Skip to main content

ActiveWatch consideră că şedinţele CNA trebuie transmise live pe site-ul instituţiei

 
CNA
CNA

CNAActiveWatch consideră că şedinţele CNA trebuie transmise live pe site-ul instituţiei, astfel Consiliul va da dovadă de "mai multă transparenţă în faţa publicului".

Publicitate

"Membrii Consiliului trebuie să accepte că statutul de demnitari publici presupune şi o protecţie mai redusă a dreptului la propria imagine", se arată într-o scrisoare deschisă adresată de ONG Consiliului Naţional al Audiovizualului.

ActiveWatch consideră că prin transmiterea live a şedinţelor va duce la "creşterea calităţii dezbaterilor din cadrul şedinţelor". Organizaţia consideră că astfel va creşte şi credibilitatea instituţiei.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, scrisoarea deschisă semnată de ActiveWatch:

Către Consiliul Naţional al Audiovizualului

În atenţia membrilor Consiliului

Stimaţi membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului,

În urma situaţiei recent apărută prin transmiterea live a şedinţelor CNA pe pagina de facebook a unuia dintre membri a reieşit faptul că lipsesc reglementări care să normeze această situaţie. În urma dezbaterilor din şedinţa din 17.06.2014, Consiliul a luat decizia de a interzice transmisia live a şedinţei de către Valentin Jucan.

Deoarece şedinţele CNA sunt publice, conform legii, ActiveWatch consideră că şedinţele CNA trebuie transmise live pe site-ul acestei instituţii.

Considerăm că este în interesul instituţiei să dea dovadă de cât mai multă transparenţă în faţa publicului, iar membrii Consiliului trebuie să accepte că statutul de demnitari publici presupune şi o protecţie mai redusă a dreptului la propria imagine.

Transmiterea live a şedinţelor poate fi şi un instrument de responsabilizare a membrilor CNA, de creştere a calităţii dezbaterilor din cadrul acestor şedinţe, precum şi un instrument prin care publicul poate judeca obiectiv argumentele expuse şi modul în care membrii votează, contribuind astfel la creşterea credibilităţii acestei instituţii.

Considerăm că decizia de a transmite live şedinţele trebuie luată şi pusă în practică în cel mai scurt timp, pentru a pune capăt unei situaţii care riscă să afecteze imaginea şi credibilitatea instituţiei.

Mircea Toma,
Preşedinte ActiveWatch

ActiveWatch – Media Monitoring Agency
Member of Reporters Sans Frontiers network

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus