Skip to main content

VIDEO. CNA a interzis spotul electoral "USL trăiește"

 

Spot USL TraiesteConsiliul Național al Audiovizualului a decis în ședința de astăzi să interzică difuzarea pe TV a spotului "USL trăiește!" pentru faptul că nu respectă principiul informării corecte.

Publicitate

"Am văzut multe declarații ale domnului Crin Antonescu, care a spus ca USL a murit și că expresia USL trăiește este o minciună. Este deci o informație falsă care trebuie să intre în legalitate începând de astăzi", a spus Narcisa Iorga.

Răsvan Popescu, un alt membru CNA care s-a opus acestei decizii de interzicere a spotului electoral, a spus:

"Eu mă întreb cum ne putem duce noi în instanță când în mod legal USL-ul n-a fost desființată de justiție".

https://www.youtube.com/watch?v=L4oWW2Dc_vw#t=19

Decizia de intrare în legalitate, care echivalează cu interzicerea spotului, a fost propusă de Narcisa Iorga și a primit votul a șase membri (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turoș, Viorel Vasile Buda și Cristina Trepcea).

Narcisa Iorga a mai propus ca decizia Consiliului în privința spotului "USL trăiește" să fie aplicată începând de astăzi.

LEGISLAȚIE. Articolul din Codul audiovizualului pe care a fost întemeiată decizia CNA: 

Art. 93. Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi de durată, principiile de protecţie a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnităţii umane, de asigurare a unei concurenţe loiale.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • CNA a luat-o razna, o alianta indiferent de numele ei sau culoare, se infiinteaza/ desfiinteaza prin hotatarare judecatoreasca definitiva,are un statut si o sigla( care se poate inregistra si la OSIM) care se inregistreza in registrul partidelor politice. In fapt poate ca nu mai este nicio alianta dar atata timp cat nu exista un document juridic, este ``perfect legala`` folosirea insemnelor sub orice forma.
  • bine ca nu l-o interzis la 1 luna dupa alegeri :))) Cat ra_hat poa sa mai debiteze PESEDEU asta.. Se vede ca au consilieri de imagine de la Antena3.. Aceleasi strategii murdare, sulfuroase.. lunecoase.. urat mirositoare..

Trimite un comentariu