Skip to main content

Industria muzicală reacționează: Dacă Google poate șterge din motorul de căutare anumite informații, de ce nu se poate face la fel și cu site-urile pirat?

 

google-the independent
Foto: The Independet

Publicitate

Decizia Google de a permite utilizatorilor să șteargă din motorul de căutare anumite informații despre ei a dus la un val de critici din zona industriei de producție de film și muzică, scrie The Guardian. Dacă pot șterge anumite rezultate la căutare, de ce nu reacționează așa prompt și când este vorba de piratare, se întreabă aceștia.

Compania Google a anunțat vineri că a lansat un serviciu care permite oricărui utilizator să își șteargă datele care sunt listate în căutările afișate de motorul de căutare. Acest serviciu a fost denumit informal „dreptul de a fi uitat”.

Criticii spun că Google nici nu bagă în seamă scoaterea site-urilor pirat din motorul de căutare, dar ia în serios dreptul de a fi uitat” atunci când este forțat. 

Compania este destul de reținută în a face modificări ale algoritmului de căutare, pe care The Guardian îl numește „gâsca cu ouă de aur” cu afaceri globale de 383 de miliarde de dolari.

Geoff Taylor, șeful organizației care reprezintă industria muzicală din Marea Britanie, a declarat: „Google spune că nu vrea să facă modificări în algoritmul său. Dar acest algoritm nu e un fenomen natural. Este scris de către inginerii Google, ei sunt cei care aleg cum operează acesta și dacă va opera sau nu etic și responsabil.”

Taylor mai spune că în prezent pirateria muzicală face ravagii. Numai în Marea Britaniei au fost descărcate ilegal peste 1 miliard de melodii ceea ce s-ar traduce într-o pierdere de 300 de milioane de lire.

BPI, organizația care reprezintă industria muzicală din Marea Britanie, a făcut 4,6 milioane de cereri de a scoate site-uri pirat din căutările sale, luna trecută.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Foarte simplu! Pentru că Google nu este singurul motor de căutare. În momentul în care nu oferă informații relevante, te îndrepți spre alt motor care le oferă.

Trimite un comentariu