Skip to main content

20 iunie. Amendă de 200.000 de lei pentru televiziuni dacă nu respectă o lege pentru cei cu deficienţe de auz

 
televizor
televizor

televizorINIŢIATIVĂ LEGISLATIVĂ. Televiziunile nationale, obligate sa traduca mimico-gestual programele de importanta majora Senatorii au adoptat, miercuri, o initiativa legislativa prin care televiziunile cu acoperire nationala sunt obligate sa asigure pentru persoanele cu deficiente de auz interpretarea integrala, in limbajul mimico-gestual si prin titrare sincron, a programelor de ”importanta majora”, scrie DailyBusiness.ro.

Propunerea legislativa, prin care se instituie obligatii in sarcina serviciilor de programe de televiziune cu acoperire nationala si locala pentru asigurarea dreptului de acces la serviciile media audiovizuale pentru persoanele cu deficiente auditive, stabileste ca nerespectarea acestor obligatii se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 10.000 si 200.000 lei.

Amendă de 200.000 de lei pentru televiziuni dacă nu respectă o lege pentru cei cu deficienţe de auz


MEDIATIZARE. Presa străină comentează cazul reţinerii lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, explicând că justiţia din România face obiectul unei monitorizări speciale a Uniunii Europene în materie de combatere a corupţiei, scrie Mediafax.
"Preşedintele României se apără într-o afacere care îl vizează pe fratele său", titrează Agenţia France-Presse. "Preşedintele român Traian Băsescu s-a apărat joi de orice implicare într-un caz de presupus trafic de influenţă atribuit fratelui său, cerând justiţiei să facă lumină în acest caz", comentează AFP.
Presa străină relatează despre reţinerea lui Mircea Băsescu


REORGANIZARE. Graffiti Public Relations anunta adoptarea unui nou model de management organizational. Noua structura presupune transferul conducerii executive al agentiei de la Mircea Tomescu, managing director Graffiti PR in perioada 2009 – mai 2014, catre o echipa de sase consultanti, scrie Mediafax.
Procesul asigura agentiei un model de management bazat pe o structura orizontala si colaborativa.
Graffiti PR isi modifica structura de management


PREVIZIUNI. Peste jumatate dintre executivii din industria de media si publicitate considera ca starea economiei globale s-a imbunatatit anul acesta comparativ cu 2013, existand din nou apetit pentru derularea unor tranzactii, arata un raport realizat de EY, scrie Wall-Street.ro.
Astfel, 64% dintre executivi considera ca starea economiei globale se imbunatateste, in comparatie cu un procent de 59% inregistrat cu un an in urma.
Pe de alta parte, executivii sunt mult mai increzatori in posibilitatea de a incheia tranzactii in 2014 - 33%, comparativ cu 23% cu un an in urma.
Optimism pe piata media: creste numarul executivilor interesati de tranzactii


PROBLEMĂ TEHNICĂ. Site-ul Facebook nu a funcţionat, ieri, timp de aproximativ 20 de minute, din jurul orei 11.00. Cea mai mare reţea de socializare a avut probleme, iar utilizatorii din lumea întreagă nu au putut să îşi acceseze conturile, scrie Mediafax.
Această problemă tehnică a fost raportată în lumea întreagă, începând din Thailanda, Hong Kong, Australia, Japonia şi Olanda, informează news.sky.com.
FACEBOOK A PICAT. Utilizatorii nu s-au putut conecta pe conturile personale


MANIPULARE. Insurgenţii proruşi din autoproclamata "Republică Doneţk" au propriile posturi de radio şi de televiziune, unde difuzează emisiuni cu caracter propagandistic, notează Mediafax.
Postul Radio Republica este considerat de separatişti singura instituţie media "oficială" a "Republicii Populare Doneţk", proclamată de insurgenţi în estul Ucrainei.
În afară de Radio Republica, rebelii au şi un post de televiziune pentru promovarea ideilor separatiste proruse.
Insurgenţii din "Republica Doneţk" au propriile posturi de radio şi de televiziune. Redacţiile, dotate cu gratii, echipamente militare şi măşti de gaze - FOTO

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus