Skip to main content

Un interviu cu Traian Băsescu, difuzat la TVR Timișoara, oprit la TVR 3. Armanca: Nu s-au dat explicații. Șeful TVR 3: Nu era în program

 

Traian Basescu_Brandusa Armanca_TVR

Publicitate

Noi acuzații de cenzură la postul public de televiziune. Jurnalista Brîndușa Armanca a anunțat aseară, pe pagina sa de Facebook, că interviul pe care-l realizase cu Traian Băsescu la TVR Timișoara nu a mai intrat pe TVR 3 așa cum fusese anunțat. „Cu 40 de minute înainte de difuzarea interviului cu Traian Băsescu, am fost sunată pentru a mi se aduce la cunoștință că TVR 3 nu îl va transmite. De la un anume Bucuroiu citire. Făra explicații”, a scris Brîndușa Armanca, realizatoarea interviului.

Persoana menționată de Brîndușa Armanca este Răzvan Bucuroiu, coordonator cu atribuții de director la TVR 3.

Contactat de paginademedia.ro, Răzvan Bucuroiu a negat acuzațiile. „Acel interviu a fost prezentat integral la TVR Timișoara. Este o televiziune cu frecvență proprie, aparține TVR și interviul a fost difuzat integral, fără să existe vreo convenție sau vreo discuție că trebuie dat și pe TVR 3, pe TVR 1 sau TVR 2. Nu știu care este problema, de unde s-a iscat acest lucru” , a spus Bucuroiu pentru paginademedia.ro.

Brîndușa Armanca a spus că inițial interviul trebuia să fie difuzat și pe TVR 3. De altfel, într-un pormo al interviului se menționa că acesta va fi difuzat și pe TVR 3.

Răzvan Bucuroiu, pentru Paginademedia.ro:

Nu înțeleg acest „trebuia”. De ce trebuia? Președintele a fost la TVR Timișoara. Este o televiziune în sine, TVR Timișoara.

Brîndușa Armanca a spus că interviul era programat.

Răzvan Bucuroiu: "Nu a fost programat în niciun fel. De altfel, interviul difuzat la TVR Timisoara a fost prezentat ca un eveniment, ca o editie speciala. Si cateva aspecte au fost preluate inclusiv de Stirile de pe TVR1.

De cealaltă parte Brândușa Armanca spune că interviul fusese programat să fie difuzat și pe TVR 3, precizând că tot ce se difuzează pe posturi trece printr-o serie de proceduri birocratice, așa cum a fost și în cazul interviului cu Traian Băsescu.

„Redactorul-șef a discutat cu Bucuroiu. El a spus că da, îl dăm. După care mi s-a cerut să fac sinopsisul. Această fișă se transmite redactorului-șef care o aprobă. În această fișă se menționează când și unde se transmite și apoi se dă responsabilului care se ocupă de site. Cu 40 de minute înainte de difuzare, redactorul-șef a fost sunat de Bucuroiu că interviul nu se mai difuzează pe TVR 3”, a declarat jurnalista pentru paginademedia.ro.

Promo-ul anunța interviul și pe TVR 3

În plus, în filmul promo care apare pe site-ul TVR, vocea din off anunță că interviul cu Traian Băsescu va fi difuzat marți, 13 mai, de la ora 22.00, pe TVR Timișoara și pe TVR 3.

Promoul în care se anunță că interviul cu Traian Băsescu va fi difuzat marți, 13 mai, pe TVR Timișoara și pe TVR 3:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • TVR-ul ... o epava comunista, condusa in stil comunist de niste comunisti ... in favoarea neo-comunistilor. Pupincurismul si servilismul astora de la TVR nu m-ar interesa nici macar o secunda ... daca nu s-ar face si pe banii mei.
  • Si uite asa doamna respectiva ne mai anunta ca exista si face treaba . Culmea ...pe banii statului. Nu vreti sa va dati demisia in semn de protest ?
  • Promo-ul era realizat si difuzat la TVR Timisoara, din ce imi dau seama. Deci, Brandusa Armanca a hotarat ca se da pe TVR 3, nu altcineva. Era bine sa-i intrebe si pe cei de la TVR 3 daca au loc in grila !
  • n-am nicio tresarire ca nu s-ar fi practicat cenzura. cenzura e in sangele comunistilor si apa nu se face! le curg balele sa cenzureze! au orgasme cand cenzureaza! ei "e" dumnezei! "cine nu rade cu ei, rade impotriva lor" citat aproximativ din divertisii anilor '80. :)

Trimite un comentariu