Skip to main content

La radio, ca la TVR: Doar angajații pot fi în conducere. Cristian Pîrvulescu și Adrian Moise nu pot candida

 
La radio, ca la TVR: Doar angajații pot fi în conducere. Cristian Pîrvulescu și Adrian Moise nu pot candida
radio romania

Sursa foto: Cotidianul.ro
Sursa foto: Cotidianul.ro

Publicitate

Cristian Pîrvulescu și Adrian Moise nu vor putea participa la alegerile pentru Consiliul de Administrație al radioului public, care vor avea loc vineri.

Comitetul Director al Societății Române de Radiodifuziune (SRR) a decis aseară că pot participa la alegeri doar angajați ai instituției.

Situația este similară cu ceea ce s-a întâmplat la Televiziunea Română unde Comitetul Director a votat un regulament care stabilea că la alegeri pot participa doar angajații postului public.

Recent, Cristian Pîrvulescu şi Adrian Moise au fost desemnați de Sindicatul Unit al Salariaților – Radio România pentru noul Consiliu de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, câteva fragmente din noul regulament votat aseară de Comitetul Director al SRR.

"Art.1 Pot fi candidați

  • a) orice persoană salariată a SRR care este propusă de o organizație sindicalp legal constituită la nivel de SRR
  • b) orice persoană salariată a SRR care candidează ca independendentă neafiliată sindical"

"Art. 3 Dosarul pentru înregistrarea listelor de candidați propuși de organizațiile sindicale trebuie să cuprindă următoarele documente:

  • a) cere de înscriere a listei de candidați propuși de organizația sindicală, semnată de conducerea organizației sindicale sau de persoanele împuternicite în acest scop
  • b) actul de identitate al fiecărui candidat - copie certificată pentru conformitate
  • c) adevereință de salariat eliberată de către Direcția Managementul Resurselor Umane și Servici Centralizate - Serviciul Resurse Umane - original
  • d) declarație pe propria răspundere pentru fiecare candidat cu privire la faptul că nu au avut calitatea de lucrători ai Securității sau de colaboratori ai acesteia
  • f) declarație pe propria răspundere pentru fiecare candidat propus pe listă privind apartenența la organizația sindicală care îl propune"
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Ce paradox! Candidatii trebuie sa depuna declaratii ca nu au fost colaboratori ai securitatii, in timp ce actualul si, se pare, viitorul conducator a fost. Adrian stie...

Trimite un comentariu