Skip to main content

Trei membri CNA o întreabă pe şefa instituţiei de ce nu a aplicat imediat decizia privind spoturile "USL trăieşte"

 
laura georgescu
laura georgescu

Sursa foto: Mediafax
Sursa foto: Mediafax

Publicitate

UPDATE.  Narcisa Iorga a anunţat că scrisoarea deschisă pe care a transmis-o preşedintelui Consiliului "şi-a făcut efectul, la câteva ore după publicare: Laura Georgescu a transmis posturilor decizia de intrare în legalitate a spoturilor ”USL trăieşte". Iorga atrage atenţia că decizia nu prevede sintagma ”intrarea de îndată în legalitate”, ceea ce ar însemna că "Laura Georgescu tot a mai lăsat o portiţă deschisă".

Narcisa Iorga, Florin Gabrea şi Valentin Jucan o întreabă pe Laura Georgescu, preşedintele CNA, de ce nu a aplicat imediat decizia privind intrarea în legalitate a spoturilor "USL trăieşte".

"De ce nu aţi transmis decizia de intrare de îndată în legalitate a celor două spoturi electorale ce conţin sintagma ”USL trăieşte”? (...) Aşteptaţi să se încheie campania electorală?", o întreabă cei trei membri CNA pe şefa instituţiei, într-o scrisoare deschisă.

Narcisa Iorga, Florin Gabrea şi Valentin Jucan o avertizează pe şefa CNA că prin neîndeplinirea unor atribuţii de serviciu comite o ilegalitate.

"Doamnă Laura Georgescu, aveţi o obligaţie impusă de legea audiovizualului: să serviţi interesul public. Vă avertizăm că neîndeplinirea obligaţiilor pe care le aveţi, în termeni penali, se numeşte abuz în serviciu contra intereselor publice", se mai arată în scrisoarea deschisă.

În final, cei trei îi cer Laurei Georgescu să pună "imediat" în aplicare decizia CNA de intrare în legalitate a spoturilor electorale ce conţin expresia ”USL trăieşte”.

"Aţi întârziat deja în mod nepermis o zi. Sâmbătă, la ora 7, se încheie campania electorală", mai spun cei trei membrii CNA.

Laura Georgescu, preşedintele CNA, nu a putut fi contactat de Paginademedia.ro la ora redactării acestei ştiri.

Reamintim că în şedinţa de ieri, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să interzică difuzarea pe TV a spotului “USL trăieşte!” pentru nerespectarea principiului informării corecte. Având în vedere faptul că mâine se încheie campania electorală, Narcisa Iorga a solicitat ca decizia să fie aplicată începând de ieri.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, conţinutul complet al scrisorii adresată de cei trei membrii CNA şefei instituţiei.

Scrisoare deschisă către preşedintele CNA
Doamnă Laura Georgescu,

De ce nu aţi transmis decizia de intrare de îndată în legalitate a celor două spoturi electorale ce conţin sintagma ”USL trăieşte”?

Decizia a fost adoptată ieri de către CNA, cu precizarea că trebuie transmisă în aceeaşi zi cu adoptarea ei. Adică ieri, 22 mai. De ce nu puneţi în aplicare această decizie? Aşteptaţi să se încheie campania electorală?

Să nu ne spuneţi că nu a fost posibil. Vă vom da exemplul deciziei CNA de intrare de îndată în legalitate a spotului comercial în care artiştii Smiley şi Pavel Bartoş figurau pe acoperişul unui tren aflat în mişcare. În şedinţa publică de ieri, a fost dat exact acest exemplu şi am votat ca în cazul spoturilor ce conţin sintagma ”USL trăieşte” să se aplice acelaşi regim. Intrarea de îndată în legalitate presupune şi transmiterea urgentă a deciziei CNA către posturile de televiziune. În cazul spotului comercial cu cei doi artişti, aţi semnat imediat textul deciziei de intrare în legalitate şi aţi transmis decizia către posturile de televiziune chiar în timpul desfăşurării şedinţei CNA din 29 aprilie. Aţi demonstrat puterea CNA de a pune imediat în aplicare o decizie, atunci când vreţi. De ce aplicaţi dublu standard? Are vreo legătură cu faptul că spoturile electorale conţin sintagma ”USL trăieşte”?

Doamnă Laura Georgescu, conform Legii audiovizualului, CNA este garantul interesului public, şi nu al altor interese. Aveţi obligaţia să puneţi în aplicare deciziile adoptate de CNA, chiar dacă dumneavoastră votaţi împotriva lor sau vă sustrageţi votului unor astfel de decizii.

Faptul că dumneavoastră, doamna Monica Gubernat alături de domnii Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea consideraţi că ”USL trăieşte” nu vă îndrituieşte sub nicio formă să împiedicaţi ducerea la îndeplinire a unei decizii adoptate, conform legii, de către Consiliul Naţional al Audiovizualului. Votul celor patru de mai sus nu se regăseşte printre cele care au impus intrarea în legalitate a spoturilor ce conţin expresia ”USL trăieşte”, dar CNA, în majoritatea sa, a decis iar dumneavoastră, în calitatea de preşedinte al Consiliului trebuie să vă asiguraţi că decizia CNA este pusă în aplicare. De ce n-aţi făcut-o?

Doamnă Laura Georgescu, aveţi o obligaţie impusă de legea audiovizualului: să serviţi interesul public. Vă avertizăm că neîndeplinirea obligaţiilor pe care le aveţi, în termeni penali, se numeşte abuz în serviciu contra intereselor publice. Vă solicităm, deci, să puneţi imediat în aplicare decizia CNA de intrare de îndată în legalitate a spoturilor electorale ce conţin expresia ”USL trăieşte”. Aţi întârziat deja în mod nepermis o zi. Sâmbătă, la ora 7, se încheie campania electorală.

Narcisa IORGA
Florin GABREA
Valentin Alexandru JUCAN

23 mai 2014

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Olaru Costinel Olaru Costinel
    De ce nu se transmite pe firma de cablu RCS-RDS si OTV Italia,eu platesc 82 lei RON lunar abonament si cand am facut contractul cu RCS-RDS aveam in grila de programe OTV?
  • Olaru Costinel Olaru Costinel
    De ce nu s-au acordat spatii egale de emisiuni de campanie electorala la posturile de televiziune de stiri si TVR?De ce numai psd,pdl,pnlpc,unpr..au avut spatiu de emisie in campania electorala?De ce nu au avut spatii de emisie in campania electorala si PP-DD,mai ales la tvr,pro-tv,antena 1 si toate televiziunile de stiri?
  • Thor Thor
    Eu am văzut spotul și aseară. Probabil interdicția va intra în vigoare duminică, după ora 21.
  • geo geo
    pariu ca si miine campania continua la Antena 3 si la Romania TV?
  • ion ion
    PESEDEU asta nu mai are ABSOLUT nici o lege... Bombonel chiar era mic copil pe langa performantele la care o ajuns azi pesedeu... Era greu de imaginat acum 7-8 ani ca o sa se ajunga atat de jos..

Trimite un comentariu

sus