU asta nu mai are ABSOLUT nici o lege... Bombonel chiar era mic copil pe langa performantele la care o ajuns azi pesedeu... Era greu de imaginat acum 7-8 ani ca o sa se ajunga atat de jos..

Trimite un comentariu